Мене ми рекоа да земам непосредно пред инвитрото. Прашај ги таму каде што ќе го правиш кога да земеш, така најдобро.
Мене ми рекоа важи упатот месец дена, али ти земи си го некој ден пред да добиеш циклус, така и направив едно 5 дена порано го земав.
Дружино, Ви благодарам од срце за одвоеното време за сета подршка, за сите честитки да не одговарам на сите посебно се надевам нема да ми замерите али сите ве прочитав, уште не ми се верува искрено....ја пуштам сета среќа да продолжи ова вака...незнам кој прв започна али алал вера за лесната нога, се надевам и ние со @Septemvri денеска само ја продолживме низата, ајде следни сте вие...чекам само убави вести...
Zenski ke ve molam iskustvo. Dali se osekavte voznemireno posle primanite terapii? Jas stasav do punkcija ovaj mesec no se osekam voznemirena posvesno, tresenje, nekoe cuvtvo na strav, mi se place bezveza.... A me plasi ovaa vonemorenost za transver da ne napravam belja...
Кога ја направив последната инсеминација и беше неуспешна во јуни.тогаш почнаа стравовите за инвитро. Коски ми се тресеа, се чувствував чудно. Незнам зошто. Цел месец се мачев, пиев магнезиум и Б6 секој ден. Киселини во желудник нонстоп.гастрит си направив од мислачки. Во септември ми го одобрија ваучерот. Во ноември почнавме. И верувај стравот исчезна. Неможам да ја опишам силата која ја добив. Ниту еднаш немав нагон за повраќање. Ниту киселини. Одсекогаш имав страв од инекции а сите без страв ги примив. Размислував многу позитивно цел процес. Милион молитви кажував секојдневно. Со радост одев на фоликулометрии, на пункција и на трансфер. Дома многу филмови гледав.бев окупирана да јадам здрава храна и многу се пазев. Ниту еден ден страв немав.реков што биде нека биде. Подсвесно сигурно нешто ме тиштеше но не се давав. Се радував. И позитивно се изненадив.па се разочарав.3 дена тагував и толку. Сега сум спремна веднаш за второ инвитро. Нема назад мила.мора да бидеш силна. Да се смееш и да веруваш.
Дополнително самите хормони знаат да имаат несакано дејство и да не прават анксиозни и плашливи. Не читај упатства на лекови. Ниту едно не прочитав досега. Психолозите велат дека од хормоните и неколку месеци потоа ќе чувствуваме некои симптоми. Нормално е сето ова. Не плаши се
Dosega nitu edno upastvo ne sum procitala samo go sledev protokolot kako, koga, sto ke mi dadat... Da ova sto go napisa i samite doktori go kazuvaat... Fala ti mila i daj boze sto pobrzo da se raduvame so bebuvcinja
Od iskustvo,pobaraj i drugo mislenje.i mene mi kaza deka jajnicite ne mi rabotat kako sto treba i deka i pokraj godinite ke vlrlezam rano vo menopauza.otidov na pregled kaj uste dvajca razlicni doktori i mi kazaa deka se e vo red so jajnicite i endometriumot.
Оф мила, се е тоа нормално што го чувствуваш. Сите имаме по некои стравови и се е тоа оправдано, на сите хемии што ги примаме. Јас на пример се плашев да не дојде до компликација за време на пункцијата, крварење или сл. Но за среќа сите ризици се сведени на минимум, д-рите се искусни и верувам дека се ке помине во најдобар ред. Хормоните и неизвесноста си го прават своето. Само храбро до крај.
Девојки вчера бев кај мојот матичен општ лекар за да добијам упат за имунолошки и генетски испитувања на трансфузиологија и имунологија, но ми рече дека тој не можел да ми даде такви упати дека требало матичниот гинеколог. Денес ќе се јавам директно во трансфузиологија да прашам кој треба да ми даде таков упат, тука вие ми пишавте дека сте оделе со упат од општиот лекар, најверојатно мојот лекар не е баш упатен Ве молам тие што сте правеле TORCH да ми кажете кој лекар дава упат и ваша препорака дали на приватно или државно да правам? Јас гледав на веб страната на авицена таму е 3500 ден на приватно
За Торч најдобро ти е приватно во државно пола реагенси ги немаат јас правев само пола и сега уште пола ќе ги доправам на приватно,мене за на трансфузиологија ми даде матичниот гинеколог незнам дали може општ лекар.