Од матичен гинеколог, на упатот ќе напише дека испитувањето е во врска со стерилитет, зашто понекогаш се прават дека не можат да издадат упат, а е многу едноставно.
сестрата не можеше да го најде како хомоцистеин за да штиклира, за да ми издаде упат. да не има друго име?!
D Т Ти благодарам на одговорот точно лани имав квалитетни ембриони па неуспешно беше јас ке си ја допримам терапијата па да се надевам дека ке биде како и да ке видам другата недела
И јас на Клиничка биохемија летото го испитував заедно со витамин Д. Упат ми даде трансфузиологот. Ама и матичен гинеколог може да даде упат. Нешто околу 140-150 денари мислам дека платив за двете. По приватниве не знам колку е.
Мила јас колку што знам кога имаш успешно инвитро имаш право на 3 месеци боледување. Еве нека те посоветува некој поискусен ама многу малку боледување имаш. Гушки до тебе
Јас испитувам на клиничка биохемија со упат од матичен гинеколог. Шифра обично пишува N97 стерилитет. Обично испитувам хомоцистеин и Д витамин со еден упат.
@maremaca29 ti blagodaram... dajboze site so polni meshinja godinava i tie sto pocnavme i tie sto se spremni i sekako tie sto se pri kraj so postapkata....
Јас имам пишувано за ова. Во Систина не ми даваа извештај за квалитетот на ембрионите. Пишуваше само вратени два ембиони и буквално ништо за нив ниту за во кој стадиум на развој биле, ниту за кој квалитет биле. Ова е своеволие на Систина. Мислам дека е крајно време да престанат и да почнат да даваат и извештај за ембрионите т.е. од ембриолозите. Јас бев кај во Систина кај Поповиќ две ИВФ неуспешни, не бев задоволна и ги баталив. Третото го правев во Њу борн и беше успешно, стигнав до 9та недела на бременост, но за жал завршив со киретажа поради изгубена срцева акција. Пазете во 2 ивф во систина ми беа извадени еднаш 14 и еднаш 19 јајце клетки и нивните ембриолози не успеаа ништо да направат да имаме да замрзнеме. Во Њу борн ембриологот се бореше за секој ембрион и замрзнавме дури 8/осум/.
тоа е, како ќе решат во моментот така, мене цело време по 2 или по 3 недели ми го продолжуваат последно ми згрешиле датум и за да не бидат они криви ми го уневажија претходното и пак сум за 2 недели... хаос!
Исто и кај мене нема никаков извештај за ембрионите а за докторката не сакам во детали да навлегувам денес после 4дена имам надеж дека можи имам шанса за успешно ифв а за тоа ми помогнавте навистина сите ако не ве знаам .Ви посакувам на сите успешност во процедурите
За боледувањеето ќе треба со матичниот са средиш. Инаку после еден месец матичниот испраќа на комисија, комисијата може да ти го продолжува на 2 недели, ама не се секирај, ќе ти го продолжат повторно...