Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

78 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

310 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

277 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А бе кулирај, кулирај, ама преку такво ми е дојдено! Ако има некој нешто да каже, нека каже директно.
    Ние сите тука кажуваме дека пишуваме маилови, а само таа се најде паметна да ни каже дека сме глупави, дека не пишуваат докторите.

И не е прв пат. Ај не навлегувам во дискусии затоа што темава не е за тоа, ама се има граница и секој треба да си ја знае.

На Стефани_5, ocicka2014, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.957
    Допаѓања:
    112.257
    Moeto prasanje bese kakvo iskustvo imate so mailovi I dali veruvate vo napisanoto. Jas nemam nikakvo a sakav da pisam pa ne mi odese po logika deka e verno, I sakav mislenje. Ustvari za toa e I forumov mislenja/iskustva. A ako nekoj se pocuvstvuva glupav negovo pravo si e, no namerata daleku od navreda mi bese :)
    A I eve te tagnuvam @kukla21 ;) fala na spodelenoto iskustvo I mislenje :)

На stevemila и bebaa им се допаѓа ова.
  3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Да не ми се обраќаш и да не ме спомнуваш повеќе! Цело време индиректно ми коментираш на некои мои мислења. Ако ти смета нешто, се кажува. Мене ме воспитале да разговарам за проблемите и различностите, не да боцкам од страна како некоја свекрва на чешма сред село!

Си побарала мислење!??! Незнам до каде ти оди паметот, колку глупави ти личиме т.е. ти личам јас бидејќи ова се однесуваше на мене ДИРЕКТНО!

Во случај да си заборавила, да те потсетам:

На Стефани_5, <3 pleza4e <3 и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  4. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    ^
    Епа извини Емка, ама ти не праша тоа што сакаше да го дознаеш, туку наметна свое мислење т.е. убедување дека тоа не ти е верно! Па еве отпосле кажуваш дека всушност воопшто немаш искуство со таа работа и дека сега си сакала да пишеш e-mail. Така да, реакцијата на Кукла е оправдана...

На Стефани_5, stevemila, <3 pleza4e <3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.957
    Допаѓања:
    112.257
    Vo red eve se izvinuvam, nemav nikakva losa ili zadna namera, najmalku pa nekoj da narecam glupav, ete takov mi e nacinot na izrazuvanje I ete nenapisav direktno deka mene mi treba :)
    A na nekoj ako mu smetam I mu go kvaram momentot, denot mislam deka ima opcija za ignore I zavrsena rabota. Temava e da uspeeme za bebce a ne nekoj na nekoj da mu sozdava nervozi :)
    Ps: ne zboruvam za poedinci tuka za site

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Како бе не ти е стилот таков за друго кога пишуваш??
    Ти кажав, ако имаш нешто лично, кажи. Не вака, индиректно ќе пишеш нешто (демек суптилно), ама битно си го кажала (асоцијација: „се правиме доктори“). Сите сме луѓе, а тоа значи не сме совршени. Затоа постои разговор.

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Еве и јас ке кажам мое мислење дека неколку пати му имам пишано на Лазаревски и одговорот му личи како да е од него лично затоа што се гледа дека е запознаен со случајот.Мислам дека е премногу сериозна проблематиката за да остави на некој друг во негово име да одговори и да дава совети,затоа што он ке одговара ако настане комплијација.Башка што еднаш може 5-6дена не ми врати на маилот и ми се извини оти доцни со одговорот,затоа што не бил тука.

На emkaemka и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.957
    Допаѓања:
    112.257
    Nitu imam nesto protiv tebe, ne ni mislam deka si glupava, ako ne se lazam ti bese prvata koja mi podeli soveti tuka I fala ti, edno vreme bese epten aktivna I podeli nesebicno eden kup soveti, I iskreno sovrseni mislenja dade, pa taka da citajkite ni vo eden moment ne sum pomislila nesto loso za tebe. I neznam od kade takva odbivnost sperma mene I zosto mislenje deka imam nesto protiv tebe??????? Vo red se razidovme porano vo eden stav, ali pa golema rabota I najdobri prijatelki se raziduvaat, a ne pa vaka dve zeni nepoznati na forum :) I od porano svati deka ne pisuvam direktno, a za bebinjata ne me cepkaj ziti se toa e .......... Ako ti kazam deka denovite koga cekase pozitiven ishod a kazuvase simptomi sto pred 2 ned I jas gi imav, I uste togas ti pisav molev Gospod barem tebe da te izraduva, ne deka si bas ti tuku ete da ima uste eden uspeh, bas bese vedra I polna so nadez tie denovi :)
    I pak eve bas tebe ti velam ako bilo kako te voznemiruvam dlaboko ti se izvinuvam I staj me na ignore be devojche koja sum pak jas da ti go remeti mirot, a baska tuka sme da se opustime :)

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Незнам за кој став зборуваш?!?! Ниту сум злопамтило, ниту сакам да се оптеретувам со такви работи.

10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.957
    Допаѓања:
    112.257
    Abe ni jas ne sum zlopamtilo ali mi tekna nesto bese za novana klinika... I ako ne se lazam nesto dali da se bide megu prvite pacienti :)
    A I ako tolku mi smetas zasto bi ti pisuvala referati I iskustva vo lp za transfuziolozi?????!!!!!!
    Da neodime vo krajnosti daj da si dademe sovet podrska za IFV sto ne ocekuvaat da grabneme toa bebinjata vo race, pa tesko deka nekoj ke otvara po forumov ;) I ke se zamara so toa koj kako pisuval i sto vsusnost mislel :)

11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Не се ни сеќавам дека за тоа сме имале спротивен став, не па да памтам.
    Се согласувам, ај да не ја труеме веќе темава.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.957
    Допаѓања:
    112.257
    Inaku fala ti na momentot koga me narece svekrva ;) toa znaci deka nekogas ke imam momcence ;)

На malecka*, annel и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ajde ajdee mirnii da ne ve naslakame po gazinjata:D
    Site sme napnati.Posebno jas pocnuvaat simptomite za dobivanje.I plus sw nerviram od maz mi.Treba utre spermogram da pravi a toj pivce pa pivce:@

На MADO, Natasa. P, pandelka и 2 други им се допаѓа ова.
  14. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Еј и мојов е ист као да ги пракаш на бесилка ,се им е тешко ко мали деца се.Не џабе викаат бракот е модерна дефиниција за посвојување возрасно машко дете кое неможе повеќе да биде одгледувано од своите родители :D:D

На elena.mak, Kiflicka05, MADO и 10 други им се допаѓа ова.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Se I'm e tesko dq spermogram oti se bara a nie kutrite so da kazeme izmaceni domaceni.Ama neli posle tatko ke bidat eheee koj e ko niv

На annel, pandelka и srekice им се допаѓа ова.
  16. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    :lol::lol::lol::lol::lol: Така ве сакам ,хумористични .Ме изнасмеа со солзи,браво.Ајде со ведар дух и убави мисли да го поминеме најтешкиот период во животот :*

На stevemila, MADO, annel и 4 други им се допаѓа ова.
  17. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    @Ninichka мила, немој да се оптеретуваш со некој мисли, јас лично знам дека е тешко ко ке ти влезат во глава но мисли позитивно. Секоја бременост си е посебна, но во секоја е потребно галење на мешко за да си знае дека мама е тука..и уште нешто ...моево мало дете кое го присвојав пред некоја година се жалеше како бил во wc ко за греота дуги ја полнел чашката, треба на бокс да ги седниме па да видат убаво..вацки

На stevemila, MADO, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    ama me iznasmea...ti blagodaram :sun: Na glas go procitav tvojot post na soprugot....neznam zosto nego ne mu dojde tolku smesno kako mene, napravi kisela faca :D:D:D

На stevemila, MADO и mareane им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.957
    Допаѓања:
    112.257
    Lele ne mi spomnuvajte za pravenje spermogram, sega treba da pravime :( auuu dosega sve sme potegni povleci, I sekogas istite prasanja pa nemoze li od doma, loso bilo veceto, nekoj mu zatropal, pa ko ke iskoci kade da ja ostavel, pa jas da sum ja ostavela caskata, a od tipot moral li, smaceno, mnogu tesko mu e se redovni zalbi :) a sam nemozam nikako da go pratam posto nesto popat ke se iznervira I nema sansi da stigne :) a za pivoto eeee jas odamna mu odrzav predavanja I nemame problem.
    A I jas mu ja procitav definicijata I na ignore me stavi ;)

На stevemila, irenna, pandelka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Мм се изнасмеа :)

На stevemila, Natasa. P и only44you им се допаѓа ова.