Здраво женски, нова сум на форумов. Минатава недела ни го одобрија ваучерот за ивф, од неделата почнав со Примолут, а од средата + Супрефакт инекции. На 10ти ми рекоа да одам да ми земат крв да ми ги одредат хормоните... не знам што тоа точно значи, па сакав да ве прашам колку одприлика ви траеше терапијата? За колку време би ми бил зафатот на вадење фоликули и ембрио трансферот одприлика..?!
Ако добиеш на 8-ми од 10-ти би почнала со стимулации . Околу 20-22- ри би ти била пункцијата , после 3-5 дена и трансфер . Но ! Сето тоа е индивидуално . Во принцип е вака ,ти пишав чисто одприлика да имаш претстава што како . Најдобро ќе ти објасни докторот . Зависи од многу фактори Со лесно и со среќа во постапката
Јас веќе сум почната со стимулации, до контролата на 10ти што ми е закажана веќе ќе има 2 цели недели поминато од терапијата..затоа и циклусот ми е темпиран тогаш да добијам.. ме интересираше што по одредувањето на хормоните? Уште колку време ќе имам до трансфер не знам. Ти благодарам многу
Ти си почнала со Супрефакт,не се тоа стимулации. На 2 ден од циклус ќе одиш да ти ги испитаат хормоните и тогаш ќр ти дадат шема со колку и какви стимулации ќе се боцкаш. Останатото веќе ти го пишав погоре
Мило ми е душичка што си поминала супер и што си задоволна.И јас сум со ТООН трапија,цел ден пијам апче од ова едно,од ова две леле....ама ќе издржиме❤❤❤
Вие што сте почнале веќе со терапија и што сте преку фонд, кај ги зимате овие инекции или што се, ги купувате или ви ги дават од болницата кај што сте за ин витро бидејќи нели фондот ги покрива
Ги даваат во болницата . Докторот ќе одреди по колку на ден ќе треба да прима жена ти и сестрата ќе ви даде за неколку денови .
Поголемиот дел од терапијата фондот ја покрива и тие докторот ќе ви ги дава кога ќе дојде времето за боцкање, али има терапија која не ја покрива фондот пример Цитротид, тие ќе ви речат дека може да си ги набавите вие од каде сакате, али и они ги имаат, можеш ако ти одговара цената од кај нив да си ги купиш...исто и доколку надминеш она што ти покрива фондот ќе ви го наплатат на крај.
Ќе може ли да ми кажеш цена на овие цитротид која им е во болница и која во други места, бидејки чекаме одговор од фонд па сега собирам информации
Во Њу борн е 2690 ден, една инекција, а Систина беа некаде приближно исто...прочитав во форумов дека мн поефтини биле некаде во Косово и Грција, али колку се точно и од каде ги зимале да не те излажам баш и јас прашував пред некое време али не ми одговорија...памтам имаше членка еднаш пишано дека земала од Грција, но на парче не оделе, морало цело пакување да купиш за Косово незнам, ...јас два пати ги имам купувано, еднаш три инекции, а вториот пат 5 ми требаа, така да припремете се има големи шанси да ви ги дадат и на вас, па ќе мора да си ги набавите чим ви кажат...али секако ако ви одговара цената ги има тука и во нашиве клиники.
Јас за 4 Цетротиде околу 11000 доплатив. Во болницата ми ги дадоа. И хормоните ако се надминат се доплаќаат и ехо прегледите. А на ден на пункција ви даваат рецепти и купуваш таблети и инекции.околу 7000 доплативме за нив
So mene e vo red imav problem so prolaktin visok no toa go sredivme sega e vo red,inace so priroden ciklus vadime edna do dve I sekogas mi velat dobar kvalitet se.a rabotime so zamrznat materijal azospermija e vo prasanje.izvinete a sto e toa mutacija
Нема потреба да се плашиш сите жени имаме по некоја генетска мутација, можеш или на трансфузиологија или во ману да ги испиташ, али како и да испадне резултатот терапијата ќе ти е метилирана фолна, аспирин и стандард клексани
Генетска мутација не е ништо страшно само по себе, само смета на плодот да се фати/развие. Испитај и тоа за да бидеш мирна. Ти кажаа пред мене, ќе си пиеш терапија ако ја имаш и ќе биде се ок. Со каква метода на оплодување одевте ? Бластоцита ви вратија ?
Zdravo... Tuka na forumov delime slicni problemi, pa bi sakala da mi pomognete... maz mi ima teratozoospermia Dr. Urolog od remedika ne ni dade nikakva terapija ni nasoci deka nemoze da se postigne posakaniot procent so terapija za da ostanam bremena po priroden pat i ne nasoci za inv. Ke ve zamolam dokolku nekoja pravela inv vo remedika kaj koj genekolog bi mi preporacale i dali trae dolgo toj proces...
So inf ICSI metod I na tret den sekogas mi vraakjaa embrion.Jas ispituvav toa afa, ana I uste site tie neznam kako bea na transfuxiologija se bese za srekja vo red.