Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

78 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

310 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

277 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Абе остај ти сто ти кажале во санте плус како не примаат?? Иди си на преглед во систина јас платив кога бев пред 2 недели 2000денари.И јас кога поднесував лани документи во некоја клиника ми рекоа као не примале спермограм од авицена и еден мора од клиника немаше врска ,јас однесов од систина и авицена па примија без проблем.А што да кажат оние што прават хцг во приватна клиника онда и тоа не треба да го примаат ...Лудо здравство ,дај да се собереме да му отидеме на министерот еден ден :handshake::devil::devil:

На malecka*, stevemila, emkaemka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. annel

annel Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    428
    Idam i jas ko ke odete kaj ministerot :) da me planirate :)

На stevemila, pandelka, emkaemka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ама не шала на страна треба да му се отиде па аман веќе со мафтањава натака навака ова треба ова не треба не шетаат ко да сме глупи ,бараат се и сешто овие исполнуваат овие не исполнуваат услови за ваучер па не сме глупави да бараме ваучер и да се хормонизираме 1 месец ако можеме природно да забремениме секој заслужува ваучер што долго неможе да забремени,да можам да се сретнам со него стварно би разговарала 8)

На annel, stevemila, MADO и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372

Така е...па на овој пар ќе му бараме 4 д другиот 3 д...пишува аку имаш хистеро или лапаро ,хсг ннемора ама тие сепак ќе си побараат 4д...аку сакаат оголем наталитет давај повеќе преку фонд, секој што побарал има мака значи помогни му..п.с за кај министерот сум и јас..еден автобус и од охрид и матични клетки дуру ќе дозволит на товар на државава...кис4 е

На annel, stevemila и emkaemka им се допаѓа ова.
  5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Auuu I mene da me viknete kaj ministetot, se utepav setajki od ovoj na onoj salter, prvo za procedura inseminacija pa posle povtorno da odis za Skopje za da si ja zemes otpusnata lista, I togas na 100 salteri (n)

Pusto sto nemame liberalno zdravstvo, kaj sakas da si uplakjas zdravstveno osiguruvanje...

На annel, stevemila, MADO и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.957
    Допаѓања:
    112.241
    Sto bi razgovarala so nego on nema poim za ova, ako ne se lazam ne e ni dok, Bog da cuva kaj odi bre drzavava :(
    I stvarno e taka imam cuvstvo ko da pravat selekcija za ovoj da za ovoj ne :( pa na nas mnogu ni e keif da se bockame, cepime, stresuvame.... I sto e so toa 3 obidi I tolku ........ A I za ova imam informacija od prva raka imaat tocen broj za sekoj mesec kolku da odobrat a na ostanatite im preostanuva pouspesen mesec, godina.... A I kolku se iznervirav preeska mi kazuva edna bliska se javila da zakaze konsultacija I so vaucer vo raka da vidi koga bi pocnala so postapkata I prvo ja prasala ti preku fond si ona rekla da I I zakazale za 2,5 meseci, I jas ja pouciv I rekov pa sto si rekla deka si preku fond se javuva ona I I zakazaa na 20.08 ????? Koja pa selekcija e ovaa???????

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Mila, ostaj ti sto ti rekle vo Santa plus, gledaj sto ti kazuvaat vo fondot. Odi od bilo kade zemi si 4D slika so naod i mislenje, i ne gubi si vreme. Jas koga gi podnesuvav dokumentite, mi pobaraa dopolnuvanje da dostavam 4D. Otidov kaj maticnata vo privatnata ordinacija, si zemav slika i naod, i im go prativ. Za 10 dena mi stigna odgovor i mi odobrija vaucer.

На stevemila, MADO и pandelka им се допаѓа ова.
  8. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Devojcinja moi najmili....
    Vi se izvinuvam na site sto me nemase. Si uvrtev vo glavata deka betata ne mi se duplira kako sto treba, na 16ti den od ET beta hcg mi bese 480,a spored mene i moite presmetki trebase da bide okolu 1000. Pocnav da googlam i da si pravam filmovi deka sum mozebi vinmatericno. Mi se cini deka vlegov vo blaga depresija...
    No denes neplanirano, kaj maticnata da si zemam recept, doktorkata mi vika ajde da te vidam na eho, jas velam pa neli e rano, a i citav deka koga beta hcg e nad 2000,togas moze da se vidi nesto na eho. Me vide i vika eve ja tockickata, super si e, na pravo mesto. Taka malku se smiriv, pa resiv da vi pisam. Inaku ne sakav i vas da ve potresuvam so moite crni misli i scenarija. Jas stvarno neznam zosto i od kade kaj mene olku neubavi mislu, a obicno sum pozitivna licnost...
    Kako i da e , vi blagodaram najmnogu na svet za poddrskata sto mi ja davate.
    Inaku od simptomi nemam nesto posebno, samo malku sum poveke umorna i osetlivi gradi. Drugo nisto. Se nadev deka ke bide vo red. Sega naredna nedela cekame srceva akcija.
    Ve pozdravuvam i VE SAKAM!

На bubic.k, ocicka2014, malecka* и 12 други им се допаѓа ова.
  9. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Devojki denes gi poddadov dokumentite dopolnitelni vo fond,sea ostanuva da cekame.

Osven do fond si se podnoviv i so fustance i bluzice.

На bubic.k, malecka*, kukla21 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    објавете Јавно која клинка е тоа ,нека знаат сите ,не е фер така и фондот и дава пари на клиниката.

На annel и stevemila им се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Џабе ти е ако се објави јавно ништо нема да се смени од причина што нивно право си е кој кога ќе го закажат а клиники се се на се 2-3 така да ни луѓето нема толку да се солидаризираат и да престанат да одат таму.....на крај краева јасно е дека клиниките работат за профит а не од хуманитарни причини...парите од пациентот ги зимаат веднаш а од фондот којзнае после колку време им плаќаат.....тоа е тоа капитализам

На Kiflicka05, MADO, emkaemka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.957
    Допаѓања:
    112.241
    Sistina e klinikata ako na nekoj mu znaci ovaa informacija, ali iskreno mislam deka I ostanatite taka funckcioniraat za zal

На annel и stevemila им се допаѓа ова.
  13. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Bravo MADO,sega pocekaj nekolku dena za odgovor,pa posle so gospod napred, Septemvri e ubav mesec za pocetok na nesto najubavo! :)

На kukla21, annel, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  14. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Срничка знам дека е така ,многу ми е жал што живееме со ваков народ ,држава ,незнам ни јас кој е крив (државата или народот) ,само имам една желба како и сите останати на форумов да ни направат по едно бебче и фала пријатно.Спомна емкаемка дека е Систина ,јас лично искуство без никој познат таму отидена првпат кај докторот на консултации,многу сум задоволна засега.Кога го поднесов ваучерот(што уште не ми е одобрен) и се јавив на сестрата и одма ми даде упатства за кои апчиња да почнам да ги пијам и ми закажаа преглед за после одморите .Мислам дека е поединечно,зависи од докторот не сите се љубезни,мм пример од д-р Лековски ич не беше задоволен а он е нај пофален во неговиот оддел.

На flower30 и stevemila им се допаѓа ова.
  15. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Браво МАДО ,јас и ти сме тука некаде со процедурата,јас уште го чекам ваучерот.Па се надевам заедно ке отидеме во темата туднички муабети.^_^^_^^_^
    Ти кажаа ли отприлика за колку недели ке има известување за ваучерот ,јас до утре 3 недели веке чекам но не прашав од тоа што се замарав да бидат се ок документите.

На annel, stevemila, pandelka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.957
    Допаѓања:
    112.241
    @mimidjon pa mozes veke da se javis da vidis sto do kade e, tuka se javuvaa I posle 2 ned pa im davaa nekakva informavija, ako sakas brojche ke ti pisam :)

На stevemila, Natasa. P и MADO им се допаѓа ова.
  17. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Фала ти @emkaemka ,ај си вика до утре 3 недели таман ке си јавам (се да не досадувам да не ги нервирам не е итна толку работата).Бројче имам но и они на тие броеви не се замараат јас минатиот пат ѕвонев ли ѕвонев 3 дена на 4 тиот ми се јавија.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.957
    Допаѓања:
    112.241
    @mimidjon 02/ 32 89 016 I baraj Dani, osven ako ne e na odmor odma ke ti se javi I 100 pati da I se javis I isto da ja prasas ke ostane ljubezna :)
    Ete vrti utre sreda so sreka ;)

На Kiflicka05, stevemila, pandelka и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ah ninicka...ninicka. Raduvaj se be mila, kaj tebe rabotata e zavrsena. Pomina se, bremena si, ke imas bebence...gotovo e :l::sun::music::dance: Cel forum femina e so tebe be mila, site se veselime za tebe itvojata sreka, samo ti seuste ne mozes da se ubedis deka navistina ke bides mamicka :) E pa ke bides...ete, ti dojde redot, ti mavta tockickata preku ehoto, i sega stavi nasmevka na lice i opusti se, vreme e da uzivas vo prvite momenti od bremenosta i da se razgalis malku :f::f::f::sun::hug: Te guskam silno, i ne ni zabeguvaj, pisi ni za ubavoto cuvstvo i prvite impresii. Te sakame :hug::l:

На veli4ekate, kukla21, Ninichka и 6 други им се допаѓа ова.
  20. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ja prasav mila mi rekoa otprilika za dve nedeli,i jas nesakam da brzam kako ke bide ovojpat taka.Se druzime vo septemvri :).

Ninichka guski do tebe mila,i nemoj poveke nikogas so crni misli :)

На kukla21, Ninichka, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.