Ако сте со машки фактор не треба.. Доволно е 2д/4д ехо со опис Еве на мене така ми одобрија Ова е сигурно, зошто јас се јавив во фондот и ги прашав.. И добив ваучер без хсг
Јас го праврв кај Толовски и не евоопшто страшно.Целата постапка е 5 мин и ништо не осетив а и моите канали биле запушени,а таму ми кажаа дека се во ред. Без анестрзија е и платив околу 4500 пред 2 години
Фала ти многу на инфо јас ги остаив сеа у јануар затоа прашувам ама ќе се јавам утре да прашам. Ти посакувам што побрзо да се радуваш со висока бета
За одговор чекав месец и една недела, а кога ги поднесов ми рекоа за 10 до 15 денови. Фала ти многу, ајде ке биде висока бета кај сите
@Adams @Enci200 @Only1 честитки девојки на добиените ваучери, ајде кај сите нека е прво, плодно и успешно, да се израдувате со две цртки во најскоро време и да споделите убави вести со нас
@bela.m ајде со среќа трансфер, ќе имаш ембриончиња и за замрзнување. Прашај го докторот дали да испиташ Витамин Д, ако имаш време, се испитува и со упат од матичен. Ти посакувам да ни се пофалиш со висока бета
Со машки фактор сме да. И затоа прашав затоа што матичниот гинеколог ми рече дека мозжно е тоа да не ми го бараат.
Девојки синоќа добив се јавив во њу борн... и денес да се боцнам со супрефактот и утре да одам... што е следно да очекувам сега?
Nataka te ceka eho pregled, merenje hormoni potocno estradiol, potoa povtorno bockanje so terpija za stimulacija. Terapijata ti ja odreduva samiot doktor. Pa povtorno odis na eha i merenje na hormoni, megudrugoto te prati kako reagiras na terpijata dali ti se sozdavaat poveke jajni kletki. Koga ke proceni samiot doktor deka veke ti se zreli folikulite ke se bocnes so Pregnil. I ti zakazuva punkcija-vadanje na jajni kletki. Inace cel protokol ke ti go objasnat tamu. Ti samo slusaj gi i pridrzavaj se za sto ke ti kazat. Srekno
Здраво девојки сакам да ви раскажам за моево второ инвитро имав извадени 4јајце клетки од кои 2добри2 не беа добри.Во неделата имав трансфер ама пред да ме однесат во сала ми кажаа дека ни другиве 2 не се развиле добро и сепак вративме еден .Дали на некоја и се случило како мене да и вратат неквалитетен емрион?
Мила сигурно ти вратиле еден од двата добри ембриони добро што се развивале.Што ти пишува на извештајот,обично таму пишува што и каква постапка имало и што терапија следува,контроли кога.....Ти посакувам успех и висока бета.
Што пишува на извештајот за ембрионот? Нема правила, мислам дека читав успешна приказна во ваква ситуација ко твојава. Со лесно и опушти се сега. Не мисли на ништо. Верувај во успех!
Девојки јас ѕвонев вчера во фонд за да прашам од кога ке се прегледуваат документите јас ги пратив на 4 јануари и ми рекоа дека од 28 јануари ке се прегледува за јануари а предходните битребало да се почнати веке одат по дати
Не добив извештај за ембрионот само докторкава ми рече дека ни овој што ми го врати дека ни тој немал шанси во оваа работа сето сомнително ми излезе ми дадоја терапија две недели да примам не знам што да мислам.Мене ме буни зошто ми направија трансфер без шанси никакви за успех
Да мене и на неколку членки ни беше одобрено па ајде со среќа и кај тебе да биде одобрено да биде се во ред