Ви благодарам од се срце на сите за убавите зборови и за честитките. На сите ви посакувам што поскоро високи бети,и пак ќе кажам колку поопуштено ја терате целата постапка,толку поголеми ќе бидат шансите за успех. Ова го кажувам од мое лично искуство. Со среќа и со лесно на сите.
Честитки! Лесна бременост ти посакувам! Многу убави две цртки Нема откажување, глава горе, успеваат упорните! @Alishan30 со убаво денес!
Otprilika ceni za hormonite na tret den @Nane26 cestitki mila imaj skolska i lesna bremenost i mene sprema betata sto ja imas mi mirisa na tri @Alishan30 ti drzam sreka denes ajde izraduvaj ne i ti
Драги мои добро утро,имам едно прашање, извештајот од трансфузија ми е од 01.11. и во него пишува пред,за време и по ембриотрансфер до позитивен тест да примам клексане,и потоа консултација. Е сега затоа што продолжувам со истата терапија,и си продолжувам со клексанот,дали ми треба нов извештај од трансфузија да си имам,за после кога ќе поднесувам во фондот за рефундација? Имајте убав ден.
Еден хормон е 50 денари на државно. Зависи колку хормони ќе испитуваш, види во упатот колку хормони ти дале да испиташ и израчунај за секој по 50 денари.
Во стомак не боли толку колку во рака, но ако ги примаш сите стимулации во стомак тогаш ставај ги во раката, инаку и јас дома се боцкам.
Јас во стомак се' боцкав кога го правев инвитрото: Супрефакт, стимулации, Фраксипарин, па пред пункција и Прегнил, а по пункција и Пролутекс. Никогаш на друго место, освен Прогестерон депо мускулно по трансфер.
Јас боцкав под агол од 90 и помалку ме болеше, за разлика од претходно шо боцкав под агол од 45. Мора да утврдиш под кој агол најмалку те боли и така да боцкаш, ама и да менуваш страна. Најмалку ме болеше некој см од папокот лево/десно. Можеш после боцкањето, малку да држиш мраз на местото, помага.
И јас исто,супрефактот прво почнав во рака,ама почна да ми прави алергии,и докторката што ме боцкаше,ми рече најубаво е во стомак,затоа што има највеќе сало. Исто и со клексането,се боцкам во стомак. И кога се боцкав и со супрефакт и клексане,наизменично во стомак се боцкав.