Devojki posle neuspesnoto invitto bev denes na kontrola bidejki gi iskoristiv trite vauceri sega ke treba na privatno no bidejki sum.bila mlada.a i.prirodno si imam.folikuli so eden dobar jajnik dr me sovetuva da ne pravime standart invutto tuku na spontan ciklus i bilo mnogu po efyino mi spomna samo.600e za inv na priroden ciklus plus nekoe inekcija okolu 700evra....e sega ne svatuv dobro dali samo punkcijata tolku ili so se transfer e tolku....nekoja da spodeli iskustvo na priroden ciklus
Ова е тоа што го зборев неќни . На природен или модифициран циклус е многуууу поефтино. Само пункцијата ќе си ја платиш ( околу 200 евра ) . Ако има оплодување на јк и ако дојдеш до трансфер , е тогаш ќе си платиш и за трансферот . Тој е околу 36.000 ден ( во њуборн и Ремедика мислам и поефтино е )
Супер браво. Ти штом си задоволна е најважно. Тој ќе ги чека тие од 12 да пораснат, што реално има големи шанси да бидат добри. Ајде полека ќе биде. Таман на сопругот под елка ќе му ставиш позитивно тестче
Во Систина е вака . И во Њу Борн посебно се плаќаат пункција и трансфер . Само што во Борн мислам поефтин е трансферот . Прашај си ,ќе ти кажат девојчињата точна цена
Здраво девојки малку подолг период ме немаше па да ве известам. Завршив со прималут нор ми дојде и испитав хормони на прв ден како што ми кажавте меѓутоа мојот ФСХ хормон беше 34.2. Имав и циста. Потоа ми дадоа макрогинон да ми се стабилизирале малку јајниците бидејќи многу крварев. Кога завршив со макрогинонот направив повторно хормонски статус овој пат на 3ти ден за да си ја видам реалната слика и ФСХ изнесува 45.1 . Сега и тироидата ми е покачена ми е 6.19. Лазаревски ми препиша кломифен и ципропрогинова (само белите) да пијам. Во меѓувреме Лазаревски има некоја повреда па почна да ме води Поповиќ. Он инсистира на инсеминација ( и Лазаревски сакаше инсеминација ) , хормонскиот статус му го дадов не го ни погледна, а тироидата ми е висока . Имам еден фоликул само кое на 17ти ден е 10мм . Немам направено ХСГ не ми ни рекле. Отидов и кај Трајковски он ми рече обавезно да пијам за тироидата терапија и да продолжам со ципропрогинова па да дојдам на 5ти ден . Го прашав и Трајковски што мисли за инсеминација кај мене ми рече лудост е кај тебе инсеминација и дека со таков хормонски статус како мојот ни ваучер нема да ми одобрат. Исто и за донирани јајце клетки сите ме советуваат да одам со тоа дека шансите за успех се поголеми. Ај ваше мислење повеќе имате поминато од мене. Сега се мислам воошто да не одам во систина да одам кај Трајковски. Матичната ме советуваше да видам и во Бугарија некоја болница Надежда.
Озбилно со тој хормонски статус и со тоа фсх сакаат инсеминација да ти прават? Можеш да видиш кои се референтните вредности за тироидната, ако овојр хормон е висок може крварењето да е од него. Инсеминација е џабе ако имаш непроодни канали. А и 10мм фолекул, на 17ден? Дали се нормални? Ти објаснија ли логиката зошто? Мене ми стои дека сакат паричките да ти ги соберат без да се замараат да те праќаат на дополнителни испитувања?
И јас мислам така како сакаат инсеминација без да направам проодност на канали еве и ден пред инсеминација да ми направат ХСГ , со тироидата што правиме многу е висока. Не ми објасни ништо Поповиќ само рече кај тебе не знаеме што да правиме 6 мм ми беше фоликулот рече ајде ќе почекаме да не е задоцнета реакција покасно да расте , ако не постои терапија со инекции по 2 во денот треба да примаш 25 евра е една инекција. Јас му реков што и да треба и после рече ајде ќе го почекаме и еве на 17ти ден ми беше 10мм и пак рече ќе чекаме да порасне. Инаку првиот пат кога правев хормонски статус кога фсх ми беше 34.2 тироидата ми беше 4.66
Не знам колку мислат да порасне, 17ден е , а треба да стаса над 20 мислам треба да биде за да пукне. Ама правиме бош муабет и се да биде како што треба ако тој канаал ти е затнат џабе е. Оти не ги прашаш дали може да го пунктираат и ако се оплоди и развива да ти направат трансфер. Поскапо иде вака ама јас би ги прашала само за да им го измерам паметот.
Да 0.01 . Искрено се мислам дали вооппшто да одам кај Поповиќ. Трајковски имаше сосем друг пристап и рече дека инсеминација е кај мене лудост.
Инсеминација со тоа амх стварно е лудост. Чувај паричките ќе ти требаат за инвитра на приватно, бидејќи со тие резултати не даваат ваучер.
Даваат ваучер ама со донирани јајце клетки. Трајковски ми рече дека е жално да не пробам со мои јајце клетки меѓутоа да не губам многу време и дека е подобра опција со донирани. Затоа што кај мене било прашање дали ќе дојде до пункција. Го прашав и за лажирање на резултати за ваучер ми рече дека кај мене тоа нема поента . Подобро е да ми одобрат ваучер со донирани јајце клетки .
Да да, мислев на ваучер за со твои ј.к. За другата опција секако имаш 3 ваучери и имаш тотална подршка од мене.