да да дури кога сум добивала немав такви болки како што сега имав, не беа неподносливи да се разбереме нормални нелагодности осеќаш. Инаку сум добивала со некои минимални скоро и неприметливи, ама овој пат беа поизразени
@Alishan30 @Martka Жени лавици честитки, ве очекува ново поглавје кое трае 9м, 2019та ќе е една од најубавите години за вас, вие ќе станете мајки, ќе се чуе детски плач во вашите домови, ќе имате бебе @ocicka2014 јас се мислам некаде прочитав дека си бремена, па и пред некој ден кога ми пиша јас знаев дека си бремена, така и сватив, не знам Се сепнав вчера кога некој те тагна и праша до каде си, ама пак си реков ваљда прашува за бременоста Како и да е честитки од срце, погоре пишаното и за тебе важи, лежи, уживај, гали мешко, радувај се, носиш нов живот
Па по тоа што те прашав апла беше дека сум ама дека во порака беше другите не знаеја, реков да помине барем малку време па јавно да објавам. Се си мислев дека не сфати дека сум дека онака прашувам , дека ке поминам незабележително
Честитки до сите идни мамички,нова сум на форумов,ама ги имам исчитано сите теми за забременување со години наназад и според мене @dunika И Оли се наредни за 2 цртки и на сите други ви посакувам во нареднава година да си галите мешиња
Кога праша за Клексаните, помислив дека си во постапка, ама не и дека си трудничка. Баш не’ изненади и израдува сите! Браво лавице, покажа и докажа дека само упорните успеваат!
не се нервирај. што е до тебе, се е завршено, терапија, боцкања, пункција... нормално е да не се оплодат сите. многу зависи и од терапијата што си ја примала, па нормално е да не се добри сите ј.к. која терапија ја примаше? без нервози, доволно е едно ама вредно ембрионче. затоа пак од друга страна греота е што не клукаат со хормони за да се добијат повеќе ј.к. и на крај не чинеле. значи не е до тебе,не е дека не ти се добри ј..к. ама од толку хормони....кој знае колку се имаш избоцкано за да добиеш толку ј.к.....
Јас првото ивф го правев кај Ванчо Органџиски . Во неколку наврати имам пишувано на темата за него . Генерално не сум воопшто задоволна . На кратко ... Имав три ектопични бремености , а дотичниот доктор ме запна што побрзо да правам ивф на приватно . Сум немала време . Не ми предложи ни хсг да направам . Па сега ти види . Имаш подобри опции . И подобри клиники за ивф Но ,сепак има доста успешни приказни и од оваа болница .
FAla ti mila jas bev kaj mladiot Stojan toj e beter... dvapati me gledase na toa negovoto 5d eho i mi naplati po 4500 za pregled i na kraj nemalo da premine na nikakvi inseminacii i ivf bez da me napravat laparoskopija so histeroskopija, a realno ne kazuva zosto e potrebno taa laparo koga matkata mi e vo red i jajnicite se vo red. kaj mene dijagnoza e pcos.
Затоа прашав скоро искуства и паралела помеѓу две и повеќе различни клиники по однос на постигнат број на оплодени ј.к. Мислам дека лабораторијата и ембриолозите вршат мноогу важна работа. Се кљукаме со еден куп терапија и на крај една ј.к. се оплодила, после во друга клиника се оплодиле 5, е ај како така...?!?! Треба да се посветат целосно, и онака се’ е платено, не знам колку им е сериозен приодот и колку ја вреднуваат нашата жртва... На природен циклус една оплодена и со бомбастична терапија, исто една, ми нема логика никако. Не случај го поставив прашањево! Изгледа работава е само дали, кога и колку сакаат да се посветат!
Imas hsg deka kanalite ti se zapusheni? Imas izvestaj deka vo matkata imas polip, septum? Na kraj kraeva reci mu skapo mi e ke gi pravam na drzavno relano so pat I se max 100eur ke te fati ama neka ti pise on izvestaj deka ima potreba od toa za da go prilozis na doktorite vo.drzavna I spored toa da ti pravat toa sto treba. Ako ne ti dade znaci ve videl moze so paricki I ocajni I saka da ve m'ze
Mila hsg uredno i dvata kanali proodni, nema polipi septumi ima od nego izvestaj deka matkata e uredna cista jajnici bogati so folikuli. Maz mi go prasuva deka sakame da stigneme do vaucer a toj veli prvo laparoskopija kade skate pravete pa potoa ke pocneme so inseminacii... ludilo
Ama zosto laparo ne mi e jasno lele gluposti. Ne odi kaj nego probaj na vtoro mislenje da odis baska odi na inseminacii na drzavno I taka tie se radi reda zosto da mu ostavis 9000den. Tie ke ti trebaat za odibruvanje na vaucer nisto drugo.