Поради килограмите, еден не ми е доволен скоро 100ка имам Да во постапка сум повеќе информации наредна недела од мене
Zdravo devojki. Jas sum nova na forumov. Imam 29 god. 3 godini sum vo brak. Pravam IvF pa ke mi bide polesno da procitam i drugi iskustva. Najprvo mi bea vospostaveni trista dijagnozi od koja niedna ne bese tocna osven deka imam pregrada na matka i ja ostraniv lani. No i togas ne nastana bremenost. Na inseminaciite koi pravev vo re medika se ustnovi i na spermogramot deka maz mi ima Astenozoospermija no posledniot rezultat bese dobar. Denes pravev punkcija mi izvadija 25 jk od koi 13 se dobri. nace postapkata ja pravam kaj pof. Dimitrov.e ok od utre cekam da mi me izvestuvaat dali ke oploduvaat jajce kletkite, kolku ke se oplodat i potoa ke se zamrznat do naredniot mesec koga ke bide i transferot sega nesto sto me buni kako vaka semevo varira dali bi bilo toa pricina za da nemozan prirodno da ostanam bremena ili pa prorabotile nervite od poveke . Se izvinuvam na dolgiot post. Pozdravce
Спермограмот може да варира, правила нема за тоа, и со најлоши резултати може да се постигне бременост, но и обратно. Имаш добар резултат, дај Боже што повеќе да ти се оплодат, да си замрзнеш за второ/трето дете. Опушти се сега и кога и да биде трансферот, ти посакувам успех и полни раце со бебуш/и!
Vi blagodaram na odgovorite devojki. Procentot na pokretlivi spemratozodi varira. Edes e 7, edens e 8 ednas 11,posledniot rezultat bese 15 so obrabotka se iskaci 44% ,a granicata e od 25 nagore. Prethodnite edvaj so obrsbotka odea do 21 % Koncenracijata e sekogas dobra.... Ti blagodaram ❤❤❤
Девојки го читам муабетот за генетски и имунолошки испитувања па сакав да ве прашам ако кариотипот е уреден и кај двајцата партнери дали е потребно да се прават овие испитувања? Ние во јануари почнуваме со постапка за инвитро па затоа ве прашувам дали треба пред инвитро да се направат
Девојки фала ви што ме мислите, морав да ви пишам. Пресреќна сум-ама и малку исплашена. Тест избрзав на 8 ми ден од трансфер направив-негативен беше. На 12 ти ден-2 теста позитивни со не многу јака втора линија Денес Бетата е позитивна но е ниска.дури 52,3. Д-димери 1400 -ќе примам од денес Фраксипарин.и здравје за 3 дена повторно да повторам Бета
денес ден за радост, радувај се. позитивна е бетата. сигурно доцна имплантација. слушни се со др за совет. да тргне неделата со убавини
Јупиии ај мила честитки леле плачам од среќа а намерно ја отворив темава само да видам за тебе ај ме израдуваа
И тој кажа можно било да е касна имплантација. На 3 ден беше трансферот ама ете.толку покажа.тоа е што е. И димерите многу високи може и тие да сметале. Не пиев јас ни аспирин заради тромбоцитопенија. Од денес ќе морам да примам
Бременост има, тоа е тоа! Можеби на 12-ти ден бетата била на пример 25 и тоа го детектирал домашниот тест и на 14-ти ден бетата се дуплирала и станала 52 Доцна имплантација е сигурно!