Многу убаво кажано, имаш мудар сопруг и сосема го делам неговото мислење. Воопшто да не се мислиш❤️❤️❤️
Најправилно Аспиринот се пие на гладно. Ама ако не го поднесуваш, нема штета да го пиеш и после јадењето. За фолната нема правила, кога сакаш тогаш.
Sega vidov. Sinoka mi ja donesoa i ne ni primetiv. Fala ti sto mi kaza Radi ljubovta sprema Daria se premisliv da odam sega na vtoro. Odloziv. Uste mi e bebe i taa. Nemozam da si ja ostavam po babi od sega. Si se gali si se guska si saka vo race, a jas ke moram da lezam. Sakam da i se posvetam celosno. Ja cekavme 10 ipol godini i uste mi e maleckoza da ja zapostavam. Moze gresam, mislam nemozam da sakam drugo dete ko nea proraboti stravot vo mene
Devjki edno prasanje do vas. Transferot definitivno mi e vo fevruari. Malce mi e neprijatno no moram da prasam dali do togas treba zastiten odnos?
Мила консултирај се со докторот можно е да ти го прекине аспиринот /кардиопиринот поради тоа што ти протекло малку...не се плаши ќе биде се во ред, но прашај го за секој случај ќе видиш што ќе те советува, пуштаме среќа за висока бета
Јас кога покрварив прво што ми рекоа да го прекинам аспиринот. И во исто време почнав да го намалувам и естрофемот бидејќи имал ефект на вознемирување на матката и од 2*2, го намалив една недела на 3*1, па по 1 недела 2*1, и неделава сум 1*1, од наредна ќе го прекинам скроз. А клексани ако примаш никако прекинување ако почнеш со крварење.
Во меѓувреме исконтактирав со докторот, ми кажа да ја примам следната Прогестерон депо цела ампула а да ги исфрлам од употреба таблетите Кардиопирин. Штом не изреагира ни тој значи навистина не било страшно Клексани не примам. Женчиња сакам на сите да ви се заблагодарам, навистина ме смиривте и утешивте а подршката што си ја праќаме е многу моќна и од срце.
Ми треба помош..во Понеделник сабајле ќе одам за Ск ..како да го носам суперфактот или нема да е проблем за 2 3 саати ако е не во фрижидер?
Соборки драги! Не ве следам често, но ги читам последните страни од време на време. Ви посакувам најубава 2019, да сте здрави и радосни и трудни Оваа тема од форумот ми беше неверојатна поддршка во секоја смисла и многу ми помогна во процесот кој знае да биде и физички и психички (а богами и финансиски) исцрпувачки. Сакам да ви порачам дека трнливиот пат вреди да се изоди и да не отстапувате. Ги разбирам членките кои имаат дилема околу второ дете. Мене во овој миг ми се чини незамисливо да го изложам малиот на сиот стрес и да му одземам од времето и радоста кои ги заслужува. Можеби дека знам дека тоа мора пак да е со инвитро и мора да е брзо. ...сепак тоа е мое лично чувство. Да сте ми живи и здрави
Поголем фрижидер од надвор нема Уживај ништо нема да му е, да беше летен период проблем ќе беше, но сега немаш потреба да грижиш.
И јас не ги чував во фрижидер, само во соба која не ја грееме. Е сега ако е летен период ако е многу жешко мислам дека супрафактот мора во фрижидер дека е отворен веќе.
Devojki sakam samo da se informiram. Dokolku dojde do hiperstimulacija i potrebno e da se napravi transfer so zamrznati embrioni, kolku cini zamrznuvanjeto, se plakja li ako si so vaucer i neshto plus okolu toa ako znaete povekje. Sakam da sum informirana za moznostite okolu procesov. Tnx