Newyear2015 te ocekuvame so dve crtki ajde neka trgne denot so ubavi raboti Meckicja drzi sreka ke mi treba
Од архива ме пратија горе кај што се документите... и една од таму го побара бр. И виде дека не сее разгледани таму им стојат повеќе документи уште неразгледани
Zdravo. Sakam da prasam vo vrska so zamrznuvanje na oplodeni jajce kletki me interesira dali e podobro na 3 ili 5 den da se zamrznat
Тие што сте испитувале периодов хормонален статус на ГАК си го зимате резултатот од ГАК или од кај матичната?
Нееее Софииии не се спремам една годинка нема синче уште...здравје понатаму...откако сум породена не сум испитала ништо па и за брисеви месецов имам закажано...ми доцнеше 28дена но фала богу добив иначе ко балон бев па на 3ти ден да испитам...а и без коса останав...но викаат додека дојам ќе паѓа Со лесно на сите Господ е голем сите ќе бидеме мајкички Побрзо во труднички да се селите
оф ајде ќе помине најбитно е тоа што го имаш до тебе, друго се ќе се среди.. Фала ти на желбите да се надевам наскоро среќата ќе ни се насмевне, гушни го сонцето до тебе ❤❤❤❤
Jas sum.so zamrznati i ne znam tocno na koj den se zamrznati znaci vaka koga bese tretiot den na embrionite otidovmd so mas mj no oti imav polip nezznaevme sto da pravime i toj den odlucivme da gi zamrznime i potoa koa ke go otstranam.polipot da se javam nz vtor den na menzis....i samiot toj den plativme za zamrznuvanje i dalk na tret den gi zamrznaa dali na 4 toa nezz inaku na izvestajot mi pisuva et na 5 den dve mi vratija i pisuva vaka N°1 early blastocyst i N°2 early blastocyst podolu napraven Assisted laser Hatching pred transfer rece embriologod bile embrionite so sreden kvalitet
Ти вратиле две бластоцисти (тоа се ембирони на 5 ден на развој). Сега само опуштено до тест. Со среќа и да се фалиш со висока бета.
Бластоцистот е најмногу што може да се развие надвор од матка. Тој е подобар за враќање од 3 дневниот зашто има оформено ембрионална структура и надворешна структура. Ама и кај бластоцистите има квалитет. Тоа го проценува ембриологот според некои критериуми. Без разлика накој степен на развој е ембрионот (морула, бластула, бластоцист) има разлика во квалитет. Не се замарај многу со квалитетот на ембрионите. Ако требало да биде ќе биде.
Koga mi rece sreden kvalitet izgubiv nadez se nadevam za nekolku dena koga ke napravam test ke se izraxuvam
Offf mm ne mi dozvoli da napravam denes test bidejki se plasese od razocaruvanje i morav da bidam poslusna za da ne se raspravame od sabajle Citav deka queen napravila test na 9ti den posle Et i sega ne sum mirna....sakam i jas . Golem pozdrav do site , ne znaete kolku mi pomognavte vcera so vasite zborivi , vednas mi se vrati nadezda
Бластоцисти ти вратиле ...супер и хетчинг што ти направиле, а за среден квалитет што ти рекле ама ич да не му ја мислиш зошто мене три пати ми враќаа бластоцисти со наводно топ квалитет по нив, па ете негативен резултат добивав...така да ако треба да биде некогаш ќе биде и со речиси никакви шанси ако ти речат, не се секирај...инаку би требало бластоцистите порано да се имплантираат од останатите, но имај на ум за ништо нема правила...пуштам среќа за убав резултат!