Да, да, а имам забележано, многу лесно се растворливи. Од сега ќе си грицкам. Фала ти мила, за инфото. Значи, ќе си шмукаме, грицкаме, џвакаме... Се’ за бебе. Да се насмееме малку. Фала ти душо.
Девојки како ги рачунате неделите на бременост по трансферот.Тоа почеток на 3 те гестациска недела или на 4 та или......фала ви
Пишав во генски мутации ама никој не ми одговори. Имам мутации на мтхфр а1298ц и в фибригоен, меѓутоа докторот не ми посочи за друга терапија. Ми рече дека е ок, бидејќи хомоцистинот бил низок. Ваше мислење? Да земам да пијам метилирана фолна и нешто плус или не?
Да, лесно се растворливи, а овие моиве се и вкусни, се' мислам дека се со вкус на малина или нешто слично. Колку ти е хомоцистеинот?
Јас идев неколку пати кај кинезот. И јас читав било корисно и демек опуштало. Мене не ме опушташе. Отидов 3-4 пати и толку. Сфатив дека масажа повеќе ми годи. И си одев еднаш неделбо обавезно сигурно едно 2-3 месеца. Б12 секогаш се лиже, џвака
слично како мене, мене мтхфр ми е само едно мутирано, а фибриноген двете. Терапија, аспирин од 100, и метилирана фолна по 4 апчиња на ден. Пренатални витамини по едно на ден, ОПмегазон по едно ан ден, витамин Е по едно, Ку 10... Метилиран б12, Б6 100 мг на ден, тоа воглавном, но по препорака на лекар.
Изгледа иста е терапијата за секоја мутација, метил фолат задолжително, Аспирин 100, метилиран б12 и б6, а во постапка и Клексан. Е сеа за Аспиринот, јас почнував пред постапка, некои пијат и претходно. Од кога почна со него?
Благодарам многу. Ќе го прашам пак докторот тогаш. Инаку претходниот трансфер пред трансферот месец дена пиев аспирин 100 и после него, ама почна секој ден да ми тече крв од нос и ми ги прекинаа.
Сите 3-чки да ми ти се фатат од се срце ти посакувам.Господ е голем ќе биде...Брзо минување на деновите во исчекување со позитивна мисла и стискаме палчиња за позитивен тест и висока бета. Со лесно и со среќа на ситеееее
Zdravo, sakam da prasam dali mora da se napravat 4 isiminacii za da dobies vaucer od fondot ili postojat i drugi opcii? iskustva okolu toa, so ogled na toa deka vekje ima edna neuspesnainseminacija
Мора 4 за да се добие ваучер. Освен ако се открие друга причина каде се докажува дека инсеминациите би немале никаква успешност. Тогаш доктор ви дава потврда дека не се потребни инсеминации и се прескокнуваат па се оди на инвитро. И тогаш се добива ваучер, само мора да постои причина навистина која смета за инсеминациите