Зошто глупа таман работа тука сме сите со еден исти проблем, и нормално е да не знаеме, треба се што не знаеме да се информираме ако прашаме и незнаеме не значи прости сме и јас медицински не би знаела да ти опишам, но мене на кратко вака ми објаснија ембрионот има потврда обвивка во принцип и со хетчингот го тргаат тој дебел слој ласерски и со тоа шансите за имплантација ти се поголеми доколку не се направи...се надевам бар малку ти приближив што се ти направиле
Како што кажа и @Софија 88 нема правило и математика во природата...Многу жени и на трети ден вратени останале бремени и родиле живи здрави бебушки...Јас 5то ивф успешно до крај сега имам синче...Секогаш ми враќаа бластоцисти со супер квалитет но два пати биохемиска,еднаш неуспешно,еднаш спонтан и на крај успеав...Првите ивф ги лежев ко казнета да бев и така песимистички бев настроена и не успевав...На многу членки феминки сум раскажувала дека кога решив да бидат позитивна со високо крената глава,да си јадам се што ми сака душа,да си викам абе јас сум бремена готово овој пат ќе успеам и успеам...А секогаш имав иста терапија кај ист доктор затоа велам стресот е најголем непријател во оваа наша тешка борба за бебе... Првите 3 дена лежев но до тоалет се движев пополека,при мокрење не напињав,при станување не правев нагли движења...на 5ти ден искочив до лабораторија за крвна слика...а на 7ми дрн на кратка мала прошетка пополека...ни ова пополека движење не е пресудно чисто јас така се осеќав дека подобро ми е...имав блага хиперстимулација дека сум со пцос јајници...пред ЕТ Петановски рече одиме на трансфер иако се жалев на болки но баш тогаш рече мнооогу жени и со блага хиперстимулација останалр трудни.Ми вратија две.Едно јуначе еве го нанка до мене и веќе е 11м брљаџија невиден... По дома ништо не правев си гледав тв,фб чат пат фемина имав период кога не ми делуваше ок па не ни отварав...на 12ти ден направив домашен тест бледа втора линија која се појави по 5мин од правењето го фрлив во канта и почнав да плачам...мм го извади и тогаш уствари виде втора бледа линија..на 13ти ден бета 365 а по една недела 5680... Само позитивно тешко е не велам не мене ме фати криза таму 10ти ден но а ми дојдеоа лоши мисли си правев нешто што ќе ги занемарев и си викав неее беее трудна сум крај...аааа и може будалче ќе ме направите но од прв ден го галкав мешко и им зборев на ембриончињата им праќав позитивна енергија тоа на нив им треба во мешето за да уживаат и да растат во здрави прави бебиња.. Господ е голем и сите ќе сме мајки сите ќе не благослови(велам ЌЕ) зошто иако имам веќе дете не го заборавам патот по кој одев и јас со вас...затоа и сеуште се радува и тагувам со секој членка што е во темава...тежок е патов да но само упорните и борбените успеваат. Извинете на долгиов пост Со лесно на сите и навивам за високи бети и позитивни тестови
Aj ke te iskaram jas mojot edniot bese osumkletocen edniot petkletocen vrateni. na treti den pa ete me nakrajta na mesecot ke treba da se porodam pravilo e deka nema pravila
Fala sto se potrudi sto objasni tolku mnogu ubavo da se nadevame site ke zavleceme nozi i ke imame dve crtki 10 den
Ако нема да си жива и здрава, глава горе, ќе одмориш малку и посилна од било кога пак и пак се додека не нани мало бебе во твоите прегратки. Но ако има Домашен тест правев на 9ти ден
Јас направив прв тест на 7 ми ден. Но, немаше втора линија и слично како и @pile30 по 10 мин го тргнав тестот некаде на страна и го заборавив. По 3-4 часа случајно го наоѓам тестот и гледам втора бледа линија. Се стресов, но и не поверував бидејќи сметав дека не е валиден резултатот после 3-4часа. Од тогаш, секој ден наутро и навечер правев тестови до 10 или 11 ден (не памтам точно) и линијата стануваше поцрвена, а потоа отидов да си проверам бета. Те чекаме со вести
Ајде, направи и израдувај не’. Без страв, со позитивна мисла. Чекаме две цртки! Едит: чекам нотификација за прикачен фајл.