Јас сепак ќе морам да го прашам Димитров, дека со две сум, да не ми треба продолжена поддршка, кујзнае Којзнае какви ли тоа соништа имате вие па ни грутка не остануе ни бутур, топи се #СамаЌеСеБлокнам
^^соновите се стварно влажни. Чувство на подмочкана секое утрО Барам грутка,нема груткА Викам што вакум ќе беше па се да се растопило брееј. Мала шала на моја сметка
И јас сум немала грутки, само влажност како помочана. Дури ни сите дена по трансфер не ми паѓале грутки. Ни пред добивање, воопшто. Овде една слика имаше и кога ја видов, не ми се веруваше како им излегува толкава грутка. Јас ништо такво немав. Нормално е, не се замарај.
Штооооо??? ако порано на прво место ми бил заедно со летниот одмор и слободниот ден (ко што ми викаше мм ) ,сега да ви кажам не е ни во листа на желби а и плус забранет е од доктор. Само она др може П.С Вратот ми знае
И јас исто така.Еве веќе неколку дена аплицирам нели убаво тоа цревцето до крај и ќе стиснам јако и оно прави"бљуц" и го вадам на светло и му излезе празно.Е сега малку имав после вториот ден од апликацијата малку кремаст со точкици и утредента малку течно и еве некој ден по малку така влажничко.Се мислам и јас но ваљда е нормално❤❤❤
ke imas grutki od krinonot posle poveke aplikacii,uste e rano aspirin jas piev do 32 nedela,krinon stavav do 8 nedela,posle prodolziv so utrogestan do kraj
Зошто пиеш Циклопрогинова мила, после трансфер? До 12 недела обично се тера со Кринон, а за Аспирин треба да се консултираш(како и за Кринон, да не се ставаме во улога на доктори ние овде ), зашто можно е и да ти го редуцира, на пр. да го пиеш на два-три дена по едно, има и таква опција. Ако не се гледаш брзо со него, пиши му и прашај си, не знам како комуницира со пациентите Димитров, сигурно може да му пишеш. hug:
@Queen8 незнам зошто така ми го дадоа.од пункција до трансфер 3х1( само белите апченца).по трансфер рецепти му се дадени на сопругот со што да продолжам.додека јас лежев од трансферот.гледам 3 пакетчиња циклопрогинова.исто 3 х 1 (само белите) да ги пијам
Понекогаш даваат да се пие и по трансфер естрофем/цикло. Барем колку што сум читала овде. Јас Естрофем пиев само по трансферот со замрзнати, бев со долг протокол. Како што рекле, така правиме
Vie pratete si dokumenti, daj boze pobrzo da si zemete vaucer, ciklusot ke go opravi lekarot shto ke go pravi ivf. Moe mislenje Aspirin piev tri nedeli od transfer a utrogestan do treti mesec. Javi se kaj Dimitrov i prasaj stom neznaes koga ke odis na pregled. Jas mislam od 3do 5 dena ne e problem ne se zamarajte so toa , sum bila vo takva situacija poveke pati , koga ke pocnete so ivf lekarot celiot ciklus go kontrolira so lekovi.
Се исплашив.не ми беше прочитано упатството до сега. Си ветив дека нема да читам. и сега кога отворив видов дека белите апченца се естрогени.помагаат за дебелеење на ендометриум.ваљда за подобра имплантација ми се дадени.секогаш бев со потенок ендометриум јас. Кафените не треба да ги пијам.сигурно има врска зошто ми ги дале.само белите. Слушам што ми рекле и ќе продолжам така.
Јас керенон гел ставив до 12 недела а аспирин тие од Турска не ми дадоа никогаш да пијам ни пред ни после трансфер. Поздрав
Не се секирај, ти ги дале наместо Естрофем, не знаев дека Цикло се замена. Исто дејство има, без грижи, после ет речиси сите пиеме естрогени, најчесто Естрофемот го даваат. Уживкај си и гали меше.
Леле вратот и знаел Јас ако ви се верува ништо. Пусти страв. А соништата си постојат и кај мене,не дека не
Мила,јас кога го прашав во понеделникоѕ Димитров,после позитивната бета,со терапијата што правиме,ми рече си терам исто, и дека се гледаме за две недели. Само ми додаде прогестерон депо,еднаш неделно. А од терапија примам: Естрофем 3×3, Аспирин од 100 насабајле, Клексане 0,4 навечер, Утрогестан 3×1, Метформин 2×500 со продолжено дејство и Фемибион 1,два пати на ден. Ама кај секој нас е индивидуално,најубаво прашај си го. Поздрсв Не се секирај,штом ти ги дале,знаат што прават. Опуштено само и уживкај.