И јас се’ тоа пијам, ми е страв само да не се многу апчиња на дневно ниво. Да не претераме... Мм ме кара да сум внимавала, многу биле на број, он од две на ден не пие поише никако. А, јас 10-тина...
мене лани ми дадоа овунорм 2х2 некако не ми пријаше, шеќерот ми паѓаше(после истражив , има состијка за регулација на инсулинот) и аналогно на составот на овунорм су направив своја терапија појака, нормално (бидејќи дозите на q10 како шо кажа @Bubce38 е многу мала, исто и на Е.) малку, многу тоа е. пред терапијата потешко се оплодуваа ј.к. после терапијата, супер квалитет, зборувам на пририден циклус.
Дефинитивно треба да се зимаат витамини/минерали. И јас пијам Овунорм 2х1 и плус Q10 и Е, ама не сум приметила некаква реакција. Да, инозитолот можеби реагира кај тебе. Ќе издржиме...
@Bubce38 @Лаура82 во консултација со една многу искусна фармацевтка ми сподели информација дека моментално најсилен антиоксиданс e биоастин. Во план сум и тоа да го воведам покрај горенаведените од бубче. Прочитајте се што ве интересира од фирмата тримекс ( по грешка пишав jameison)
13 den od transfer pred 1 cas napraviv domasen test so urina mi pokaza negativno treba li da napravam beta hcg preku krv ili da mu veruvam na testot
Јадеш ли благо? Те тера ли на повеќе јадење? Пред неколку години кога пиев не јадев ич, сега пак го пијам, ама организмов претерано ми бара благо, и јадам, а ендокринологот ми рече не смеам
Ти Јас пијам, но морам да признаам не сум мн дисциплинирана. Често заборавам да се напијам а и си јадам благо. Шеќерот ми е во горна граница а инсулинот супер ми е.
Мене инсулинот ми е висок, го пиев пред бременост долго време, тогаш воопшто не јадев благо, откако се породив престанав да пијам и сега проверив висок е и ми дадоа пак, месец дена пијам и никако да го оставам благото и џабе го пијам вака
Леле тебе и жена ми ке ве испотепам, она имаше проблем со инсулин ама веќе 3 години пие сиофор т.е метформин, ама и она сака слатко, ма да знаете ке ве тепам и двете, така да знаете
имам многу низок инсулин, под граница, може ради тоа така го осеќам. а на др. не сум кажала дека сама си ги заменив
Мојот инсулин е во ред. И шеќерот ми беше добар . Мене ми открија скриен шеќер и затоа ми го имаа дадено . Си јадев јас блачко од секогаш . Од кога почнав да пијам метформин ,на почетокот го исфрлив скроз благото . Ама по одредено време пак му се вратив . Видов дека шеќерот скриен ми е Ок и еве си јадам блачко . Ама сеуште пијам метформин . Интернист ми кажа веќе да не пијам,ама гинекологот ми рече да пијам . Инаку , ослабнав од метформинот и овулацијата ми се среди. Во врска со тоа дали на почетокот ме терал на благо . НЕ- не осетив никакви промени од него
Мислам @Ана на мама може да ти одговори за ПРП, не сум сигурна дали и висок ФСХ. @Ѕвездички здрава и жива да е, голема да расне! Да се множат бебињата следнава година . @Софија 88, преубави вести, со лесно да биде. До сите останати, што се во исчекување на +бета, само за убаво да биде!
11 den od transfer na 3 den test od krv negativen, uste da prasam dali ima nekoj iskustvo so in vitro so donorka vo grupava? So sreka na site