Да да имунолошки проблем имам високи антитела и ми го исфрлаат плодот.Тие вредности ги испитував на вредност од резултати на тироидна жлезда-попознати се како АТПО вредности.Ми потврди матичната гиниколог,Петличковски и Ивановски.Роднина на мојот матичен гиниколог има исто како мене и преку интралипидна инфузија си роди едно,сега е бремена за второ.Има успешни бремености.Се надевам дека и јас ќе се израдувам.
Како го испита тоа? Се испитува во обична лабараторија или на имунологија? Имам јас проблем со тироиднава ама дали имам покачени анти тела не знам па да си испитам со време пред да си правам ивф.
Zdravo devojki nova sum na forumov, moze li preporaka kade da pocneme vo koja privatna klinika. Od organdziski ne sme zadovolni... pozdravce
Добро бе добро ќе те оставам 2 дена сама и одма бељи правиш, марш у кревет и гледај го "Сам дома" по миљардити пат (ќе те испрашувам). И смири тоа бубачките у глава, две се нормално дека ќе има потешкотии ама тоа не е крај на светот во 21ви век за се има решение додека се внатре. И тоа скрининг на грлото на матката не е нешто бог знае што, обичен преглед на грлото на матката (да не е воспалено, иритирано). Кога ќе употребат вселенски збор за обичен преглед на живци ми одат НИШТО НЕ ТИ Е И ТОЧКА. И олабави малку, кажи дали гледаше колички и што се планови направи за бебушите кој ќе ги чува додека спиеш кој ќе ти прави торти колачи, немој после збунета да ми плачеш дека нема кој да ти направи торта Значи има врска 12ти и 14ти ден, твоето е рано штом ти рекле на 14ти. Позитивно и смирено само ќе си дојде тоа што е твое
Во Њу борн можеш да отидеш на бесплатна консултација , па види дали ќе ти "фати око" или Трајковски или Гуржанова ...и нема да чекаш три месеци за еден обичен разговор, а и во останатите клиники отиди може ќе си задоволна кај некој од нив, среќата никогаш не знаеш каде ќе ти е.
После вториот спонтан направив генетски и имунолошки испитувања на клиника.Генетските беа добри и дел од имунолошките и само вредноста АТПО зголемена 5 пати од нормалните вредности.Потоа бев на ендокринолог и испитав сите вредности на штитната и АТПО то пак високо.Таа вредност варира но сепак ми е висока.Можеш да си провериш да си раат. Можеш да испиташ кај ендокринолог и на имунологија преку крвна вредност.Сакаш државно сакаш приватно,но запамти кога веќе ќе почнеш да одиш на едно место таму контролирај,не ги менувај како јас и мозокот чорба.Те
@Bubi31 @L*G ве гушкам Главите горе, силни жени! Патот е тежок, но нема ништо посилно од желбата! Затоа, одиме до крај!
Jas imam isto pokaceni antitela na tiroidna ne primav nikakva infuzija i imav edna uspesna bremenost mene mi objasnija deka antitelata pravat problem na samata tiroidna ne ja prepoznava kako sopstven organ inaku bolesta e poznata kako hosimoto
Душичка се надевам и јас ќе успеам како тебе,ако е до тоа.Другите резултати се ок и сопругот е ок.Само таа вредност е висока.Одиме напред до целта,еден ден ќе успееме.Те
Па активна сум, работно до пладне, после тоа или по гости или по дома со репертоар серии, нормален животен тек со средно големи отстапки Градите ме болат, по малку стомакот, апетит охоо имам За викенд по семинари, состаноци, од понеделник други обврски и немам ни време а и не сакам да мислам. Со страв ќе кажам -дека многу верувам, да не се преречам. А и имам промена на емоции ) Се се тоа хормони од сите страни што организмот ги препознава на овој или оној начин. Фала многу што мислиш Пиеш ли терапија за да не се исфрли плодот како страно тело? Мене Преднисон ми препишаа за секој случај. Во Косово 35 евра
Од животот научив да го правам тоа што сакам да го правам. Среќна сум и што искуството можам да го споделам со некој друг. Тоа е главното мото што ме држи да бидам позитивна и исполнета со љубов. - Го подржувам секој оној што верува во според мене, чувството кога една жена ќе стане мајка е незаменливо. Сметам дека тоа е приоритет. Некои жени не можат, некои не сакаат да имаат деца... Не е мое да судам, ниту да искажувам некој ригорозен став. Но, животот добива поразлична смисла кога вашето тело, од најфизички аспект, создава едно ангелче кое носи сè што вие носите од гени, но со сопствен идентитет. За мене тоа е најсовршената улога на жената од било кој аспект – Сметам дека тоа е врвот. Па затоа девојки ЖЕНИ да дадеме се од себе да докажеме колку може да издржи една ЖЕНА само за да стане МАЈКА. Среќно❤️❤️❤️
Девојки пак јас, заборавам се да пишам, ако му треба на некој Гонал ф пен, имам 7 од 150, за да подарам, со важност околу 19-20 ти декември, касно пишувам, ама ако треба на некој нека пише пп.
Да те корегирам и надополнам. Мајка не се станува само на дете со сопствени гени, мајка се стануваа на повеќе начини. Да не ги занемариме и мајките на посвоени или деца со донорски материјал, и на тие треба да се симне капа