Zenski mene mi e 7 den od transfer dosadno mi e doma daj kazete nekoj predlog za denes...kazetw nekoja zanimacija
Гледај филмови комедии или добра книга позитивна за да не мислиш што ќе биде дај боже да имаш 2 цртки
Ќе сака некоја да ми каже некое искуство по ембриотрансфер,апсолутно се ме интересира...симптоми,лежење,движење исхрана и се останато.апсолутно се. Фала ви
земи очајни домакинки гледај си ги од прва сезона едно недела време ке се бавташ со нив лежи и гледај и смеј се
Мила и јас многу пати на таа тема се замарам, и читајќи искуства тука сватив дека нема правила...имаше една членка пишано дека одма по трансфер се качувала до 4 кат пешки зошто немала лифт, детето прво во раце го кревала зошто дете нели не разбира и плаче па пиша дека успеала...јас првиот пат мислам дека се укочив две недели што воопшто не е во ред али ајде првпат незнаев како што исплашена, а следните пати до трет ден лежев, а после тоа онака лежерно навака натака без кревање тешко...мислам само тоа ќе ти е битно..симптоми се различни кај сите едни имаат едни не, јас стално имав некои грчеви, пред менструални болки, али не сум мн компентентна да ти кажам како би било ако е позитивен тестот, се надевам ќе го осетам и тоа чувство еден ден со лесно!
Daj Bozeee Ти благодарам мила на одговорот, дај боже со успех да е. Како и на сите други. Испаничена сум премногу па ме интересираа искуства.
Jас мислам дека првата недела е најбитно да се внимава, да не се крева тешко, да не се пешачи, да се лежи/одмара повеќе, да не се бања со многу жешка вода, да не се наведнува, да се избегнуваат скали колку е можно, да се избегнуваат патувања и слично, веќе од втората недела по ет, имплантацијата би требало веќе да се случила (ако се случила), секако и понатаму треба да се внимава, онака се’ релаксирано да се прави, како претходно наведеното, ама полесно е зашто веќе се ближи фамозниот тест. Цело време после ет, да се јаде протеинска храна (урда, јајца, бело месо, грашак, леќа, зрнеста храна и др.), зеленчук, овошје, вода, да се намали кофеин... Правила нема, ама на толку вложен труд околу постапката, барем малку да се внимава. Само опуштено, ти посакувам успех.
Da I jas se kacuvav I se simnuvav od peti kat po et koga trebase da odam po bolnici I toa po dva ,tri pati vo denot mi se slucuvase da moram da se simnuvam
Доколку е онаа као цела брусница тогаш не бидејќи таа е кандирана и содржи многу големо количество на шеќер .Така ми камаа од Алкалоид и не ја земав ни јас па си пијам обична филтер
Mnogu clenki ve nema pisete nekoi sto ste ostvarile bremenost kako ste izdrzale do test za bremenost koi simtomi gi imavte ili uoopste nemavte
Ete jas ke pisam. 5to ivf po red uspesno. Pravev vo New Born. Imam kerkicka 13 ipol meseci. Sonce najubavo na mama. Odmarav prvite nekolku dena, stanuvav do wc ili ako bev sama da zemam da jadam. Simptomi imav kako za dobivanje. Gledav filmovi i mnogu citav. Ja citav biblijata. Mnogu me opusti i pozitivno mi vlijaese. Vremeto mi letna mnogu brzo. Za eazkika od 4te ivf, 5to voopsto ne mislev da pravam test, voopsto ne mislev deka ke bide negativno. Postojano go galev meseto i mu zboruvav. Docnev duri so testot. Dr nekolku oati mi se javuvase i me molesr da napravam. Ne napraviv doma tuku preku krv. Bhcg 1500skoro.Soook i solzi radosnici. Sega si se guskame i si sakame uste edno bratce ili sestrice. Samo opusteno kolku so mozete. Nemojte ni za sekunda da mislite negativno. Prethodnite ivf uste od sam star na procedurata si vikav eh kako ne ke bide. I navistina ne bivase. Ovoj pat bev sigirna vo sebe i pred se vo Dr. Vladimir, ke mu bidam blagodarna do kraj na zivotov