Stom ti e 11ti den posle Et slobodni napravi domasen test bidejki i jas imav ista situacija.Vo ponedelnik proveri Beta....ajde cekame dve crtki
Тестот е купен ама мислев да го правам утре сабајле со прва мокрача а кај тебе што излезе ви благодарам на подршката
Ne cekaj za dzabe kaj mene bese pozitiven na 10ti den i eve sega sum 3ta nedela....backiiiii i daj boze da ne izraduvas Zaboraviv da napomenam deka testot mozes da go napravis vo bilo koe vreme,nema utka ...pozzz
Уште се чудам зошто некои лекари даваат само утрогестан, а некои уште 10 лекарства после трансфер. Со сигурност не знам, најубаво да видиш што ќе покаже тестот. Со среќа.
Zdravo devojki. transfer pravev na 7.11 vcera pravev test i negativen bese . Ima sansi da e napraven rano? Vo ponedelnik ke proveram Beta.
Рано е. Се препорачува наа 14ти ден да се направи бета, а тест не се препорачува баш поради можност од неточен резултат
Abe napravi betahcg ne se potresuvaj so domasni testovi jas tri IVF imav napraveno pa nieden domasen test ne napraviv
Не се разочарувај, направи си сабајле пак со прва утринска, никогаш не се знае. А, во понеделник бета обавезно, за да знаеш и заради терапијата дали да ја примаш.
Не избрзувај, оди преку крв испитај. Ти пуштам среќа за висока бета На трансфузиона имаш испитано мутации ? Хистероскопија ? На приватно во New Born e 95.000 плус стимулации околу 30.000 денари.
Позз девојки Вторник ми е пункција, и сум среќна а и малце се плашам Прво ивф, на полуприроден циклус, кломифем 2*1 5 дена, 3*2 инекции пурегон,Понеделник прегнил.
Правилно е значи ко што ти кажале Софи до 17ч.епрв ден по 17ч.следен ден се рачуна ко прв ден. Јас 5 ивф направив и така сестрата ми кажуваше и така теравме и никогаш немав утка за тајминзите што следеа и се по ред
Здраво на сите, сите вие кои чекате резултат од се срце ви посакувам да е позитивен! Јас поднедов документи до фондот дали од прилика би знаеле за колку време треба да добијам одговор за ваучер? Второто прашање би ми било дали би донела правилна одлука доколку би го искористила ваучерот во Ремедика кај Др. Петановски. Ви благодарам
Две-три недели. Можеш и да си провериш за десетина дена, до каде е работата. За Петановски нека сподели некоја членка, што има искуство од таму. Со успех!
Srcka jas sea se spremam za prva inseminacija.No sum razmisluvala i za ifv preku fond.Ke moze li da mi kazes koi se uslovite kakva e procedurata za da se podnese za vaucer sto dokumenti se potrebni.Pocetnici sme ne sme dobro informireni.Sakam sovet od vas koj veke ste gi pominale tie raboti
Приватно во Систина е околу 1900 евра, без терапија. Терапијата зависи од 500 до 1000 евра. Со лесно Јас да се надоврзам, прв пат кога правев хормони добив вечерта во 23 и направив ко што ви препорачувале. Го рачунав наредниот ден ко прв. Кога отидов со резултатите на ендокрино а потоа и на гинеколог сите ми кажаа дека резултатите не можат да ги земат ко релеванти бидејки не се 3ти ден. ( препорака од професорите да се земе денот од првата капка крв неврзано со време) Вероватно на секого различно му кажуваат
Здраво на сите. Имам сериозен проблем и ве молам за ваша помош. Во Мај месец имав неуспешно инвитро и сега сакам да почнам да собирам документи за второ инвитро. Веќе една година имам хронична кандида со отечена вулва, црвенило, чешање и течење на жолото-зелен исцедок. Шест месеци се лекував кај матичен гинеколог, потоа уште шест месеци кај специјалист на приватно но за жал без успех. Да не пишувам кои се вагиналети, пробиотици и кремови ги имам користено....Во моментот користам гел АЛКОГИН и вагиналети КАНОИЛ, 5 искористив остануваат уште 5. Но искрено не сум многу оптимист дека и оваа терспија ке ми помогне бидејќи уште осеќам чешање и сеуште има црвенило. Истата ситуација ја имав и пред инвитрото, му кажав неколку пати на докторот за проблемот но тој цело време ми велеше не е проблем, мокробиолошките тебе ти се негативни. Пред две недели правев повторно испитувања PAPA тестот,микробиолошките и TORCH вирусите се е негативно а јас имам проблем. И сопругот се лекува но искрено ние воопшто и немаме односи последните 5 месеци, односот е премногу болен поради отеченоста и црвенилото. Сакам најпрво да си го решам проблемот пред да почнам втора постапка. Ваше искуство со оваков проблем ? Или да ми препорачате добар доктор кај кого може да се обратам. Се извинувам на долгиот пост ☺