Искрено многу ми беше тешко по двете инсеминации кога ќе видев негативен домашен тест па затоа овој пат одам на најпроверен и сигурен начин. Толку чекав па сега ќе почекам уште еден ден, ако требало да биде, ќе биде
Браво за тебе, за трпеливоста, јас не можам да чекам толку. Башка на 14-ти ден не може да не ти покаже. Како и да е, со успех да биде!
Srecnoo mila I daj boze site ovde da si docekate kako jas sto si docekav krstevka na mojata kerkicka mihaela daj boze site da osetete site takva radost sekoja solza sekoja bocka za tie 13 god kolku sto se borevme so neplodnost se isplati
Devojki ke ve molam za sovet. Dali dodeka se ceka za transfer bidejki e odlozen moze vo megu vreme da se probuva prirodno? Mnogu mi ke mi znaci da dobijam odgovor. Vi blagodaram odnapred
Devojki nje utre imame punkcija, moze li poiskusnite malku detali okolu postapka? Inaku, mojot kanal malku e kriv pa zaradi toa i inseminaciite mi bea bolni i teshki i malku podolgi od voobicaeno. Petanovski rece i transferot kje bide potezok. Ali zdravje za toa. Sega mislam na punkcijata, sekoe iskustvo e dobredojdeno Plus sakav da prasham, vo sala se izveduva pstapkata taka?
Во сала се прави постапката и со анастезија ништо нема да осетиш и кратко трае кога завршуваат одма се будиш лежиш пола саат додека си дојдеш на себе и си одиш дома. Дури после постапката ти олеснува малку
Со лесно утре Во сала се изведува, легнуваш на бокс со претходно уклучена инфузија.ги видов седна докторот пред мене и другите околу него, анестезиологот ми беше над глава, вдишав 3 пати длабоко од маската и веднаш заспав од анестезијата.8 часот влегов.кога ги отворив очите беше 8 и 30.ништо не памтам. Имав болка во јајниците и минимално крварење. За 3 часа веќе си тргнавме накај дома
Да во сала ќе те однесат ништо страшно, мене најлесен дел тој ми беше, зошто болки не можам да трпам, анестезија ќе ти стават за кратко ќе се разбудиш ќе ти кажат колку ј.к извадиле, ќе полежиш малку со инфузија, ќе ти дадат терапија, и секој ден ќе те известуваат колку се оплодиле и како се развиваат...па ќе чекаш трансфер да ти закажат и тоа е тоа ќе исчекуваш позитивна бета...со лесно и да се пофалиш
Ништо не е страшно, опушти се. Со убава мисла биди си, се' ќе биде добро Со лесно утре и те чекаме да пишеш
Не би требало да не може..така мислам. Па ако си среќа да успееш..ќе ти останат замрзнатите за понатака. Е сега ако си со ваучер, може ќе ти пропадне трансферот што те следува пошо е временски ограничен...ама па и да пропадне...
Ништо страшно душо, 15 мин. трае се’, анестезијата е лесна, немаш “нус ефект”, се будиш одморена, лежиш малку и си одиш дома. Со лесно!
Zatoa sto imav mnogu jajni kletki t.e mi izvadija i profesorot odluci za da ne nastane nekoj problem bidejki imam avtoimuna bolest da go odlozi transferot