Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 vote(s)
    2.0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 vote(s)
    5.7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. Ана на мама

Ана на мама Популарен член

Дај кажете каде е тој штркот што носи јк да го фатам за гуша, пак празни фоликули ми донел. :@:@:@
    Добрата вест е што овој пат имам два фоликула наместо еден :clap:
    Следниот пат ќе имам 4 фоликула и 2 јк така да знаете. Фала многу пријатно:bow:
    П.С правев рејувинација на јајници за успешноста ќе ви кажам после месец, два.

Spiritus, kukla21, stevemila and 18 others like this.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Каде правеше рејувенација,кога правеше ? Нели се прави рејувенација стрикно ден после завршување на циклусот ? Мене така ми кажаа во Ремедика.
    Раскажи малку како одеше постапката ,колку плати ...

3. Ана на мама

Во Њу Борн ја правев денеска заедно со пункција. Не знам дали е баш стриктно ден по завршувањето ама кај мене горе долу така се поклопи ден два по завршување (вчера ми беше последниот крвав исцедок од циклусот). Цената е околу 25-26000 (мм плаќаше јас не ја видов точната сума). Др. Тања ми ја правеше и рече дека едниот јајник е готово отиден скроз во аут и не примал крв ама десниот од рејувинацијата ми е направен до совршенство.

stevemila, Martka, bokiroki and 8 others like this.
  4. EdnoBiserce

EdnoBiserce Истакнат член

Некој на наши години прават усни и ставаат гради, подмладуваат кожа, ние јајници :rofl::rofl::rofl:
    Морее, само да вроди со плод, што треба, тоа (y):l:

5. zvecarka

zvecarka Истакнат член

Здраво девојки, одамна не сум пишала ништо. Зборите за рејувенација на јајници, па ајде да го споделам моето искуство. Правев во Ремедика минатата година, мислам ноември беше. Ви земаат крв, ја обработуваат и додека сте под анестезија ја вбризгуваат во јајниците. Се прави веднаш по завршување на циклусот. Се прави пауза од месец или два и се оди со инвитро. Кај мене оваа постапка беше успешна и веќе сум 38 недела. Јас ја правев зашто АМХ ми беше многу низок, мислам 0.01. Како метод не е инвазивен, а досега кај некои пациентки се покажал како успешен. На сите ви посакувам што поскоро да видите двете цртки.

6. Ана на мама

Остави ги нив тие не слушнале дека убавината доаѓа одвнатре :rofl::rofl:

TeddyGrey, srekice, eta and 6 others like this.
  7. Srna 16

Srna 16 Активен член

Дали е исто ПРП методата и рејувенација на јајници и дали се прави со анестезија. Јас правев ПРП метода ми земаа крв ја обработија и ја вбризуваат во матката ама не ја правев со анестезија и ја правев на 11 ден од циклус и бев веќе почната со стимулации за инвитро кога ја правев и затоа сега не ми е јасно дали е исто со рејувенација на јајници

tina2018, stevemila and Queen8 like this.
  8. zvecarka

zvecarka Истакнат член

@Srna 16 претпоставувам дека ти си правела метода за ,,подмладување" на матката.

Queen8 likes this.
  9. Queen8

Queen8 Популарен член

Tоа е друга метода, за подмладување и освежување на матката, а дали имаше некој ефект кај тебе?

Aleksandra9999 likes this.
  10. Ана на мама

Рејувинација и ПРП е исто. Знам дека постои ПРП на ендометриум и на јајници и се прави со анестезија зошто е многу болно а за ПРП на матка онака општо прв пат слушам јас.

Last edited: Oct 31, 2018
    Софија 88 and EdnoBiserce like this.
  11. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Не е точно дека боли и треба со анестезии ве молам да не ширите дезинформации ако немате искуства лични( зборам за прп на ендометриумот) ...Од мое лично искуство ќе кажам, имам пишувано за ПРП на ендометриум али еве ке кажам пак, се прави на следниов начин зимаат крв од вена, ја обработуваат и по пола саат ја вракаат во матката...и воопшто не боли не се осеќа ништо, и нема потреба од никакви анестезии..

12. Ана на мама

Како бе вака се дрзнувате ? Сериозно!
    Не читаш претходно што пишав ?
    Докторката моја ќеиф и беше па ми стави анестезија онака за забава а пункција минатиот пат без анестезија ми правеше.
    Почитувам сечие мислење ама да напаѓате од типот "кога немате лично искуство" не ви е ама воопшто на место и навредливо е!

stevemila and EdnoBiserce like this.
  13. EdnoBiserce

EdnoBiserce Истакнат член

Ама како бе?!! Па стварно, тебе ич не ти е јасно изгледа дека овде одредени личности се репер и правило за се и сешто околу тематикава. Така е и никако поинаку!!! Ти и јас можеме само дезинформации да даваме.
    Требаше@Софија 88 да ја прашаш пред да правиш. Уствари, требаше она телефонски да и каже на докторката како да ја направи за да немаш болки..вака стварно само дезинформации шириш. :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    И форумов е да добиеш мислење од НЕКОГО, не да дадеш..ццц, ништо не си сконтала!!:x

Ана на мама likes this.
  14. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Точно се дрзнам зошто знам точно што напиша, си пишала рејувенација на јајници си правела со анестезија и малку погоре пишуваш за прп на ендометриум дека со анестезија се прави , а тоа се две различни работи... ете токму од таа причина од лично мое искуство, а не за твоето..да си правела само на ендометриум друга ќе била прикаската, ...затоа нема потреба да се шират дезинформации...

Мила те молам не се мешај кога она правела една постапка а јас друга и она кажува општо и за двете постапки дека исти се...не трчајте пред да прочитате за што се работи и кој е во право , јас од лично искуство зборам за постапката јас што ја правев, а не таа нејзината на јајници.. ке ти објаснам детално каде она згреши а ти нападна без потреба ко сестра да си и, али во порака тука никој не е должен да чита негативни луге и караници, а најмалку дезинформации!

Last edited by a moderator: Oct 31, 2018
  15. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Членки знам не е темата за овде но морам да пишам бев нападната во лична порака од поновите членки дека сум била дрска, арогантна и сум се карала со вас неколку дена, ве молам да пише која од вас добила таков третман од мене...јас напротив секогаш споделувам искуства, помагам, знаат членки тука и сум помагала со терапија, витамини ... Meckicka и ти си споменета дека со тебе сум се карала кога такво нешто се десило откако сум член овде, те молам пиши и на членката во страшна заблуда е..А и сите стари членки сме нападнати сме се однесувале ко своина да ни бил форумов...се срамам понекогаш кога морам да се објаснувам во оваа тема за вакви работи како малце маки да имаме, срамота! Треба според нив да престанеме искуства да кажуваме инаку паметни за нив сме се правеле... Извинете на постот знам не е за овде ако сакате избришете го но морав да се оградам за направдата!

16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Nikogas ne sum se karala so tebe a ovie metodi realno jas veke ne gi ni znam oti zivotot me odnese vo druga nasoka veke

Софија 88 likes this.
  17. Ана на мама

Ако некој може интраутерално да поднесе 10тина боцкања јас му оддавам почит. Јас и др. очигледно сме плачки па се анестезираме, штета не сме знаеле како треба :D

https://www.prpinjectionmd.com/platelet-rich-plasma-infertility-treatments/amp/

Тука застанувам, не е нити вкусно нити достоинствено нити женствено да правиме "вашар" од темава.

Секое добро, многу среќа и со успех во твојата постапка.

18. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Нели и јас и реков не сваќам од каде тоа јас и ти во конфротација, караница или сл.али ајде тоа е сега и разјасни и ти .. така е терај ти сега со бебуш гали си меше ❤

Meckicja likes this.
  19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Neznam stvarno nez od kade toa nesto

Софија 88 likes this.
  20. Srna 16

Srna 16 Активен член

Јас правев ПРП и понеколку дена правев пункција од 6 јајце клетки 3 беа веќе пукнати на денот на пункција како се случило тоа да пукнат ни на докторот не му беше јасно ми вика затоа ти дадов одма да примиш цетротиде инекции ( ги примав два дена пред стоп инекцијата) вика ќе си помислев дека не си ја примила и стоп инекцијата , 2 беа празни и 1 беше за оплодување и не се оплоди и немаше трансфер, така да незнам што да ти кажам за ПРП методата доколку беше се во ред и имаше трансфер дали ќе имаше ефект

Queen8 likes this.