Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

260 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

311 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.855
    Девојки кукав да добијам,а сега никако да прекине,еве денес 5 ти ден,после пиење на микрогинонот,не обилно ама не можам без улошка.Вечер треба да ставам полигинакс.Дали е нормално и дали да ставам полигинакс на добиено,треба вечер да почнам.Леле уште непочнато,а јас паники.....

2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Мартче, смири се :f:
    Ајде без паники, се' ќе биде добро, постапката си тече и ќе продолжи, само смирено. :sun:
    За вагиналетите ќе каже некој што знае.
    Ајде без паники :nod:

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Zeni sega se vrakjam od kaj maticnata, mi pravese 2d eho za vo Fondot. Vo cetvrtok imam zakazano za 4d kaj Petanovski. Sakam da me vide i da znae deka kaj nego kje sme. E sega, za prv pat mi se slucuva da mi vidat cista. Denes mi e 11 den od menzis, imam sekret kako pred ovulacija, a maticnata gleda cista. Do sega ne mi se slucilo. A bash si mislev Petanovski vo cetvrtok koga kje me vidi se pogoduva ovulacija i kje vide deka prirodno si tera rabotata. Vrijam od vnatre. E sega, sakam da prasam, dali ima nekoja vrska so Ellova kesickite, moze li od niv da mi e cista deka gi primam izvesen period, a prethodno ne mi se slucilo? Molam za mislenje od tie shto gi piele...

4. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.855
    Бела Alishan пишуваше дека од еловата добила цисти но мислам дека ги среди сега е се во ред.И кај тебе ќе се среди не се секирај.Секое добро

На Ана на мама, Alishan30 и bela.m им се допаѓа ова.
  5. Aleksandra9999

Aleksandra9999 Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2018
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Сестра Анита е најкоректна од сите сестри, а ги знам голем дел од сестрите. Со д-р Лазаревски се супер тим, а сестра Анита секогаш се јавува на телефон и е премногу љубезна со пациентите, со дискреција на ниво. Респект за сестра Анита, сите да се ко нејзе, здравството ќе цвета! Покрај моето искуство, само пофални зборови имам слушнато од многу нивни пациентки, профи до максимум!

6. mac82

mac82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    2.769
    Stavaj si slobodno, ke se ligavi uste nekoj den. Ne se sekiraj, opusteno samo i so les da ti bide. Se e kako sto treba:l:
    Стварно сестра анита секоја чест. Иако не сум нејзина пациентка, се случило таа да ми објасни што треба. Вистински се труди и си ја работи работата профи

Последна измена од модератор: 20 ноември 2018
    На Софија 88, Alishan30, Aleksandra9999 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Aleksandra9999

Се зачлени на:
    17 октомври 2018
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Јас и општо сум презадоволна од Систина, услови и услуга на ниво, врв! А, посебно од сестра Анита и д-р Лазаревски.

8. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    I jas za sestra Gorde od Sistina (na Adamovska sestrata) imam samo pofalni, pofalni zborovi. Odlicno si ja vrshi rabotata.

9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @Софија 88 а зошто не си отворена со Владо и не му напоменеш дека сакаш дискреција?
    У ходник дека освен ,,чао,, ништо не сакаш!
    Епа он нели се поставува како другарче, епа чим така и ти исто, кажи му, нема што да се устручаваш :emo:

Јас имам еден многу лош момент со него, ама на наредно видување го подбрав во сред ходник пред 2-3пара, око не ми трепна, ни А ни Б, па од тогаш сме ,,пријатели,,.
    Уствари јас кај Тања бев, а неа уште во старт и дадов до знаење до каде може да оди, се што има да ми каже ќе каже внатре, јавување на телефон, влагање за нешто итно НЕ, ако си заборавил ќе си чекаш јас да излезам..

Јас и немам проблем околу споделување пред група народ, но не сакам у идење да ми појаснуваш за волку деликатна ствар, ало бебе правиме! Ем и он не е сконцентриран да каже се, ем јас не сум сконцентрирана се да запомнам..

Само отворено, тебе треба да ти се погоди, не ним :emo:

Мобилен имав од Тања, директно со неа комуницирав и Владо ми го даде неговиот, ама никат не го упишав и се изгуби ливчето..

:hug:

На NNA, Coco31, hub и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Да најмила моја му кажав уште на првата случка таму каде беше со тие на пултот прво тие беа премногу гласни кога ми ја кажаа дијагнозата и детали буквално збореа и му реков одма и он се фати за глава се туфкаше и ми рече добро што ми кажа може претходно се случувало ова, а не ни кажале. А му реков докторе сакам дискреција за мене ова е многу осетлива тема не сакам да се погоди некој што знам таму и да слушне што правам како па и да не ме види некој тоа е моја интима и работа ...
    Одам нареден пат со него истото ми се случува...оди низ ходник збори гласно и ми дава терапија...буквално се осетив како да зборам на дрво не се ни потрудил да запамти што сум му кажала или па така му чини којзнае, ќе морам да превземам пак нешто нареден пат...
    Фала ти многу секогаш што ми даваш подршка и споделуваш разни искуства со мене...те гушкам душо моја :* :* :* ❤❤❤

На NNA, Meckicja, hub и 2 други им се допаѓа ова.
  11. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Ај малце да разлабавам...некоја да не правела скоро испитувања на трансфузиологија? Дали се сеќавате како е за земање резултат? Не ми текнува дали беше 19-20 или 18-19 секој ден башка терминот 14-16?

На Ана на мама и eta им се допаѓа ова.
  12. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    19-20ч :)

Последна измена од модератор: 21 ноември 2018
  13. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.975
    Допаѓања:
    5.377
    Резултати на трансфузиологија се даваат после 14 часот.

14. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Јас во средата земав од 14-16 или од 19-20.Навечер е подобро никој нема а ќе си најдете и паркинг ако сте со кола.

На NNA и охриѓанка им се допаѓа ова.
  15. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    518
    Здраво сакам да прашам дали некоја испитувала АМХ во скоро време во Систина? Која е цената.

16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Sofi kazuvaj se sto ti preci ubavo ti kaza emka ti treba da si zadovolna ne oni oti so takov odnos oni si go rusat rejtingot

17. vekickaang

vekickaang Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    93
    Јас отидов во 19 часот немаше никој. Следниот ден во 15 часот си ги земав резултатите

18. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.205
    Допаѓања:
    13.652
    Јас општо не сум задоволна.
    Кога отидов се осетив како да.сум на лента за штанцање пари, требаа ова да наптавиш она да направиш испитувања со давање воедно информации за кои нивни лекари го работат тоа.
    Прво чекав еден саат плус од закажаното, мислев само државно го има тоа, второ гледаа да ме мавнат што побрзо и ме поминаа за 5 минути бидејки очигледно каснеа дента со термините.
    Дали среќата таква ми е ама со мене се погоди еден пар од косово и беа растчани бараа преведувачи за нив уште нозете да им ги излижаа, а јас се осеќав така невидливо и мизерно како никогаш...
    Условите не се разликуваат ништо посебно од другите.
    Услуга катастрофа.

На TeddyGrey, Emma2 и Meckicja им се допаѓа ова.
  19. Aleksandra9999

Се зачлени на:
    17 октомври 2018
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Можеби така ти се погодило, јас имам спротивно искуство од ова твоево, чекање минимално, максимум 10-15 мин., и тоа во најголема гужва, услугата супер, а во друга клиника бев еднаш на преглед и знам дека се убив од чекање во ходникот со уште еден куп луѓе, со саати.

20. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.205
    Допаѓања:
    13.652
    Пиши ја клиниката каде што си чекала, вака изгледа постојат клиники систина и остали ;)
    Да видиме која е таа клиника може некој имал спротивно искуство од твоето, можеби и исто.

На Martka, dunika, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.