Нема да ве одбијат сигг ние со машки фактор лош спермограм олиго... ниту инсеминации не се мачевме зш ќе беше губење време велеше докторот и собравме документи и добивме ваучер во 2019 ќе го користиме
пробај со ладни облоги. јас пак секогаш во стомак ставам и не ми се прават нити модринки нити топчиња. колку време како се боцкаш, па ти се прават топчиња? п.с. како сама се боцкаш во рака?!
Прв пат пишувам во темава, ама веќе стварно се чувствувам психички падната.Шеста инсеминација по ред( три од првиот брак ми беа)И секогаш се е во ред, се е супер и никако да се случи. Планот ми беше да поднесам документи за ин витро, меѓутоа сеа се мислсм за пауза, зашто ми е страв дека и тоа нема да успее.34 години сум инаку...Што да правам ? Ми доаѓа како швајцарски саат, хормони супер, проодни јајоводи, ендометриум супер и партнерот е супер ( и претходниот беше и пак не бива...
Ех мила уште да знаеме добро ќе беше, и кај нас се е најсупер до моментот резултатите додека не стигнат, е после тоа има попувања од ова може е од она е... Нема потреба да одложуваш, оди директно на ин витро, не се мисли, времето си лета, треба мн коцки да се склопат и нашите 5 мин да дојдат...со лесно..мора да биде еден ден
Ic ne se sekiraj I jas sum 34 god pred nekojden se porodiv so prvo dete so tretoto ivf zenata sto lezese so mene isto po priroden pat ostanala bremena na 34 god so prvo dete godinite ne ti se mnogu
Душо не се разочарувај јас правев 8 инсенимации, почнав од 30 години па правев уште 5 ивф па едвај фати кај 5 така што не чекај оди на ивф и да даде Господ на прва да останеш бремена, и јас све добро немав никаков проблем до 3 ивф кога ми кажа дека моите јајце клетки не се квалитетни заради годините не чекај да ти поминат годините еден ден ке успеш сигурно нема откажување. Поздрав
Браво за храброста! Каков мотив сте ми, вие сте прекрасни жени на форумов, само да знаат низ што поминуваме...Поздрав Да, се беше добро.да се потсоберам психички и ке поднесам. Да ти е здраво и живо бебчето : ) Мора и јас си викам...Само борбава троа фрустрирачка Мора да бидам и јас по храбра.Сега кога ги читам вашите искуствства, кога знаеш дека не поминуваш низ ова сам полесно е.
Боцкај во стомак, фати меше малку и под агол од 90, мене така ми поминуваше без модрици, иако се препорачува под агол од 45.
Девојки, нешто размислувам..., од ваши искуства, тие шо имате правено ивф во две или повеќе клиники, која клиника има најдобра лабораторија со најголем број оплодени ј.к., на пример, споредено со остварената бројка во друга клиника кај истиот пар? Лабораторијата дефинитивно е мноогу битна. Знам дека имаат пишувано членки дека добиле многу повеќе оплодени во одредена клиника, за разлика од претходната, па добив идеа да направиме една мини статистика. Нека пише некоја членка, ќе биде од корист за сите. Ве !
Јас имам направено 5 ивф на сите различни болници: прво во државната болница имав 16 јајце клетки само 1 оплоден, второто во Плодност 7 јајце клетки оплодени 4 вратени 3 на 3 ден, третото во Ремедика 13 јајцеклетки оплодени 11 вратени на 5 ден само 2 , четвртото во Ње Борн на природен циклус немаше јајце клетка и петото во Турска 11 јајце клетки оплодени 10, вратен еден змрзнат ембрион. Поздрав
Falaa mila Da da vecerta sedime denta spieme I toa e Da taka e vo pravo si jas vo plodnost imav 5 jk I eden embrion vo sistina kaj lazarevski imav 10 jk cetiri embrioni vo new born klinik imav 8 jk tri embrioni
Samo vo leva mozam so desna raka. Zimam pernica I ja.stavam pod mishka za svadbarkata da.mi se krene malku nagore da mi bide podostapna I se bockam Se nadevam ubavo objasniv Inaku se bockam tocno eden mesec ama po 2 kleksani na den toa se do sega.60 uboda - rende mi se racete.