Дааа, еве баш сега членкава прашува колку се издржува, епа ја сум пример дека и да си мочла може да успееш
Ти благодарам најмногу,со убаво да се враќа,а јас и за првиот и сега за овој трансфер,тотално лабава бев,воопшто не ни размислував на трансферот,баш му викав на мм одиме по ескимите,затоа што ни се замрзнати . Дури првиот пат,толку многу ми се одеше во вц,им викав ако не завршиме за пет мин,ќе ме чекате после 2 саати,и се смевме сите. А сега за вториот пат,тотално искулирана,со не толку полна бешика си отидов,и лабаво си го зрмав тоа што е мое . Нема стрес,нема нервози околу трансферот,за убава работа е тоа, за бебче. Со лесно мила,и ти посакувам висока бета.
@Emma2 ме стреси ма.знам заради анестезијата дека еден оставам да гледаат прокрвареност.ама за трансфер не знаев.и одма се заледив кога пиша.
Мислев ради анестезијата па ми текна дека за трансфер не се правеше, сано пункција... мало сам се збунуела
Само да прашам едно можеби чудно прашање за Аспиринот Сите ли го пијат обавезно? И клексаните? Забранети ми се од трансфузиолог и сега јас не ги примам.дали грешам? И дали да ризикувам да се напијам бар 1 таблета па ако крварам нека крварам. Дали себично постапувам зошто се штитам и јас самата?!? Имам грижа на совест сега. Јадам многу цвекло.се движам заради циркулација.но јас стварно имам проблем со нив
Јас исто не издржав пред трансфер и измокрив па после малце ме поткараа зошто така, ама јас стварно неможам да држам макар се напила и 2 капки вода, а не па цело шише ко што го имав мавнато.Плус навистина долго го чекав докторот, многу подолго од предвиденото и морав. Е ама убаво ми објаснија пошо и јас сакав да одложиме за некој саат , дека не е до толку проблем полуполна бешика, на празна поубаво се гледа патот за внес на малишанките, а при полна притискаат сите околу тебе врз стомакот за да се види добро. Е на тоа притискање како не поцркав незнам, плус нагон пак на мокрење од вода што пиев нели да надокнадам, ама ужас. Ама истрпев, не за џабе викаме, мислата и желбата ни е појака е од се!!!! Јас аспирин продолжувам да пијам иако другата терапија ми заврши. А клексаниве незнам, сите ги зборите а мене никој не ми кажал дека треба. Ги мислам
Во средата ми кажа докторот дека имам полип и пожелно е да го извадиме, а во петок излегов од болница без полип Презадоволна сум од др. Митко Ивановски кој го изврши оперативниот зафат а од голема полза ми е тоа што тој ќе ми го води и инвитро процесот. Во моментов сум на микрогинон, Ovunorm, Dhea, Profertil, Impryl а од денес почнав со боцкање со Suprefact. Имам едно прашање до вас, дали ви предизвикуваат овие инекции нагон на повраќање или само до мене е?
Se nadevam deka e dobar pred znak I deka ke se raduvame dvete Jas mesto aspirin gi zameniv so kardiopirin a kleksanite mi gi davaat zaradi mutacii na mthfr Srcka ovie impryl sto sostav se.dali se tie metilirana folna sto ja donele vo mk?
Не пиј, чим ти се забранети не прави ексерименти. И како мислиш себична?! Ако пиеш, а не смееш тогаш ќе бидеш, инаку не. Жената/трудницата треба да е супер, па и бебето да е супер Најчесто до 12та недела се дава само Аспирин и кај мутациите не ретко се оди само со Аспирин, па по 12та ако треба да се продолжи со антикоагулант, бидејќи бебе расте и му треба поголема заштита се продолжува со Клексан/Фраксипарин или комбинирано
Кај нас проблемот е концентрацијата и можеби поради тоа не не советуваат за операција. Но ќе правиме скоро нов спермограм па ќе види што ќе покаже. Ти посакувам многу успех и наскоро да не израдуваш со убава вест ❤️❤️❤️
Епа девојки да се пријавам и јас со висока бета 699.На сите ви посакувам успех и што поскоро да се радувате... Вчера правев тест и уште не можам да си поверувам...
Честиткиии! Лесна бременост и со бебуш/и во раце за 8-9 м. Браво, ни ја разведри темата, за убаво да тргне месецов!