Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

249 глас(а)
    15,0%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

193 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

105 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

302 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

267 глас(а)
    16,1%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

46 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.349
    Допаѓања:
    5.240
    одамна на клиника за една иуи, ако не се лажам ми препорачаа да земам Choriomon, како стоп инекција, ако не се лажам :wasntme:

На Luni му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ана на мама

Ана на мама Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    1.821
    Ви кажа зошто Прегнил и Летразол ?
    Јас само со Летразол супер реагирав ама Прегнил не примав.

3. Talesia

Talesia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2017
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    252
    @brm_brm Се спремаме за второ ивф, немаме дијагноза, освен јас со мутации и покачени антитела на тироидна. Јас му кажав нс др. ќе си пробаме природно до март, и он предложи вакво нешто, малку потпомогнато во меѓувреме

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mac82

mac82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    2.769
    Вчера маж ми правеше операција за варикоцела кај мицковски, во терапија му препиша покрај профертил и витамин е400, уште и прегнил по 2 амп еднаш неделно, терапија 3 месеци. Прегнилот кај мажи се дава кај олигоспермии ја зголемување на бројноста на сперматозоидите

На Milobebence, pile30 и brm_brm им се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.534
    Сигурно моментално е тоа што нема Прегнил. Пред неколку месеци истото се случи, никаде немаше кога ми требаше, па потоа пак го имаше по аптекиве.

На Milobebence и Alishan30 им се допаѓа ова.
  6. Lindita ku

Lindita ku Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2018
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    130
    Na site im posakovam pozitiven rezultat jas deneska pravev transfer mi vratija dva opllodeni embrioni zaboriv sestrata da ja prasam od sto treba da pazam ovie denovi sto treba da jadam i taka natamu moze nekoj da mi objasni

На maaitka, Acka22, Stara и 7 други им се допаѓа ова.
  7. DakaBaby

DakaBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    213
    Povekje proteini I vitamini.Soleno,luto ne.Jadi jatkasti raboti mnogu tecnosti supi voda,caj od sipki I miruvaj si lezisi nagli pokreti ne barem 15 dena do testot izdrzi.So srekja

8. Peperugamala

Peperugamala Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    302
    Само дополнување : не дигај тешко, не се бањај во топли купки, само туширање со млака вода, и терапијата која ти е препишана. Со лесно

Последна измена: 14 декември 2018
    На DakaBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Ќе прашам кај нас во аптеки обично ги има па ако сакаш ќе ти земам и ќе ти пратам по Карго ..ќе прашам утре

На Talesia и Lindita ku им се допаѓа ова.
  10. Luni

Luni Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2018
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.334
    Девојки јас вчерашниот ден го поминав во ремедика кај Др. Глигор Димитров ,направивме втор спермограм нема подобрување исто 3% нормални е сега ни препиша терапија со Condensyl 2500 ден.,ги набавивме и ни рече да ги пие 2 месеци а мене ми кажа да правам лапароскопија на каналите сум имала проширување на туби и потоа од кога ке се средам и тој да ги испие апчињата кај него на контрола и да видеме прво со инсеминација... А предходно со др доктор за ифв се консултирав ми рече мора инвитро незнам што да правам

Последна измена: 15 декември 2018
    На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  11. korzoo

korzoo Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2016
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    530
    Луни оди директно на ин витро, не троши пари на имсеминации, една инсеминација приватно е 9000 денари, мојот спермограм беше со 40% нормално и ништо не бидна и после 4 инсеминации иако јас ги правев на државно а таму е 900 денари, и ке даваш пари и ке губиш време

На Stara, Luni, brm_brm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.349
    Допаѓања:
    5.240
    со под 4 или 3% нормални, мислам дека фондот одобрува ваучер без инсеминации.
    не си го трошете времето на инс. а и парите. напрај си лапараскопија чисто за тебе, маж ти нека пие апои и со господ напред прајте си ивф.

На Lindita ku, Luni и Milobebence им се допаѓа ова.
  13. Luni

Luni Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2018
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.334
    Фала ви на мислењето можеби и тоа ке го направам пошто и годините ги имаме маж ми 35 јас 29 се губи и време и се... Многу сум растревожена ..

14. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.349
    Допаѓања:
    5.240
    имате поднесено во фонд,?
    доколку не, поднесете додека завршите со терапии и испитувања.
    Димитров што ве упати друго да испитате?

15. Luni

Luni Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2018
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.334
    Немаме поднесено маж ми е против инвитро од кога му кажа Димитров дека може со инсеминација ама ке го убедам некако пошто мислам дека ретки се тие шанси за инсеминации со овој % успешни ама незнам по која логика тој ни кажа дека имаме шанса.. Не ни рече ништо да испитаме спермокултура имаше од предходно испитано немаше никаква инфекција само знам дека на уролог кога го гледаа ма ехо му најдоа циста на лев јајник али докторот му кажа ништо да не се вади не сметала таа, јас ги испитав каналите што се воспостави мало прошируванје на десната страна на тубата

16. Melek 36

Melek 36 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    1.045
    Драги мои, пред да се решите да правите инвитро направете ги сите можни испитувања. Доколу има потреба од лапараскопија/дијагностичка хистероскопија, имунолошки и генетски испитувања да не случајно имате и некоја мутација, и обавезно кариотип.
    Толку сум гневна на Д-р.Димитров што едвај чекам да одам и да му шлапнам се во лице. Значи едно инвитро, 3 трансфери со замрзнати ембриони сите неуспешни, прокрварував уште на 9 ден. И кога го прашав дали треба друго да се испитува ( зашто ги немав имунолошките и генетските, ми рече нема потреба) терапијата била таа.
    Сега спремав документи за втор ваучер, и си реков ај да ги направам уште овие испитувања за да ми биде раат душата. И што се случи го добив најголемиот шамар во мојот живот. Уште неможам да си дојдам при себе. Испадна дека имам ретко генетско заболување , поради кое тешко дека ќе имам свое дете,ќе треба со донирани јајце клетки ЗА детето не ја наследи болеста , а од друга страна, бременоста може да биде фатална по мојот живот.
    Наредна недела треба да правам уште испитувања, па ќе видиме што по натака.

На pile30, Milobebence, emkaemka и 3 други им се допаѓа ова.
  17. цалецале

цалецале Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    80
    Здраво девојки! Нова сум на форумот,сакам да ве прашам за рефундирање за потврдата за примените клексани што треба да пишува на неа,сестрата не знаела да напише.Инаку имам извештај од трансфузиолог.Позз

18. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    So site dokumenti da mu otides I da mu gi frlis vo lice.
    Ne mi se veruva na shega si ja teraat nashata maka.
    Svesni li se deka posle sekoe neuspesno si skratuvame 3godini od zivotot deka ima ima placki cela nedela.
    Nekako doktorive stanaa samo da te izbrzaat bez da se zamaraat da te pratat na site ispituvanja kako bitno im e da gi potrosis za gidina ipol.site vauceri kaj niv.

На malifesent, Milobebence, emkaemka и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Таа падната од Марс изгледа е извини на коментарот не е до тебе лично , туку за неа се однесува, неписмени не водат...нека пишува дека таа и таа личност поради потребите за време на ин витро постапката, си примала пример 25 клексани од 0,4 со дата од почетокот кога си ги примала до крајот тоа е се мила. :*

Нека не те чуди мила на ретко која и викаат испитување направи, јас читајќи ги тука членките сум ги правела на своја рака и кога му ги носев на претходниот доктор во лице ми ги фрлаше и викаше кој ти рекол ова да правиш јас не!
    До сега само Трајковски ми рекол дај го тој документ што си го направила да го ископираме ќе ни треба да го имаме..
    Инаку ако не ти е проблем пиши ни како тоа видоа дека нема шанси твое дете да имаш кое е тоа испитување навистина не ми текнува на ум ...знам тешко е да збориш али ако можеш ок ако не те разбирам потполно...главата горе :*::*hug::hug:

Последна измена од модератор: 15 декември 2018
    На Milobebence, emkaemka и Ѕвездички им се допаѓа ова.
  20. цалецале

цалецале Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    80
    Фала ти мила,ке појдам јас во понеделник ке видам шо ке направам.Се најдобро...

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.