Мене најмногу ми препорачувале 2x1000 ИЕ капсули или 2x2 капки Вигантол, а една капка има отприлика 500 ИЕ, што доаѓа пак исто, максимум 2000 ИЕ. Затоа те прашав дали доктор ти препорачал, пошто читав дека не чини и да се претера со Витамин Д, како и со се друго и дека дозава од 2000 ИЕ максимално, била као најбезбедна за суплементација. Но можеби ти имаш дефицит, затоа ти препорачал така. Го мериш?
Кога лани во март проверив Д, ми беше доста низок. Докторот ми даде од 2000 да пијам еден месец, па по еден месец го проверив пак и требаше уште еден месец да пијам. Јас без редовна проверка на вит Д не би земала долго време.
023289016 повели бр звони биди упорна и предходно го имам пишано. Јас чекав 3 месеци за да го добијам ама го добив како и да е нема шанса да ве одбијат
Да го имам бројот мината недела се јавив ми рекоа после 14 па си реков некој да не има прашано. Утре ке им ѕвонам да прашам и јас чекам 3 месеци ме враќаат за докомплетирање
Женски сите што се спремате за ивф ви посакувам успех.Имам едно пакетче од 8 апчиња достинекс ако некоја има потреба ќе и ги поклонам. @bela.m видов дека ги пиеш ако ти требат пиши ми лп.
Ај те молам пиши ми ако дознаеш нешто и мене ми рекоа оваа недела од 14 ти ке ги разгледуват документите
Можно ли е од супрефактот да "менувам" расположение или сепак само ради што сум пред добивање некако денес турбуленции во расположениево ...
Na poslednata kontrola mi beshe pishano da prodolzam da go zemam. Se zamusliv sega... Apsolutno i vie ste vo pravo. Hmmm... Ti blagodaram mnogu draga, mene mi gi dadoa da gi pijam 8 dena posle punkcija kolku shto ima vo shishenceto. Okolu transferot procitav ovde deka pak gi davale. Ako mi gi prepishat kje ti se obratam ovde, mnogu ti blagodaram, mnogu Koga mi ja kaza i moznosta za nadoknaduvanje preku kapki, mi rece po 3-4 kapki. Sepak jas izbrav tabletki zashto nekako polesno mi beshe. Vi blagodaram mnogu na sovetite, eden kup prashanja kje mu postavam na slednata kontrola. Mnogu znaci koga tuka spodeluvame lugje, nema neshto shto ne naucivme vekje edni od drugi
И сега во бременоста ли ги пиеш??? Да напоменам за сите што имаат голем дефицит на витамин.Д, има едни ампули Devit-3, и се од 300.000 I.U. Се пијат една месечно, и многу помага доколку ви треба за кратко време да го подбрите витаминот Д. Се разбира дека треба консултација со доктор и редовно контролирање за да не дојде до предозирање. Мене ендокринолог ми ги препорача. И додека се пијат овие ампули, не смее дополнително да се зема Вит.Д во вид на капсули или капки.
za vtoro invitro dali znaes od koga se racuna za vtor caucer dali od koga e odobren vaucerot ili od data na transfer
Togash prashaj za nivna zamena ako nikako nemozesh da dopresh do niv. Ni izleze ushte 1 embrionce. Zasega se 4 embrioncinja. Povekje nemoze da stanat vekje. Daj Boze ovie da se kako shto treba, mu se molam na Gospod! Koga ja prashav zoshto mal broj se oplodeni pokraj golemiot broj izvadeni jk, embriologot mi odgovori deka morfologijata na spermata bila losha. E sega, sakam nekoj so vakvo ili slicno iskustvo da spodeli za ishodot od postapkata. Vi blagodaram mnogu odnapred
Прегнил веќе ги нема така ми кажа Др. што ме води.Јас наместо Прегнил примав друга замена на Прегнил,само што малку поскапа е околу 2200денари ја платив.
Никаде ја нема ако имаш јака врска со аптекиве ќе си ја земеш јас ја најдов за 260 денари инаку ќе требаше да платам 2200 во new born. Провери во некоја аптека во Арачиново мене докторот ми кажаа таму да ја побарам