Jas koga pravev histero imav septum na matka odma posle ciklus me zedoa.Taka odi princpot odma posle ciklus
3 пати правев,првите два пати чекав до два ,два и пол месеци овој пат завршив за еден месец,на клиника велат дека и по неколку месеци чекаат ако немаш некоја врска
А зошто се чека, заради термин, или терапија нешто треба пред тоа? Не знам точно како оди процедурата, не очекував дека и ова ќе треба Фала ти за одговорите си
Затоа што е клиника има многу гужва и приоротет имаат посериозните случаи,а ако правиш во приватниве клиники тогаш одма после циклус ќе завршиш работа. Со среќа
Јас мислам дека на Клиника е како ќе ти се погоди. Јас од прилика за 10 дена се' завршив. И преглед, и пријавување, и проверки, и оперативна хистеро со дијагностичка лапаро, лежење и враќање дома. А немав врски, така ми се погоди.
Јас имав 7 ембриони замрзнати и беа бластоцисти со одличен квалитет....имав 2 трансфери и по две ми враќаа од кои ми беа замрзнати(они така ми објаснија)2+2+2+1 од овие 7ембриони не го преживеаа одмрзнувањето 3 ембриони и тогаш морав да го искористам и третиот ваучер...но напоменувам ова е мое искуство не значи дека кај сите може да се случи... Ни ембриолозите немаа објаснување зошто не преживеале.Природа... Не си прави стесови и јадови многу жени лавици од групава веќе си имаат дечиња и со еден вратен ембрион еден вреден...Господ е голем...стрес никако...опушти се...ќе си ги земеш следен месец ескимчињата и ќе си растат 9м во меше кај мама
здраво сакам да прашам дали на некоја од вас сопругот има правено биопсија на тестис би сакала да ми кажете искуства ние имаме за во среда закажано
Девојки, едно прашање, во фонд не поднесувате за ваучер и кариотип, имунолошките испитувања, нели? Се спремам деновиве да пратам документи за второ ивф. А извештај од првото неуспешно ивф треба? Тенкс, ве сите до една
Ne treba da gi dostavuvas kariotip i imunoloski, a izvestaj od prethodno neuspesno da ( izvestaj od transfer)
Nie pravevme pred 10 dena, ama ne bea dobri za da gi zamrzneme. Prvicno zafatot ni bese za otstranuvanje na varikocela. Kade ke pravite?
На 5тти ден замрзнати, кога ќе се одмрзнат нема да се чека, ќе ти ги вратат веднаш. Ако се на 3ти може одма, а може и до 5тти ден да се чека. Јас имав 2х2 замрзнати на 3 ден. И двата пати ги чекаа до 5 ден, за да не ги враќаат ако не растат. Се одмрзнаа 2х2 а само по едно се развиваше до 5 ден. Кај тебе е одлично, знаеш дека сите се здрави до 5тти ден. Опушти се.