Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 vote(s)
    2.0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 vote(s)
    5.7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. Srna 16

Srna 16 Активен член

Да прашам какви се шансите на природен циклус има ли некоја што правела се оплодила ли јајце клетката и само да не е празна

Фала мила многу на помошта ми требаше мислење од некој што ја има примено поткожно.Ако закасниш со инекцијата 3минути да ја примиш покасно има ли некаква врска

Мене ми дадоа само една инекција еден прашак и една водичка како што си е во паковката може затоа што е на природен циклус и има една јајце клетка,за инф класично примав две инекции

Last edited by a moderator: Nov 11, 2018
  2. mac82

mac82 Истакнат член

Не е страшно ама гледај да не касниш. Мене често ми била закажана во незгодно време пример 2.30-3ч по полноќ. Стани си навреме, спреми ја инекцијата и чекај го точното време за апликација. Среќно!

2 пати имам правено на природен циклус. Двата пати имав јајце клетка. Првиот пат се оплоди и останав бремена, за жал заврши со спонтан во 12та недела. Вториот пат не се оплоди, тоа беше минатиот месец. Да напоменам дека сме со машки фактор. Иначе јас имам 36год.
    П.с. и понатаму продолжувам на природен циклус. Тоа е мојата добитна комбинација, ЗНАМ!

bokiroki, dunika, Stara and 8 others like this.
  3. princess5

princess5 Форумски идол

И ние сме со мм фактор ... во очекување на ваучер па да видиме дали на природен циклус ќе може да не случајно знаете колку чини макар и приватно ?

Queen8 likes this.
  4. Srna 16

Srna 16 Активен член

Како се прави на природен циклус може секој месец или треба пауза ти примаше нешто терапија кога правиш на природен циклус.Јас минатиот месец правев инвитро на 18.10 правев пункција ама немаше трансфер.Чекав да добијам и да одам на контрола и тогаш го прашав докторот дали може сега на природен циклус и така идпадна и вчера примив само 1фостимон и 1 цетротиде и денеска само 1 цетротиде и вечерва стоп инекцијата друго ништо нр сум примала,јас и за овие незнаев дека ќе ги примам сега малку ми е страв да не штетно зошто тие се јаки инекции пошто не направив пауза одма штом добив на природен циклус пошто минатиот месец со инвитрото примав многу инекции дури си докупував ги надминав дозволените 30 инекции

Queen8 and Meckicja like this.
  5. Ана на мама

Ана на мама Популарен член

Ако ти рекле изричито мускулно зошто тука прашуваш ?
    Сфати ме најдобронамерно, колку и да немаш кој да те однесе организирај се подобро, такси, некој роднина, другарка.
    Секој случај тука е засебна приказна, не може да се водиме "како први така други".

Јас не би да те разочарувам ама јас имам две пункции на скоро природен циклус ( пијам само таблети Летрасан кој се води како полесен стимулант) и засега немам успех. Ако си помлада, ако сте со машки фактор, ако имаш уредни циклуси немаш место за паника дека не би можело да биде.

6. Queen8

Queen8 Популарен член

Две инекции се ништо во споредба со комплетната стимулација за долг протокол, исто како да си примила со стимулациите, уште плус две инекции, не го размислувај тоа, опушти се и размислувај позитивно, секогаш има шанси за успех, па и на природен циклус нормално. Ти посакувам успех!

Зависи во која клиника, во Систина околу 49.000 ден., пункција и трансфер, ако ставаат некоја инекција дополнително, може и нешто плус да се доплати, некои 2-3000 ден.

7. Ана на мама

Во New Born на приватно со природен циклус e 37.000 денари.

princess5 likes this.
  8. Emma2

Emma2 Популарен член

Мислите ли дека ние со инвитрото сме малце позаштитени од генетски абнормалности или аномалии на плодот, во смисол при одбирање на квалитетни ембриони за трансфер? знам, можеби звучи глупаво, сигурно на друг начин се бираат и под квалитетен ембрион може друго да се подразбира ама на мисла сум, почнува ептен да ме мава на психа,можам да замислам каква ќе бидам на првите испитувања:sweat:(facepalm):(

Queen8 likes this.
  9. fania

fania Истакнат член

би сакала да споделите мислење од која клиника сте задоволни за инвитро плодност битола и од кој доктор или систина лазаревски?

10. DunjoMoja

DunjoMoja Истакнат член

Дали ке Ви би биде тешко да бидете попрецизни со формулисање на прашањето, некако збунива вака дадено.

11. fania

fania Истакнат член

нема ништо збунувачко бевме веке на инвитро во ремедика но не сме задоволни сега се двоумеме помеѓу др лазаревски од систина и плодност битола

12. DunjoMoja

DunjoMoja Истакнат член

Аха, сега разбирам, јас лошо сум прочитала и лошо сум го протолкувала, се извинувам. (Професионална деформација - штом на наставничка не и пишеш точна интерпункција одма се губи у простор :whew:).
    Простете уште еднаш.

Не знам што да Ви одговоран бидејки јас сум ви Ре-Медика, но наназад низ темава имаше многу и мислења и полемики токму за тоа прашање.

13. fania

fania Истакнат член

не сум задоволна воопшто цела година ме врткат од врата на врата идам на преглед па се брзале зборат на телефон и ми пишуват терапија као демек све океј после на крај све најлошо испадна

Meckicja and eta like this.
  14. ifv

ifv Истакнат член

Њу Борн и Др Владимир

Hopeful girl, maaitka and Meckicja like this.
  15. Ана на мама

Ајде релакс малку, одбран добар сперматозоид одбрана добра јк проверени од папочна врвка до пломби за заби, што лошо може да се деси ?
    Ние уште пред ивф сме испитани и излечени од сите можни проблеми (инфекции, бактерии, крв) ама воопшто немаш место за мислење. Уживај и гали меше таму :hug:
    Јас го добив најдобриот одговор од мојот матичен на тоа прашање. Ми рече "ивф ќе правиш кај доктор што најмногу ќе покаже внимание за тебе".
    Јас се прошетав по клиникиве како манекенка :D
    Таше ме гледаше како банкомат, ми "шиткаше" јк и сперма.
    Димитров, од сам старт ми кажа "Јас немам што да работам со тебе".
    Трајковски проба се откажа, полесно му беше да ме прати на донаторски јк.
    Е сега Гружанова води војна со мене.
    Инаку јас немав фоликули, а со Гружанова три пати правам пункција се заинтрересира, се заинати ми погоди терапија и сега чекаме резултати :)

Hopeful girl, Martka, jule84 and 10 others like this.
  16. eta

eta Популарен член

И јас воопшто не сум задоволна од Ремедика. Таму бев на операција на миом, биопсија на цервикс, хистероскопија со скречинг и две неуспешни ин витра. Се чуствував како на фабричка лента, срам да им е, само профитот им е во умот.

Добро е штом си нашла доктор кој се заинтересирал за твојот случај и во кој имаш потполна доверба.
    Тоа е најбитниот чекор кој води до успех.
    Со срека :l:

17. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Za mene najdobar Dr e toj sto mi pomogna uste malku da drzam dete vo racete Dr trajkovski a I za drugite sto uspeale kaj odreden Dr konkretno za ovie Dr jas ne sum ic zadovolna ama imaat I oni uspesni ivf taka da najarno .odi vidi si koj ke ti ostave najdobar vpecatok ostani kaj toj Dr

Emma2 and eta like this.
  18. mac82

mac82 Истакнат член

Околу 50000ден. Само пункција 10600ден. Ова е во систина

Обично после стимулиран циклус се прави пауза од 1 месец. Бидејќи последното ивф не стигнав до трансфер, продолживме веднаш на природен. И искрено помалку стресно ми е со природниот циклус, ептен сум релакс

eta likes this.
  19. Emma2

Emma2 Популарен член

Фала ти срцка :* :* :*

Ана на мама likes this.
  20. Queen8

Queen8 Популарен член

Мила, релакс само, без потреба се грижиме, ништо не зависи од нас, тоа е исто ко да не врне дожд, а ние носиме чадор. Те гушкам! :hug::*:hug: