Замрзнување на ембриони во систина е 43 илјади денари за една година и се доплаќа за наредна година околу сто и нешто евра.Јас мислам ако е добар специјалистот и тимот кои работи на ивф-то не би требало да дојде до тоа.Мила не мисли на тоа ќе биде све ок,но биди спремна секој организам е различен.Ти посакувам успех.Те
Blagodaram na odgovorot draga. Jas samo sakav da se informiram. Na site shto sme vo postapka mozokot 300 na cas ni vrti Zasega fala mu na Bog dobro ja podnesuvam terapijata, ocekuvam taka da mi bide do kraj. Mene me interesirashe za zamrznuvanje za naredniot mesec-dva na primer od pricini shto sakam da sum informirana ako nekoj mi spomne neshto takvo.
Ако ти ги замрзнат заради хипер не го плаќаш замрзнувањето. Дури по трансферот ако сепак останат ќе си платиш.
Mene za Puregonot mi napomenaa deka ima fora za otspatuvanje pola saat do saat maksimum. E sega neznam dali vazi istoto za site stimulansi
Мора да е исто за сите, и јас сум правела отстапка од пола саат до саат и немало никаква реперкусија. Ако ти е шубе, прашај си го докторот најдобро.
Jas gi zamrznav moite vo Re Medika i za zamrznuvanje se doplaka 40.000 za 5 godini. Ne mi dozvolija ovaj mesrc transfer. No toa e induvidualno sekoj organizam e razlicen. Srekno
Јас направив хиперстимулација,и замрзнав ембриони во Ремедика, за кое замрзнување платив 40 000 денари за чување од 5 години, и покрај тоа што постпката ми беше со ваучер од фондот,и тоа сега во јуни беше. Не се плаќа ништо плус за чувањето,таа ти е цената. Ми одложија транасфер,за да се стабилизирам од хиперстимулацијата,и затоа што ми го должеа трансферот од ваучерот,не платив за трансверот на замрзнати првиот пат. За жал ми беше тоа неуспешен трансфер. Е сега за вториот трансфер, се платив еднократно 20 000 денари и толку. Тука влегува све,и одмрзнување и трансферот. Со лесно нека ти е постапката и со успех да вроди.
во систина, до сега, а сум примала фостимон, пурегон, мерионал, сестрата ми има кажано дека треба одприлика во исто време, но сепак може понекогаш отстапка пола саат, до саат максимум.
Da i mene mi bese kazano istoto koga primav puregon i suprefakt, od prethodniot den moze da ima razmak od 15 min do polovina cas. No ne povke za da moze terapijata da izvirsi dobar ucinok.
Не само што не е страшно, јас мислам и дека си имала имплантација Ајде што поскоро да не израдуваш со висока бета
Девојки ми бараа од фондот дополнителни документи ги испратив минатата недела по пошта. За колку време треба да добијам одговор?
Девојки, Христос се роди, Среќен Божиќ! Нека денешниов празник ни донесе барем по едно бебенце на секоја од нас, годинава да ни биде најсреќна до сега! music: Имајте убави празнични денови!
Среќни празници на сите. Сакам да ве прашам што испитувања правевте после неуспешно инвитро? Докторт ми рече подлабоки имунолошки испитувања,е сега што значи тоа,кои се тие немам појма.Ако некоја од вас знае ве молам да ми пишете. И исто дали тие се прават на приватно некаде?
Јас мислам дека имаат некаков проблем со праќањето пошта. Мене исто ми барат дополнителен спррмограм, и трврдат дека е пратено писмото уште пред месец ипол, а кај мене дома ништо не стигна. Се јавував преку тел.и така се информирав за дополнителниов спермограм.