Не е до поштата, до ФЗО е. Кога тие ке ги пуштат пратките од пошта тогаш ги доставуваат. Еве јас да Ве потсетам, иако веке пишував за тоа, на 30 Април поднесов во ФЗО во нашиот град, во Мај ми бараа анти-милеров, во јуни ми бараа потврда за криопрезервација, во јули го одобриле дур бевме на одмор, така да дури во август си го најдов ваучерот во сандачето дома.
Со оглед на тоа дека јас никогаш не го добив писмото по пошта значи дека ФЗО не ми го испратиле ? (Прашав во ФЗО ми рекоа пратено е, ама дојди земи си копија. И така направив, со копија правев ивф)
jas im zvonev celo vreme na telefon i prasuvav a tie mi kazuvaa uste nese razgledani dokumentite i krajno vise ne cekav otidiv tamu i togas mi go dadoa plikot spremen za prakanje zasto vise mesec se stori
Најдобро јас утре да поминам да си прашам зошто на 18.ти поднесов би требало и да е разгледано и се ... па да видиме што како..
Мила оди директно таму, мене сеуште ми стига од 10 Септември испратен па сега ти види, им отидов таму првиот пат рекоа испратен е таа и таа дата за два, три ке ти стигне без гајле и еве сеуште стига...по десет дена пак отидов ги притиснав и ми рекоа епа ајде еве ти копија ужас...оди си директно и барај да се качиш горе, зошто тој на портирница може и да не те пушта, инсистирај...со лесно.
Да таму се одлучуваат предметите. Одма во зградата од лева страна позади Мајка Тереза меморијалниот центар.
Се надевам, на вистинско место го поставувам прашањето и би ви била неизмерно благодарна, доколку можете да ми одговорите. Ми беше откриен висок ФСХ, во два последователни циклиси, меѓутоа, АМХ не беше испитан. Денес го контактирав гинекологот и ми кажа да дојдам било кога, небитно од деновите на циклус, за испитување на АМХ. Какви се вашите искуства, задолжително е трет ден од циклус или не?
Не ме фаќај за збор али мислам дека можеш било кој ден да го испиташ, ако грешам нека ме корегира некоја..инаку не се секирај мене фсх на два пати мн висок ми покажа по едно време почна во нормала како и претходно...Провери и на др место направи пак, амх и да ти е мн низок не се разочарувај тука има жени и со премногу низок успеале да најдат ј.к и трудни останаа...оди на втор ден од циклус на ехо да ти видат колку антрални фоликули имаш...и јади суви смокви (ставени во маслиново масло 40 дена), со лесно !
И мојот не бил разгледан . На 16-ти поднесов јас . Мислам и ти на истиот датум поднесе ,нели ? Многу одоцнија овој пат
jas bev denes tie dolu sto se ne mi dozvolija da se kacam gore ti so kogo razgovarase gore so lekarite ili nekoj drug
Бидна и нашиот ет на 31.10, веќе 5 дена и ние сме на чекање. Вратија две бластоцисти. Докторот и останатата екипа беа презадоволни од ендометриумот и ембрионите. Овие денови претежно одмарав,лежев повеќе, станував само за јадење и до wc. Денес само се раздвижив малку повеќе. Првите два/три дена имав болки,малку по малку ми престанаа. Со Господ напред сега чекаме бета. Дај боже да е со успех. Некоја искуство за периодов
Само опуштено мила, пишував скоро, не кревај тешко, не се бањај со многу жешка вода, не се наведнувај и истегнувај, протеинска храна, овошје, зеленчук, течности и без тензија, а со позитивна мисла. Ти посакувам успех и бебуш/и во раце за 8-9 м.
Колку е тоа високо FSH над граница ? И колку години имаш ако не е тајна ? Јас правев АМХ во Хемолаб 3500 денари. Можеш било кога да испиташ.
Zdravo na site, odamna ne sum bila aktivna bidejki odluciv malku da ja smiram glavata.Ve molam za vase mislenje vo vrska so mojot slucaj...imav ET na 28.10.2018 kaj Lazarevski vo sistina.oplodeno bea 3 od koi mi napravi trenasfer samo na eden embrion koj spored nego bese Top embrion i bese 99% siguren deka ke ima uspesno invitro.Denes mi e 9ti den od transfer i sabajle imav strasni bolki isti bolki kako koga dobies.seuste nemam dobieno i malku bolkite mi se namalija no mnogu se plasam.Dali e mozno i posle ovie bolki da sum bremena ve molam za mislenje