Консултација со докторот што те води. Обично ако примаш супрефакт ја намалуваат дозата и по три дена прием на намалена доза супрефак треба да добиеш. Ама мора лекар да ти каже што да правиш
Душо тоа е многу индивидуално обично како што читам враќаат најчесто по две а некогаш ( поретко) три, но еве има случаи како мене каде ми викаат кај тебе повеќе од едно не наводно матката била мала не би издржала и сл...но еве по едно ми враќаат и не успеваме можеби ако вракаат по две би успеале шансите така би ми биле поголеми али не пробуваат, така да различно е кај сите...пуштам среќа за позитивен тест со две срценца ! Мила и јас пијам микрогинон и ми рече докторот да очекувам отприлика 3-5 ден по последно апче веројатно денес или утре ќе ти дојде не се секирај..ако по овие денови закасни консултација направи со докторот...
Мила, а од што зависи дали ќе се оди со чист фсх или во комбинација со лх? Претпоставувам дека основни фактори се хормоналниот статус и возраста, ама не сум прашала за ова д-р, а баш ме интересира нешто поконкретно да знам. Ако знае и некоја друга членка, нека образложи.
Благодарам многу посакувам да ви се оствари бременост. Јас кога кажав две ми вратија ме преплашија и место да сум среќна сум вознемирена. Ви благодарам уште еднаш
Немој да се секираш. Денес-утре би требало да добиеш. Веднаш кога ќе видиш кафеаво, тоа е тоа. @Peperugamala какво вознемирување? Ајде опушти се сега, во исчекување си на најубавите две цртки, нема зошто да си вознемирена. Се враќа едно, две, а кај некои враќаат и три ембриончиња. Уживај сега и за две недели да ни соопштиш убави вести
Јас кога добив,дури тогаш ми ја намалија дозата на супрефактот. Ма какво вознемирување, за 2 недели те чекам во темата Бременост со близнаци А се фатија и двете на почетокот или? извини на прашањево, не мораш ако не сакаш да ми одговориш
Da da do nekade 6,7 ned bea dve ama ednoto nemase ni srceva akcija ni nisto samo sakus I prokrvariv malku I imav kafeav iscedok I ostana samo ednoto bebce
Ne ne e problem bitno e nakraj kraeva edno da imtam a toa ne bese vo red uste na prvoto eho mi rece Dr oti ne e vo red
Јухууу, баш сум нестрплива дали ќе ти бидат трипл Иначе, домашен можеш уште во понеделник да направиш.
Само со убаво да биде. Јас пресреќна дека сум успеала и сум го поминала и трансферот, почнаа коментари , леле ако се близнаци тетка му нс тој тешко и е, ризчно е. Но јас не размислувам така, јас само сум среќна . Које поминал не знае колку е тежок патов. Ви посакувам само убавина
Со извинение, али нека ти се фатат и на тебе и на сите нас тие злобни души , душогрижници ! Не знае мила никој како е, само оној кој тешко стигнал до целта, но Бог е голем ќе ни даде дупла среќа во животот, џабе не рекле се што тешко се добива е послатко на крај и знаеш да го чуваш, цениш...и јас секојдневно се соочувам со секакви луге " пријатели", и муабети кога, како, зошто абе срциња се "грижат повеќе за мојот живот отколку јас за својот" .. ќе бидеме и ние среќни, ќе ни се исплати маката мора да веруваме!
Женски, јас имав неуспешен прв трансфер во септември со замрзнати бластоцисти. Сега се спремам за втор трансфер со замрзнати,сега во вторник ќе ми биде. Е овој пат имам појака прогестеронска подршка,почнав од утрово со утрогестан вагиналети 3x1. Никогаш во животот не сум ставала вагиналети,па ме интересира од кога ќе ја ставам,колку време треба да лежам? После утринската полежав некои 20-25 мин,а после тоа имав како парчиња на гаќите. Па ме мачи да не утнувам негде. Поздрав до сите и со лесно на сите
Во природата нема математука ниту правило...јас сите 5 ивф ми враќаа по 2 ембриони бластоцисти.1 неуспешно,2 биохемиски бремености,1 спонтан во 6та недела а бетата беше 300 на 13ти ден и последново ивф исто две ми вратија но бета 354 на 13ти ден...и се по едно ми се фаќало...еве сега имам синче скоро 1годинка. Зборот ми е многу женички и со по еден вратен ембрион останале бремени и родиле здрави живи бебушки...моја пријателка и вратија 3 ембриони од кое позитивен тест и 900бета но на прво ехо само едно ембрионче,едно жолто ќесе и по 2 недели се дели на две и шок позититивен еднојајчани близначиња...се поделиле...а 3 се веќе 3 годинки исти се дека едно јајчани.Така да не си го оптеретувај мозочето...галкај си го мешко збори им на ембриончињата дека ќе успеете сите заедно овој пат.Позитивна енергија им треба стрес не им треба.Стискаме палчиња за позитивен тест и висока бета од се срце посакувам сите една по една во труднички па во мајчински да одите
Јас лежам барем 30 минути откако ќе ставам Утрогестан. А парчиња и исцедок ќе си имаш цело време, тоа е нормално. Ајде со среќа и успешно да е овој пат, дупла среќа!
I jas isto kako tebe se spremam za transfer so zamrznati 2dnevni embrioni ovoj pat na priroden ciklus megutoa vecerva na eho nemav dominanten folikul. Ti primase nesto ili?