не.ке поднесам и документи за ваучер, ама не сме во брак, треба нотар дрн дрн па мислев приватно да одам.
значи ке поднесам барање секако, ама мислев приватно да не не малтретираат толку, за ваучер што треба се? од две места спермограм, пап( добро тоа работам сама ке си го видам) микро, вирусни маркери и што уше не...ја сакам да одам и да прашам ајде сега одма
Уште хормони плус од ова што си наброила . И 4Д нормално . Хсг милсам имаш напишано оти имаш . Инсемимации имаш Готова си за ваучер
Кариотип е 700 денари и резултатите ги имаш за 10 дена. Најдобро е да направите и двајцата со сопругот
Гледам дека некои од вас се во дилема дали да испитаат кариотип. Ве советувам да го направите поготово ако имате спонтани или не доаѓа до имплатација, зашто ете испадна дека токму тоа е мојот проблем. Јас лутав 6 години, се беше во ред со мене и сопругот а никако бременост. На крај испадна дека имам ретка генетска болест, која што ја имаат 100 лица во Македонија, претежно деца, а јас сум единствениот случај кај возрасен.
Devjki zdravo. Povtorno jas . Ke ve molam za informacija. Vcera mi zamrznaa 5 embrioni transferot ke bide fefruari bidejki taka odluci profesorot. Sakam da prasam dali se plaka za tranfer nedaj boze posle odmrznuvanje dali postoi rizik da ne prezivet embrionite. Vi blagodaram od napred
Истото мене ми се случи и пред инвотрото и пред трансфер на замрзнати. За инвитрото чекав еден циклус,а за трансфер на замрзнати одма после хистероскопија,ништо не е ако одма започнеш но за хистероскопија се чека тука можно е да изгубиш повеќе време. Со среќа
Незнам кај си правела инвитро, јас во Ремедика плаќав 300 евра за трансфер на замрзнати ембриони. Имав 3 трансфери, секогаш ембрионите беа ок.
Постои ризик да не се развиваат добро,ако инвитрото ти е преку фонд,а не си направила трансфер тогаш не плаќаш,а ако правиш втор пат,трет трансфер плаќаш
Na 5 ti den gi zamrznaa, nedeleta bese punkcijata vcera bas gi zamrznaa ama bile dobri si se razvile toj odgovor go dobiv... A koga ke gi odmrznat povtorno gi ostavaat da se razvijat? Jas se izvinuvam sto preprasuvam ama samo tamu mi e umot Inace vi blagodaram na odgovirite devojki ❤
За на 5 ти ден замрзнати не знам,моите беа на 3 ти замрзнати за на 5 ти ден да ги вратат и се гледат дали се развиваат добро,а штом на 5 ти биле ок не би требало да се секираш.
Девојки имам пап тест од април месец, дали ке ми го уважат тој за ваучерот другите анализи што требаат ми се од овој месец?
Пап тест може да е со важност од 1 година.хормоните на трет ден, брисевите,спермограмите, хепаталните и крвните слики не треба да се постари од 6 месеци