Јас се јавив на трансфузиологија и оттаму ми рекоа подобро гинеколог да ми даде упат и потоа му се јавив на матичниот гинеколог и му објаснив дека ми требаат упати за имунологија и трансфузиологија за да направам испитувања пред да почнам со постапката и гинекологот се чудеше за испитувања на имунологија досега не давала упати за таму. Значи стварно ова лекарите или ништо не знаат за тоа кој каде може да те упатаува или не сакаат да се замараат. Ај ве молам тие што испитувале во МАНУ за таму па кој дава упат и што дијагноза да ми напише?
За МАНУ не сум вадела упут , навистина не можам да ти помигнам. А дијагноза секогаш ми пишувале секундарен стерилитет
Нека не се чуди, за Трансфузиологија ми даде матичен гинеколог и наведе дијагноза N97, стерилитет. Земав и за МАНУ и за Трансфузиологија, немаше никаков проблем. Претходно спец. гинеколог ми запиша што се’ треба да испитам и тоа беше наведено и на самиот упат. Во МАНУ ги немаа сите реагенси, па испитав на Трансфузиологија, таму немаа само некои, можеби за две испитувања, така нешто беше.
Со тебе девојче ќе се караме за каде се брзаш, за што немаш трпение? На кого му правиш стрес со вакви мисли? Дај бре опушти се, најубав период од годината. Пушти ги мислите на позитивно, фино-лепо акни му еден тест на 31ви, па заокружи ја годината како што треба со висока бета! Среќно
Devokji minatata nedela mi stigna od fondot deka treba da reguliram testosteron i tsh.na Tsh referentnite vrednosti bea do 4 mene mi bese 5. Deneska ispitav povtorno testosteronot e ok, a tsh ref.vrednosti do 4 a mene mi e 4. Dali da gi ispratam vo fondot? Inaku jas sum so odstraneti jajovodi ☹
Епа мила значи ти си "кривецот", за позитивни тестови во Декември месец...секоја чест, за лесната нога ...ти посакувам да ти е исто така лесна и бременоста и да ова потрае дури последната членка од овде не се исчисти
Ајде, нека се множат позитивни резултати и во 2019 година, тие што започнувате и сте во постапка, мислете му ја, треба свечено да ја отворите Новата година со висока бета!
И ти да не посетуваш овде , секој први во месецот Среќичка донесе и ти , се сеќавам Јас 2д никогаш не сум праќала . Ниту ми имаат барано. Три ваучери добив. Праќам само 4д со опис
Мене фондот ми побара 2д дополнително, покрај 4д. Па одев уште еднаш за 2д снимка. Наводно на 4д се гледала матката подобро а на 2д јајниците подетално. Некој таков одговор добив тогаш.
да, и јас три пати. само 4д сум праќала. 2 д прв пат слушам дека треба....а всушност не треба. која е логиката и 2д и 4д
Lele Sofi mila moja se naeziv. Cestitki Gospod da mi ve cuva. Preubava beta imas moze i dvecki se Ah toj Trajkovski. . Koga mu vikam deka ne e svesen kolku luge go blagoslovuvaat toj ne mi veruva. Sekoja cest na skromnosta i uspehot. Devojki vo novata godina site do edna ke uspeete, potocno uspeeme. Daria saka bratce Vr guskam i vi poskaucam trpenie i verba Edit: Ako ispustiv nekkja zenska so pozitiven test se izvinuvam. Cestitki do site