фала женче. си викам и тоа да напраам. до сега никако да дојде до имплантација, и некако тенок ендометриумот. ме загрижува тоа
И мене ми е наследно, од татко ми. Изгледа повеке по машка линија се наследува. Исто и внуците од брат ми, ја имаат. Снаа ми има топ крвна слика, ама тоа е, така си е тоа со наследните болести. И јас добро си ја носам, си пијам железо, па малку пауза, па повторно железо и се така .
Јас 2 месеци после скречинг останав бремена, за жал заврши како што заврши, ама првпат тогаш стигнав до имплантација. Среќно да ти е♡
Мила јас имав хиперстимулација и одложен трансфер. И на мене ми дадоа да пијам достинекс,тие ги даваат за побрзо да се врати организмот во нормала,после хиперстимулацијата,а ако не се лажам и ти имаше побааги јајце клетки извадени,така да можно е и кај тебе да се случило хипер. Инаку,мене исто ми рекоа да пијам изоспорт вода,и тоа по 4,5 литри на ден,за побрзо да се врати организмот. И освен Изоспорт,друго не пиев,и за негде две недели почна да ми се намалува стомакот,и бев на лесна исхрана,претежно на супи и течности. Мене ми беше отечен,како да сум 5ти месец трудна . Да знаеш дека ги имаш во тинекс,веро,рамстор големи шишиња,и пиј ги тие што се со ломон,затоа што во нив има електролити. Не се секирај,ќе ти се смири организмот,само треба време.
Јас три години без прекини ги пијам, всушност корекција да направам прекинував само месец до месец ипол летно време али само толку
Од кој производител земаш вит. Д и од колку единици? Ми е страв да пијам долго без прекин, да не е штетно. Од кој вит. Д зимаш, душо?
Polski edni, od 4000 edinici. Pred nekoe vreme imav od 5000 edinici, dever mi mi gi donese od London koga bea ovde i se dosta poskapi od ovie shto jas gi kupuvam. Ne voociv nekoja razlika. Isto e.
Дали некоја од вас што чека од фондот се има јавено денеска дали имало комисија или кога ќе има да знае?
Многу ми е жал, искрено за тебе бев некако скоро 100% уверена дека имаше имплантација. Тешко е, но немој да се разочаруваш и да губиш надеж, ќе биде наредниот пат И една добра јајце клетка, односно ембрион е доволен за успешна бременост, немој да се разочаруваш. Витамин Д од 4000 ИЕ, препишан ти е од доктор?
Фала ти мила, за одговорот. Да не е многу од 4-5000? Не знам, ама најдобро да го прашаш докторот. Сите пиеме од 1000/2000 iu, што сметам дека е ок. Фала ти за одговорот. @mac82 , случајно приметив дека на ист датум сме се зачлениле на форумов, која коинциденција , време е и двете да се преселиме од темава во труднички и мајчински муабети.
4000 mi beshe kazano. Duri toj mi gi spomna tie londonskite od 5000,bez da znae deka ima koj da mi gi donese. Tie od 5000 gi piev dva meseci, za tolku imav
Еве вака сега мм направи хормони по препорака на др. Ивановски и низок му е тестостеронот му е под долна граница а висок пролактинот. Сакав да ве прашам дали некоја од вас имала ваков проблем со мажот? Секако утре ќе закаже преглед кај ендокринолог, но секој совет ми е добредојден. Ви посакувам успех на сите.