Bev. Mi vika neznael da dava upat za Endokrinologija mi dase za centar za dijabet na 1vi da odam. Dali ke zavrsam rabota so ovoj upat neznam. Znaci denes od kontrola izlegov od nervozi
Полека смирено, земи си упат од матичниот лекар (дијагноза опсервација на болести) и на ендокринологија објасни зошто одиш преку лекар а не гинеколог и објасни што то треба. Јас така направив со трансфузиологија денес.[/QUOTE]
Vidi so mi pisal. Mi vika nema sifra za tvojata dijagnoza. Poludev denes ako veruvas. Insulinot mi e 160 uste vakvi stresovi od nepismeni dr mi falat
Мене ми даде општ упат, со дијагниза стерилитет, а ми требаше за центарот за дијабетичари. Значи обратно кај мене. Ама, бидејќи истите ендокринолозите работат и таму и ваму, веројатно ќе поминеш кога ќе им објасниш што сакаш. Освен анализите за шеќер, еднокринолотот што ме прими ми зема целосна анемнеза, и освен анализа за шеќер, ми назначи и општи анализи на крвта за торида и д витамин, а за понатака и се друго што ќе треба..мислам дека сепак ќе поминеш со тој упат
Не се нервирај непотребно. Луѓе работат во Ендокринологија не роботи. Ќе им кажеш што ти треба, каква сака нека е дијагнозата напишана. Не си ставај дополнителни нервози ионака ги имаме доста. Ете Бисерче ти кажа дека поминала со таков упат.
Ke zavrses rabota jas odam I na dijabet centarot ponekogas Oti ne ti stavil dijagnoza pcos na mene taa dijagnoza mi ja stavase
Нема шанси да не те примат. Не знам како да ти помогнам. За кој датум ти е упатот? Ако имам време да одам да прашам дали е во ред тој упат и таа дијагноза за тоа што ти треба.
Не се нервирај кај кој доктор ти закажаа ? Оди кај Катерина Адамова докторката е прекрасна никогаш ме нема вратено за упати или било што друго, секогаш ми помогнала, а ни ме знаела преку некој ни ништо едноставно чим и кажав со што се борам рече дојди кога и да ти треба..она работи и во центар за дијабет и на ендокринологија е..
Ако ти е за зголемено ниво на инсулин, дијагнозата е Е09.1 Ослабена регулација на гликоза со карактеристики на резистенција на инсулин.
Mi zakaza za kaj nekoj Toso Plaseski. Poima nemam koj e. Ke vidime so ke bidne i dali voopsto ke me primat.
Zeni borci denes mi e cetvrt den od transfer so smrznati embrioni i sabajlevo vidov rozevko na toaletnata me faka panika
Не се плаши, најверојатно е имлантациско крварење, но најдобро да го контактираш докторот и да му објасниш. Пуштам среќа