Ви посакувам на сите што чекате висока бета! Ќе има бајаги летни бебиња Дали знаете Лазарески дали е вратен?
Др.Лазаревски паднал од точак и треба време да оздрави така да не се знае кога ќе се врати.Се надевам што побрзо за да продолжите вие кои сте кај овој доктор.Го заменува Др.Поповиќ до негово враќање.Му посакувам брзо опоравување,а вие што сте во процедура високи бети и полни стомачиња. Девојки имате некој симптомчиња или рано е уште....неколку дена поминаа.
Кај Др.Таше го правев инвитрото Болки имавте ли по трансферот?синоќа 2 пати во сон ме разбудија како грчеви во матката и јајниците.за мин-две поминуваат ама страв ме фати.интензивни беа Првите болки срамота вака но во сон сонував како сум водела љубов со маж ми апстиненцијата си го прави своето
Јас имам на моменти како слаби болки ме вадат малку од памет ама ќе помислам на нешто убаво и ќе ми поминат,потоа малку ме штрецаат јајниците,тек лево,тек десно па ќе ми помине.Леле.... ,а до целта уффф....,но одиме храбро напред до целтаСе мислам само дали е нормално?Или воопшто да не мисланм најдобро,но ај не мисли
Истото и кај мене се случуваше, ден после трансфер и уште 2-3 пати во периодот до тест. Во мојот случај се покажа како позитивен знак Стискам палци за висока бета
Ако имаме болки-зошто имаме болки, ако немаме болки-зошто немаме болки?? Кој да ни го фати крајот? Едно треба да си ставиме во глава, а тоа е дека ПРАВИЛА НЕМА. Кај сите нас се е различно, така да уживајте си и галете си ги мешињата полни
50 % од работата е завршено и кај тебе и кај @Alishan30 сега одмарање и не мисли на тоа.Релакс само. Грчеви и болки се нормални зашто од стимулации има уште некое залутано фоликулче што расте и пука а и јајниците се боцкани со игла и тоа боли.И се што чуствуваш е добро значи се дешава нешто .Јас имам убаво претчуство за вас двете
Јас си се тешам дека тие болки се нормални кога се случува нешто убаво,си се мести плодот си се инплантира,си зазема убав простор.Вака ако не ме штреца ќе прашувам зошто не ме штреца.Ни вака,ни така.Но како и да е се надеваме на убави вести.Со успех на сите што се пред,во процедура и во исчекување.Ве гушкам сите мили мои
I mene kako so igla me peckase leviot jajnik, pa blagi grcevi vo matkata pa mi pominuva, neznam veke sto bitno bez ic bolki ne e toa sigurno
@Prstence @Martka @Alishan30 devojki bolkite se javuvaat, pocesto se osekaat navecer bidejki muskulaturata e opustena. Drugo, site setila se nosoceni kon dali e se vo red, i najmala drazba se registrira. Bolki kako tegnenje, menstrualni, bockanje, strekanje se normalni, kaj nekoi normalno e i da nema bolki. Posle eden obicen ginekoloski pregled pa ako e pogrub se javuvaat bolki ne pa sega . Uzivajte, raduvajte se na patot koj ste go pominale, i razdvizuvajte se pomalku. P.s probajte da ne citate se i sesto po internet. I ocekuvame site visoki beti
Имав јас грчеви два дена од трансфер, докторот ми рече дека е нормално бидејќи кога се вбризгуваат ембрионите со нив има течност и поради неа се јавуваат и грчеви. Не спомнав дека на денот на трансфер 1 час пред да ми го вратат ембрионот докторот ми рече да се напијам кетонал, тој ја опуштал стегнатоста во матката. Ми даде совет ако имам јаки грчеви пак да пијам бидејки матката треба да е смирена за ембрионот да се вгнезди
@Alishan30 @Martka Мое искуство девојки. Првиот пат кога правев трансфер во Септември,некако бев многу напната,што ќе биде како ќе биде, и некако 50-50 тргнав во исчекување. Трансферот ми беше во среда, а денот на трансфер не се рачуна затоа што е нулта ден, јас во саботата,значи два дена од трансфер добив напад на болки,прво беа благи,после се зголемија,за во неделата сабајле да прокрварам,и секој ден се зголемуваа болките,ама тоа беа болки болки,да се гризеш од болки,и неуспешен ми беше тој трансфер. Уште не се знае зошто толку рано телото ми отфрли све. А сега овој пат, прво тотално искулирана бев, трансферот помина супер, од болки имав како пецкања благи, ништо посебно. Симптоми никакви, па ете вроди со висока бета. Сакам да кажам дека еден организам,па два различни случаеви кај мене. И да има благи грчеви,и болки е нормално,доколку мислите дека нешто не дај боже не е во ред,барајте го докторот. Мој совет до двете,колку што можете да се опуштите и стварно да не читате све и свашта по интернет. Правете нешто што вас лично ве опушта,и јас верувам дека ќе не израдувате со висока бета.
Денес се јавив во систина за да закажам и да разговараме со докторот кога да почнеме со инвитро,но др. Лазаревски сеуште бил на боледување. Сестрата ми рече сега во декември кога ќе добијам циклус од втор ден да почнам да пијам микрогинон, да и се јавам тој ден штом ќе почнам да пијам и ќе ми каже кога треба да дојдеме во систина. Е сега јас ја прашав дали морам со микрогинон да почнам пошто кај нас се работи за машки фактор, таа ми рече дека тоа нема врска, со овие таблети ќе ми се одмореле јајниците и според неа подобро било вака и да се намали ризикот од појава на цисти. Е сега сакав да ве прашам дали некоја од вас му има пишувано на др. Лазаревски на маил и дали сте добивале одговор? Сакам да му пишам и него да го прашам, сепак тој е доктор
Девојки вие што ставате прогестерон депо на 4 дена.Ме боцнаа на 2 декември во 20 часот.Е сега прашањето ми е треба денес да се боцкам и дали треба пак во 20 часот или можам порано 17 часот или......фала ви поддршко моја❤❤❤
Можеш и во 17 Прогестерон депо е со продолжено дејство . Мислам 6 дена дека му трае дејсвтото . Затоа некои ја примаат на 3 дена ,некои на 4 ,а има и на 5 дена што ја примаат . Боцкај кога ти одговара денес