Ic ne se sekiraj I mojata mihaela bese osumkletocen embrion inace bea dva embrioni vrateni edniot bese petkletocen I terase I on do 6,7 ned od bremenosta ama ne prodolzi ponatamu inace beta hcg napraviv na 13 den od et Visok ti e prolaktinot a lh treba da e ponizok od FSH a kaj tebe e ista vrednost kazi reci toa znaci oti imas pcos neznam dali imas napraveno ogtt test so insulinemija ako ne napravi si na endokrinologija I ispitaj vit d tamu Kaj mene beta hcg na 13 den bese 104
Среќна нека ни биде НОВАТА година и на сите да ни донесе бебчиња...Би сакала да ве прашам за Л аргинин...земав од 500 мг ...по колку да земам од нив малку ми е страв бидејќи пишува дека го зголемува лачењето на пролактин...не знам дали да ризикувам бидејќи од утре почнувам со стимулации
[QUOTE = "Peperugamala, post: 4265782, član: 128767"] Za što vas zapravo zanima. Sretna Nova godina i samo ljepota među svim [/ QUOTE] Hvala, srećna i tebi nova godina i svim devojkama na forumu. Da li si uspela da ostaneš u drugom stanju i koju si terapiju uzimala. Ja se spremam da dođem kod vas u Makedoniju u newborn.
Девојки еве и моето прво инвитро неуспешно.Денес 10ти ден од трансфер и сега направив домашен тест и е негативен. Ги имам сите симптоми за добивање,сега незнам дали да ја прекинам терапијата или да почекам до утре да се слушнам со докторот?
Рано ти е. Немој ни случајно терапија да прекинуваш. И мене ми беше негативен на 10ти ден, а веќе на 11ти ден ми покажа бледа втора цртка. Почекај уште ден, два па повтори тест.
Не, не сум. Во дилема сум. Не знам ни дали воопшто ќе се враќам. Некако он ми е доволен . Ако не се одлучам за брзо, тешко дека ќе се одлучам било кога. Ти?
Rano e navistina, mene mi rekoa po 2 nedeli od transfer test preku krv da napravam, toa e 14ti den. Napravi togas za najsigurno
Ваучер ќе ти одобрат со овој хормонален. Ради постапката понатаму убаво ти кажаа пред мене да си провериш јајните за цисти може немаш ништо но естрадиолот на трети ден препорачливо е да е до 25. И TSH не е лошо да го симнеш малку, стави се малку на протеинска исхрана или на диета. Да не те исплашиме резултатите ти се ок генерално, ова што ти го кажуваме се финеси за посигурен успех. Абе за ќотеќ плачете од нестрпливост. И за трудна и за добиено се горе долу исти симптоми (реакцијата на репродуктивниот систем е промена на состојбата и кај млечните жлезди и кај овариумите). Пиј терапија и по 4 дена те чекаме со сликичка од 2 цртки
И јас имам внатрешна "борба". Од една страна сакам, од друга си викам ќе му скратам од љубовта на девојчето. Мм вика не се дели љубов. Само срцето станува поголемо и ќе има повеќе љубов
Тоа чувство го имам цело време, дури и чувство на вина имав по ет за второ. Не сакам да одземам од љубовта на првото дете ни грам. Да, велат другото дете е нова љубов, ама никако да ми влезе во глава. Ако имав време со годинките ќе почекав сигурно до 4, 5 г. ама вака морав да пробам.
Знам колку се бореше за првото и воопшто не се мисли за второто љубов ке имаш за двете баш како што ти вели сопругот.А за керќа ти ке биде за во иднина многу подобро и поубаво зашто ке си има другарче за цел живот никој не сака како брат или сестра
Среќна нова оваа година да стискам палци за комплетна чистка Какво делење љубов @kukla21 . Немаш ни поима колку многу и твоето и нејзиното срце ќе се зголеми со другарче. Само нека има бебиња, арно кажал маж ти. Остај друго, и јас ги мислам ескимите Си викам, кој знае колку од нив се девојчиња
Ај помош околу една дилема. Во пост оперативно д димерите ми се 750 дали би земале клексан ? Ги примав до пред една недела. Јас би земала барем уште 3-4 дена ама сум во дилема. Матичниот и на гак не се на работа а ми е страв да седам така.
Ако ти се д димерите 750 денес може да примиш уште некој клексан. Ако ти биле 750 пред 1 недела сигурно е тоа само од себе нормализирано. Зависи и за шо операција се работи. Ако е гинеколошки прашај Тања/ Владимир незнам кај кој беше ти. Јас баш денес се консултирав со Владимир работат денес