Да прашам, ако некоја од вас има правено тест за инсулинска резистенција, како ги интерпретираат резултатите при нормален индекс и нормална глукоза во крвта, а зголемена глукоза во урина?
Мацина трава,или очајница се пие највеќе за стерилност,ама и за други женски проблеми,ама треба да ја погодиш вистинската мацина трава. Јас кога се бавтав со инсеменациите,пиев од неа, ама неуспешно беше. Мене ми ја зема мајка ми од некоја жена од битпазар,со ливче внатре,со точни напатсвија како се пие. Мислам дека беа спакувани во 21 кесичка,толку и се пие до циклус,а за време на циклус не се пие. Инаку,моја колешка пред 3тата инсеменација ја пиеше, и дали од неа,дали не знам од што,остана бремена. Нема штета од неа. Еве ти и линк,можеш детално да си прочиташ. https://net.hr/magazin/zdravlje/mar...d-zena-ali-i-rjesavanje-mnogih-drugih-tegoba/
Јас бев кај неа 2016, ме прегледа и беше искрена дека не може да стави нешто кога го нема кај мене, ама се нафати еден месец да ме следи. Хормоните ми беа високи и не продолжи со ин витрото, инаку вака ок, што може ќе направи.
Samo pofalni zbirovi za Dr Snezana Adamoska, pred godini na rodnina nasa i ima pomognato, prijatelka moja imase 2 uspesni bremenosti kaj nea, i jas sum kaj nea i ne bi ja menuvala za nisto. Navistina ima premnogu znaenje.
@Peperugamala Јас и првото и второто ин витро кај неа ги правев. Не ја сменив по првото неуспешно. Се боревме со низок естрадиол и имав касна овулација и жената не се откажуваше викаше ќе извадиме убави јк ќе видиш. Докупував екстра инекции за стимулација и со првото и второто успеа да извади доволно јк. За комуникација е супер, јас со тетратче со прашања и одев се ми одговараше.
Вака сега,јас го пиев пред некои 2 ипол години,50 денари мислам дека беше кесичка, а има 21 и една кесичка. Се почнува со пиење веднаш по завршување на циклусот, и се пие 21 ден до нареден циклус. За време на циклус не се пие. Една кесичка ја вариш мкслам дека со 250 мл вода,и тоа ти е за еден ден доза, три чаши негде искачаа и ги пиеш во текот на денот. Не се става шеќер,така се пие,јас го пиев ладен,затоа што многу горчи и полесно ми беше така. Испив две дози,преку еден циклус фактички. Нема ништо лошо од чајот,дај боже да ти помогне. Поздравче
Mene.menzisot mi.se poremeti.dva pati.mi.kasnese po tri dena a sega pretposlednata na.12..12 sega ma.28 12...epten.llisko.inaku mi.bese redovna.na 25 dena.mi.idese ...
Јас многу лошо. Сите различно имаат.едни се задоволни.други не. Најбитно е тебе каков впечаток ќе ти остави.слушај си ја интуицијата на кого ќе веруваш и со успех да вроди. Милион примери ќе слушнеш за секој доктор-и позитивни и негативни
Девојки денес ми е 8ми ден од трансфер,сеуште ме болат градите,а вчера имав симптоми како за добивање,еве од сабајле само како ме стегаат јајниците,ама немам друго ништо,дали сето ова е нормално,читам дека некој од вас ви престанала болката во градите,а мене ме болат уште пред трансфер?
Мене ме болеа пред тест почнаа и еве не престанале уште. Не барај симптоми секој организам е различно. Уживај издржи уште некој ден па можеш да правиш тест преку крв
Победници не се оние кои не доживеале порази, туку оние кои не се откажале - вели "Коста Петров " ... Затоа драги мои друшки, ви посакувам оваа година да ја испратите со убаво, а новата 2019 да ја дочекате со многу радости, веселби, убави моменти, нека биде година исполнета со многу среќа, безброј позитивни бети, безброј бебулиња, а пред се да имате добро здравје, многу слога и љубов со партнерите.... Среќни празници до сите, само напред и до многу успеси лавици мои
За два дена направи си домашен тест, ќе ти покаже сигурно. Ти посакувам две цртки да си видиш и бебуш во Новата година.