Ocicka2014, zlatna za primanje na pregled posle neuspesno invitro i mene ne me primija, tuku mi rekoa koga ke pominat 6 meseci da se javam na pregled, eve jas bev vo sistina. Pa fala bogu vtoroto ivf mi e uspesono.
Некои имаат чуство на блага болка, грчеви, некои не. Најважно е да не се водиш од другите него да си уживаш, бидејки се е многу различно.
Девојчиња би Ве замолила некоја од вас да ми објасни процедура за инвитро на природен циклус кај др.Трајковски дали правел. И колку дена трае постапката бидејќи сум ограничена со деновите од одмор
Јас немав никакви симптоми освен менструални болки и последните денови пред тест горчина некоја во уста. уживкај, мисли позитивно и со висока бета да се пофалиш за 4дена
Stigna vaucerooot Posle nekolku dena depresija denes mislam se preporodiv E sega ke vidime kaj ke padne izborot se dvoumam malku no izgleda vo new born ke zakazam konsultacija
Леле колку посакувам ти да имаш близнацииии Во New Born би ти препорачала кај Тања, нешто Трајковски е незаинтересиран за работа во последно време (мој личен впечаток).
Женски, не ми се верува дека има уште луѓе со предрасуди за инвитрото. Штотуку се враќам од болница, земав резултати од крвна слика ( тоа што ми ги згрешија и што се извадив од памет за железото и за урината е друга приказна, важно сум добра,со моите резултати се е во ред) и се заправив муабет со докторката, ми вика Абе ти врсничка на ќерками си и била, викам Да? супер. Она касно се омажи знаеш.. викам И јас исто. Еве веќе 2 години се обидуваат за бебе и не бива, ти природно си или инвитро бремена. Викам инвитро. Почна да ме распрашува каде сум го правела, како, штом, ова она. Викам зошто и ќеркати не се обидат исто. Абе знаеш неа и е страв од тоа апчињата хормонски,ама ај не е толку тоа страшно спремна е и покрај тоа, ама зетов не сака да чуе за инвитро. Викам зошто, его ли е во прашање?... Да,да,его, крут е многу, или природно ќе имале дете или нема шанса за друг начин,таков е огорчен. И така, се враќав по пат и си мислев за греотка девојката, лишена е од дете заради некој кој мисли дека егото му се повредува ако на друг начин добие дете. И уште се чудам како некои луѓе уште така размислуваат.
A dali moze dase ispitaat vednas posle transfer mislam posle neyspesno ivf,otkako kese prokrvari.Dali ke bidat vistinski rezultatite ili nesto od terapijata moze da,e pokaceno?Prv den mi e pa,bi sakala na tret den da,proveram Zalno.... zarem.nie ne bi sakale da,e so prirodno da ne go odime ovoj makotrpen pat ...
Зависи од организмот, штом си добила циклус на време, знак е дека со хормоните е во ред, ти препорачувам да си ги испиташ сега на трет ден, па ако случајно некој хормон излезе со невообичаена вредност, ќе си ги повториш следниот циклус.
Јас имам правено со природен циклус во систина постапката трае 14 дена од втор ден менструација почнавме
Хаххаа, ова е смешно мила, смешно за него, а жално за жената што има таков тип покрај себе, години ќе поминат додека да му докаже, ако воопшто успее у тоа. Иначе, има многу такви, а има и од типот што лажат дека успеале со инсеминација, само за да не кажат дека се со ивф. Мизерија! Подобро ништо да не кажуваат, отколку такви провидни лаги, со инсеминација, а близнаци шетаат! Ние овде, добро знаеме колку се успева со инсеминација! Изборот е нивен! Што сакаат нека пласираат, на крај на краиштата, битно е да се успее, не е битен начинот!
За нејзе и помислив прво таму ќе одам но ќе ми треба ли упат од матичен или да си се јавам бо клиниката да си закажам ?? Уште не ми се верува дека стигна известувањево си велам Господ бил голем веќе се откажав деновиве од се и оп еве мотив за живот за среќа за се...
Ех не е за греотка ќе го остави и чао. Небитно до кого е проблемот битно е да се проба се, па после ако е од бога заедно ќе решаваат дали да останат или не. Ама за такво егоистично створење ич немам жал, го оставам без око да ми трепне. За консултација не ти треба упат, јас упат однесов дури кога почнав со стимулациите. Инаку и јас сум кај Тања за консултација појди си со ливче прашања на се ќе ти одговори ептен е ажурна. Со среќа и со лесно нека ти е
Знаеш како ќе си легне со тек на времето на брашно и он, никој од нас не бил спремен на ваков чекор , и мене до ден денес душа ми се кине и распаѓа зошто мораше вака, но од друга страна зошто да мавам со глава во ѕид дете си е дете што е битно како го добиваш само да успеам. Сваќам и дека ова е штетно ако трае долго време и се, но се надевам ќе ми се исплати секој труд, мака, стрес, нервоза и ќе го научам тоа дете утре ден да ме цени и мене и сопругот зошто само ние ќе знаеме низ што се сме поминале за да стигнеме до него. Господ здравјето и психата нека ни ги чува.
Daj ne zezaj do stip bevme po dokumentite mu se javiv deka idam, pacienti imal se gledase deka na sestrite im rekol da ne vleguvame. Se zaebal deka za 6 meseci pak kaj nego da odam za sto za da mi zeme 4000za eho? Prvo e najskap samo kaj nego eho e tolku skapo I amh samo kaj nego.e 6200. Inaku kako mozese posle vtoroto neuspesno trajkovski da mi se jaavi sam na telefon I da mi pravi muabet 20min? Covekot kapa mu simnuvam se smiriv od negovite zborovi, mora da ti dadat nadez I nasoki za ponatamu. Doktor ne e samo za uspesno koga e, treba da se raboti I na psihickata strana na parot. Ili strav.mu beshe deka ke mu izgubime 15min od.negovoto skapoceno vreme a nema kako da.si go naplati. Epa ako ne zasluziv 15min, vo tie 230.000 den sto gi ostaviv kaj nego fala mu mnogu. Druga prikazna e deka mi se iznasmea koga mu rekov citam invitro e nad 180.000postapkata, vika tij nekoj epten beznadezen slucaj neee samo.96000e kaj nas. Jas bev neupatena I nova vo tie raboti I posle stvarno ispadna po moe gi skri stimulaciite I drugite raboti deka ke mi trebaat I stvarno mi ispadna poveke od toa. Kako se snajdovme za.pari odposle samo ne si znaeme kaki ni beshe. Sega znam deka ako nekoja pishe doktorot ni rece nemame vreme deka kaj nego e Poradi celoto brzanje sto.go forsira bozem e kraj na svet kaj nego gi pravis.site.mozni ispituvanja oti neli nemas vreme I ostavas.uz pat 30.000 za spermogrami, amh, eho vakvo eho nakvo, koloskopija, brisevi,pap, spermokultura... Ama jas sum glupa kako ne bev poaktivna na forumot da si.znaev se ama ne fati naednas so dijagnozata soopstuvanje I ispanicivme.
Mislam ako gi poracas denes utre ke stignat vo bilo koja apteka. Eventualno Sistina gi imaat sigurno vo apteka.
Ne mi stiga superfact za samo dve bockanje kare moze da se najde tollku ili treba da se kupi cello i kade ima da se kupi superfact Kollku mu e cena za superfakt Ne mi stigat za samo dve bockanje superfact koja mu e cena na superfakt i kade moze de se kupi
Со среќа и лесно ти ја испраќам сета среќа на овој свет Здраво ти фали многу малку прашај во темата https://forum.femina.mk/threads/Вештачко-оплодување.202/ Да не има некој да ти даде која завршила со ивф постапката а и останало суперфакт. Јас одамна немам правено ивф но кога купував купив во систина а вториот пат во њуборн каде и правев ивф е ако не се лажам за ценава 2500денари беше шишенце ама одамна беше не се сеќавам точно за ценава. Со среќа нека ти е поздрав
Мене ми остана малку ќе ти го дадам.Како да ти го дадам. Јас имам ќе ти ги дадам.Пиши ми во лична порака