Се преморив додека исчитав 50 и кусур страни Малку не ја читав темава едно време, па ми се собрало На тие што чекаат ваучер, што побрзо да им одобрат! На оние во процедура - со успех да се заврши! Најголеми честитки до сите што сте мешиња и со лесно да оди, многу убави вести наредени, да ти е милина! Да не ве набројувам за да не испуштам некоја Да се множат убави вести!
Е ова е веќе навистина убав завршеток на 2018..си реков чек чек јас сонувам плус уште една нова членка трудна или веќе честитав изминативе денови, враќам наназад и викам јеееес нова трудница е...ќе побрзам и јас да го фатам овој бран на позитивни тестови... пуштајте ни среќа...честитки од срце душо, со лесно да си ја тераш бременоста...ме фати и мене еуфорија да ви кажам право, ми доаѓа да му речам на Трајковски ајде сега одма да почнеме со постапката дури не држи ова со убавите тестови ❤
Ајде и јас да си кажам. Имав пункција во саботата 30 јк 28 зрели оплодени 14 а на 5 ден само 6 со најдобар квалитет. Ги замрзнавме бидејќи јајниците ми се преголеми и Трајковски ми вели дека во овој момент јас сум била поважна и ми рече да одмарам 2 месеци и на 3 ќе има трансфер. На сите им посакувам лесна бременост и сите што се во процес да бидат успешни. Месецев ептен е плоден дај боже и сите наредни. Имајте си убав викенд ❤❤❤❤
Zeni jas dobiv odgovor od Fondot, mi baraat 2d i 4d eho so opis. Imav jas dostaveno 4d ama mi beshe postaro od 6 meseci i ne obrnav vnimanie na toa, mislam deka trebashe do godina dena. E sega, sakam da prasham vo pismoto mi pishuvashe deka dopolnitelnata dokumentacija se dostavuva do Komisijata. Znaci deka treba direktno vo Skopje vo fondot da gi nosime?
Ti blagodaram na brziot odgovor. Jas planiram 2d da napravam kaj maticnata, a 4d vo Remedika. Ti od kade dostavi?
2D/4D во едно, прават на ГАК. Да не трошите пари непотребно. Најубаво и најбрзо е лично да се достават, ама не е грешка и во подрачната.
Dva d I 4 d jas pravev na gak Lani da znaete da ne plakate na privatno najarno e 21 den od ciklusot da se naprave
Zlatni ste bre zeni, bez vas taka kje lupame pari nepotrebno. Jas imam pretstava deka mnogu se ceka na GAK za se neshto i zatoa ne ja zemam vo predvid. Toa so moj termin ode ili samo so upat od maticen? A vo vrska so dostavuvanjeto na ovie dopolnitelni dokumenti, ne pishuva do koga da se dostavat pa kolku imame fora otprilika za dostavi?
Nemoras odma da go dostaves a mozes da zemes I prioriteten upat do gak za dva d I 4 d za na 21 den od ciklus da ti go napravat
И мене ми бараа дополнително документи и тоа два пати- доставив комплет документација во подрачната ФЗО кај нас во градот, па дури за 1 месец ми одговорија да доставам анти милеров, па откако доставив пак следниот месец ми бараа потврда од Ре-Медика за замрзнување. Инаку, и во двата случаи јас не одев до Скопје, туку преку пошта препорачано ги пракав, се плака 30-тина денари и без проблем стигаат следниот ден. Само, на пликото нагласив "до комисија за БПО" Што се однесува до подрачната- не примаат дополнителни документи вон оние првични што тие ги архивираат и пракаат, туку мора или лично или по пошта да се пратат до Скопје.
Честитки до новите трудници Се читаме во „труднички муабети“ А на другите ви посакувам што побрзо напуштање на темава
Девојки порачав Гонал и Оргалутран, ми стигнаа Гонал и Цетротид. Многу се нервирам, ми рекоа дека Оргалутран и Цетротид се исто, тие ги давале. Дали некој знае каде има баш со име Оргалутран 0,25, и ако најдам Оргалутран 0,25, би ги продала за иста цена што ги зедов Цетротид - 35евра 5 комада ако му треба на некој, има рок има се, добро чувани, денес ми ги донесоа.
@bela.m никако со приоритетен, на ГАК ехото е и за трудници и постои веројатност да те вратат со приоритетен. Донор на што ?