@Alishan30 Ахх, сочувствувам мила. Навистина ми е жал. Знам низ што поминуваш, мене првите две инсеминации ми завршија вака. Глава горе! Штом еднаш фатило, ќе фати пак и тоа до крај. Многу те разбирам, многу. Нека замине годинава и да не ти се повтори веќе! 2019 ќе биде наша година, ќе видиш!
Брее што тешко било чекањево.. Поготово што ми е прв и последен пат. Не знам што ќе правам ако е негативен тестот, ама знам дека не можам ништо веќе. Со среќа на сите храбри девојки овде
@tina2018 не смееш да викаш прв и последен пат, главата горе душо уште не си направила ни тест.. ако го викаш тоа поради оваа причина што ја кажа @ocicka2014 да ти кажам дека сите ние паѓаме по секој неуспех верувај, ...прочитај наназад колку тоа психички ме падна мене еден доктор, па терам напред...што да правам, желбата за бебе ми е поголема од се што ми е кажано... Не ме сваќај погрешно, но ако не се осеќаш добро посети психолог,воопшто не е страшно да поразговараш.. Според мене треба задолжително да се воведе одење на психолог на сите што се во ин витро постапка, мислам дека мн.би ни помогнало тоа во нашата борба.... Не ти нешто попувам или судам, само чисто ти давам некаков си начин да си помогнеш на себе, размисли си добро па донеси тогаш одлука што како... пуштам среќа за позитивен тест да си се изненадиш убаво и да видиш дека си згрешила, а не на тоа што ти паѓа на ум...со лесно чекаме само убави вести !!!
Срцки сте, ама не чекајте до 41, на тоа мислев, после е касно буквално. И јас мислам дека ни треба психолог, ама го поминав тој тежок период. Фала ви, поздравче
Никогаш не е доцна за ништо, се случуваат чуда и кај повозрасни од тебе, остани во позитива и не се предавај. Дај Боже тестот да е позитивен, па да ни се пофалиш дека успеа!
Devojki zdravo na site. Prvo cestitki do idnite majki, a za drugite poddrska da ne se razocaruvate eden den site ke bideme majki... Evo i jas so maka vo nedelata mi bese punkcijata me bolat jajnicive, mi se javi cesanje.... neznam dali da se obratam kaj profesorot ili toa e normalno bidejki mi izvadija 25 jk plus toa i nastinav a za brzo me ceka i transverot. Inace od toa sto se plasev deka 5 od niv bile somnitelni vo jadroto sepak na kraj izleze deka 9 se oplodile site 9 embrioncinja se razvivaat. Utre konecno ke mi kazat kolku ke mi bidat zamrznati. Backi do site
Пред секое ивф си велам ќе пробам уште овој пат и толку . Но се уште не сум се откажала . И нема да се откажам . И ниедна нема да се откаже . Се дури не бидеме победници во оваа битка нема откажување !!
Чешање може да се појави и од настинка, пробај со плакнење со млак чај од камилица, мислам дека ќе ти помогне, ама за секој случај консултирај се со докторот што те води. Можеш да пиеш и чај од брусница, зашто и настинка на бешиката рефлектира на матката и јајниците и знае да манисфестира чешање. Ништо нема да изгубиш, само може да ти олесни. За мирна глава... Иначе, ништо страшно, не се секирај. Навиваме за висока бета!
Само ние си знаеме низ што поминуваме. Имаме подршка секако и од партнерите но секогаш болката (и психичка и физичка) само ние жените си ја разбираме. Им честитам на члениките кои во 2019 ќе бидат новопечени мами а на тие што имаат неуспех им посакувам од срце 2019 година да биде нивна година. Јас од минатата среда почнав со Мерионал инекции 6/1, А со Суплефакт две недели порано но во Понеделникот кога ме прегледа докторот констатира дека во десниот јајник немам ниту една фолекула а во левиот се две од 10мм. Продолжив со Мерионалот, денесе последното боцкање а утре ќе одам повторно и ќе видиме дали има некоја промена Утре за мене е од суштинско значење ехото. Неможам да поверувам дека сега не е прашањето дали ќе успее инвитрото туку дали ќе се создадат услови за процедурата.
Na maz mi bratucedka rodi na 45.i toa koga krena race od ivf i odenje po dr. Zabremeni prorodno. Ima kerkicka ko mojata 15 meseci Vo nikoj slucaj otkazuvanje nema. 10 god go minuvav ovoj pat i nikogas ne se otkazav. I vredese sekoja bolka, sekoja solza, sekoj poraz. I bi go minala pat istoto ako treba. Te guskam i ti ja pustam seta sreka na svetov. Samo pozitivno i ke uspees
на кој ден од циклусот ти е таа дебелина, оваа што ја кажа убаво би било да е толку за време на трансфер, а ако е на први денови од циклус не треба да е толку мн..
Пред нас правеа инвитро жена од околу 47 години и нејзин маж над 55 сигурно имаше.колку моите родители беа. Луѓе кој знае кое инвитро им беше по ред.но не се откажале. Плачеа тие и сите сестри во ходник и ние кои чекавме за ехо кога дознаа дека е бремена. скоро ја пишав атмосферата во една друга тема. Сите сме имале анксиозност-сакале или не, да признаеме. Иако имав биохемиска бременост и душата ме боли овие 2 дена.веднаш почнав да размислувам што да правам. Има туторијали за јога и медитација на јутуб.2 часа дневно тоа ќе го правам бидејќи во мојот град нема каде да посетувам. Си зацртав дека ќе купам нови книги и ќе почнам бар час-два во денот да читам. Имам професионален фотоапарат-го забаталив.планирам повторно да почнам да фотографирам. Мора да размислуваме храбро. Мора неколку месеци да внесувам разни суплементи и исхрана за да бидам здрава. МОРАМЕ!!! бев на психолог пред некое време-убав е муабетот но на крај заклучок беше дека мора сама да се контролирам и изборам. Мора да имам занимации и да се дружам со народ. Многу е тешка оваа битка и овој пат. Иако ме боли секоја инекција која ја примав и душата по ова неуспешно инвитро. Решив да бидам силна. Се што е наше еден ден ќе си дојде Позитивната мисла секогаш носи убави вести.секој страв од неуспех не е на добро. Затоа не го привлекувајте негативното- само позитивно во иднина