Во систина и првото го правев таму и сега не знам кој крај јас да го фатам затоа и пишав долго време ве читам ама не сретнав ко мојов случај
Зошто не им рече зошто ми го враќате ако не е добар. ЗНачи и да не бил добар треба да ти даваат надеж, не треба таков пристап тотално погрешно! Барај извештај за квалитетот на ембрионот.
Ке чекам нареднава недела дај боже па може ке биде никој не може да знае ама тотално ссе разочарав од пристапот тоа сето ми го кажа пред да ме внесат всала бев шокирана и сакав да се направи и со тие 1%шанса ама не знаев дека не смее да се врака неквалитетен ембрион затоа велам сета работа ми е сомнителна
На кој ден ти беше трансферот? Кај мене вратија на 5 ден 2 ембриони од кои едниот ми рекоја бил помалку квалитетен, а сепак издржал 5 дена. Како и да е и двата се фатија. Јас од 23 јк само 2 ембриони се создадоа и вроди со успех.
Трансферот ми беше на 3 ден еден ми вратија на пункцијата ми рекоа дека два се супер а два не и другиот ми рекоа дека има оплодување и ми го закажаа трансферот Се радувам за тебе ке ми извините ви здосадив благодарам за вниманиево
Бидејки читав дека неможат да ја најдат прегнил... во меѓувреме да си прашам по аптекиве или да чекам додека не ми кажат дека ќе треба прегнил за да се боцнам?
Mene mi dodoa vo Re Medika. So pregnil se bockas koga ke ti kaze doktorot nikako sama na svoja raka. Mozes da si prasas vo meguvreme dali go imaat, no prvo treba da pocnes so procesot na stimulacija. Seuste ti e rano.
Аха окк... не јас мислев дека сами треба да си ја купиме а не за на своја рака али сепак благодарам ќе ми кажат сигг кога би требало зш уште сум на почеток
Lugje nie oficijalno imame 3 sneshkovci! 2+1 ni zamrznaa. Zamrznati ni se na tret den od oploduvanje. Mnogu, ama mnogu sum srekjna. Celo vreme mu se zablagodaruvam na Gospod! Od vkupno 4, ednoto ne bilo kvalitetno i zatoa ne go zamrznale. Ovie 3 mrazulci bile kvalitetni. Ahhh.... Dushava na mesto mi dojde! Fala ti Boze na ovaa radost!
Da da sekako koga ke vidi doktorot na eho deka ti se zdreli folukulite ke ti kaze koe vreme i koj den da se bocnes i koga ke ti bide punkcijata. Vo meguvreme ti prajs si ako go nemaat ke si go baras vo apteka.... Vo koja bolnica odis? Odlicno ajde sega cekame visoka beta.
Девојки по позитивно бхсг добив боледување од 17.12-17.01.Денес со извештај од Др.Ивановски од систина и од матичната ми го продолжија само до 01.02.,а не цел месец.Каде згрешив?Како да ја оправам работава?Ви благодарам
кој некој имаше испитувано Хомоцистеин? каде се испитува и кој дава упат? гинекологот прееска ми вика, првпат слушам, немам поима
Браво! Сега чекаме мноогу висока бета. Одмори си се и опушти се до трансферот, а потоа да се израдуваш.
Jas ispituvav, na privatno vo hemolab. Neznam tocno kolku cini bidejkji mnogu drugi raboti ispituvav. Na drzavno na transfuziologija valjda. So upat od maticen ginekolog. Mozebi gresham. Neka me popravat poupatenite
Ова не го пишувам за да те тешам, само сакам да го знаеш. Во разговор со еден одличен ембриолог од плодност, Горан, ми има кажано дека и ембрион со послаб квалитет може да доведи до бременост и здраво и живо бебе. Но и квалитетен ембрион не е гаранција за успешна бременост. Затоа опушти се! Ти посакувам здрав и прав бебуш