Abe taa da ne e prefrlena vo trudnicki muabeti . @Ninichka site te barame da ni pisis do kade si? Kako meseto?
Eh jas bas otvoriv da ja pozdravam @Ninichka a nea ja nema bas se nataziv ajde Nina pozdravine te mislime, sakame da znaeme kakvo e cuvstvoto prvite impresii???
Треба да е поефтино, не секој има шанса да замрзне, поготово не со 10000 ден месечна плата, сваќам дека за здравје не се штеди ама и некој да прави профит на туѓа мака не е во ред...можеби грешам ама ...
Poevtinoooo.... Abe toa treba da e besplatno ili vo najmala raka so nekoja smesna suma. Postojano gledame reklami za zgolemuvanje na natalitetot a profit od nas pravat neviden, ali neviden Pa I sto e toa IFV preku fond a moras da platis plus 6000 pa recisi sekogas nekoi plus lekovi I pak ke ti izleze gavol ipol.........
Jas da vi kazam celo vreme ve pratam ama nemase so da pisam, ni simptom ni nisto ama eve denes mi se slosi pa mozi glupavo ama si se raduvam si velam dobro e ima nesto a na kontrola utre. Ke vi pisam obavezno
ke mi pomogne nekoj zosto ova 4d od privatni bolnici ne go primat vo fondot se javiv prasav na nekolku mesta mi rekoa nema da ti go prifatata i ke mi kaze nekoj sto pravel kolku pari od prilika e toa 4d fala
Jas pravev kaj maticnata i ne plativ nitu denar i mi go prifatia nenase nikakov problem vo dokumentite
A be reci fala bogu i toa sto ima...do pred nekoe vreme nisto nemase, zamisli se od dzeb da trebase da se plate. Inaku, taman si muabetot, luda drzava, namesto da gi dadea site tie milioni za realno zgolemuvanje na natalitetot, tie se skapaa davanje milioni za da ni popuvaat kolku e ubavo da rodis treto dete.
Primaat, kako ne primaat. Napravi si 4D kaj maticniot ginekolog i slobodno prilozi go kon dokumentite. Ne e greska kon toa da ima i naod i mislenje od doktorot. Cenata e od 1000-2000 denari. Zavisi kade go pravis.
src jas prasav vo rumunska bidejki mojot maticen mi e na odmor i tamu ima zamena mi vika kaj niv pravele ama 3000den ke me kostalo a vo drzavna imalo 4d samo kaj trudnicite i nezaele dali tamu pravat za sterilitet bogda cuva se site razlicno mi kazuvaat samo pari da mi zemat
Абе јас мислам дека скоро сите имаат 4д сега...па почекај ја матичната де што ќе даваш џабе пари за недела до 10 дена ќе се врати таа
vo pravo si srcka ama si vikam pa moze ne pravat tamu a vejek ne mi se ceka sve sum gotova so dukumntite samo uste toa 4d i sakav na 24da gi pustam dokumentive vo fond ama sto pobrzo pravam se nesto koci
Odi podobro napravi ili vo sistina ili vo remedika, na ednoto e 2000 a na drugoto 1000 denari. Javi se i prasaj..ke ti kazat.
Kako be neprimale od privatni.... Jas 2 pati nosev vo fond 4D od privatna klinika pa nikogas nisto ne mi vratija, samo da e ubavo uredno napisana plus so slikicka
Sega se javiv kaj mojot maticen on ne pravel 4d nemal takvo nesto neznam kaj da odam vo santa plus mi rekoa nemalo da mi go primat vo fondot a zosto neznam
Pa moive bea od Sistina I ne mi napravija nikakov problem, a I znam I bliski sto odele so 4D I od Remedika pa ne im rekle nisto. Sto e bitno od kade e ako e uredno napisano, I ima potpis faksimil????? Javi se utre prasaj vo Fond sto da ti kazam