Најпрво да ви го честитам празников на сите и да ни се исполнат желбите за бебенце. На сите со позитивна бета им честитам од срце. Имам едно прашање во врска со документите кои се поднесуваат во фондот за ваучер. Имаме проблем со машки стерилитет дијагноза ОЛИГОАСТЕНОТЕРАТОЗООСПЕРМИЈА со нормални сперматозоиди 5%. Скам да ве прашам дали некоја од вас имала слично искуство и дали може со оваа дијагноза да ги поднесам документите без направени инсеминации? Однапред ви благодарам
Христос се роди среќен божиќ девојки дајбоже сите идни мамички... денес шочнав со супрефактот но ме интересира каде да си докупам шприцеви бидејки сестрата што ме боцкаше ми кажа да не го кпристам истиот ?
Во сите аптеки има шприцеви и игли за субкутано боцкање ке бараш или поткожно,исто е. Тие се мали иглички и мали шприцеви ти требат. И за извлекување од супрефактот ти треба голема игла за мускулно боцкање што е. Јас и таа ја менував секој ден
Da takov e principot. Edna igla ne e preporaclivo da se koristi dva pati mislam na golemata od koja go izvlekuvaat suprefaktot. Inace vo apteka ke pobaras za subkutano bockanje toa e potkozno ili vo ramo ili vo stomak. A golemata e za muskulno rozeva... Spric od malite bidejki vo mali kolicini se prima suprefaktot.
Јас пред една недела си купив од аптека Ефедра...на орце николов одма до школо за странски јазици. И игли и шприцеви...
мислам дека не ви требаат инсеминации. во нивните протоколи пишува за нормални с. до 4 или 5% не треба инсеминации. за да не се маткаш дали треба или не, најдобро барај ги во фонд докторите, ќе ти кажат. ги имаше броевите некаде во групава.
По нивните правилници е помалце од 4 милиони/мл или помалце од 4% со нормална морфологија. Во тој случај не би требало да бараат инсеминација...
Ние имавме слична дијагноза и требаше да правиме инсеминација но на денот на инсеминација немаше доволно сперматозоиди и ми дадоа извештај од болницата дека не била направена инсеминација и тој извештај го поднесов со документите за инвитро и ни одобрија