Мислам дека можеш да искористиш пункција и трансфер, (само терапија ако е потребно ќе си купиш сама, ама ако одите на природен циклус, нема да плаќаш ништо) прашај го докторот како оди тоа.
Denes pravev i mi dade rezultat 9535 mIU e sega neznam od koja vrednost se racuna pozitivno.mi rekoa mora gonekolog da gi procita rezultatite .a do ponedelnik sum nestrpliva dva testa napraviv ima dve crtki ama ednata za nijansa pobleda
Со среќа во процесот понатаму па две цртки дај боже... Само кажи ми колку време чекаше да ти се одобри ваучерот јас ги пратив документите на 4_ти Јануари ми рекоа некаде на 28 ке се прегледува...
Ти благодарам Луни јас чекав многу на крајот на октомври ги поднесов и чекав еден месец ме вратија на три докомплетирања од кои две непотребни изгубив скоро два месеца па празници фатија ама фала му на господ ми одобрија сега едвај чекам да започнам
Се надевам дека нема да чекам многу, но како и дае со господ напред кај сите што сме на овој пат и да си се пофалиме со две цртки. Среќно
Женски во средата и се јавив на сестрата да и кажам дека ни одобриле од фонд. Ми рече кога ќе стигне ваучерот повторно јави ми се. Утре ќе и заѕвонам. Потоа што се прави одма закажуваат преглед или.. А по упатот од матичен во понеделник ќе одам утре е неработен ден. Дај боже да не чекаш од прва да ти одобрат. Како што рече со господ напред сите да имаме позитивни резултати
Треба да договорите шема со докторот, со каков протокол ќе одите, чекаш циклус и почнуваш. Со лесно и со успех.
дали те те гледаат на ехо ти испитуваат хормони така? Туф како не ми закасна една недела хаха денес ми завршува
Ne ivf pravev pred godina ipol i bese negativno sega nisto samo mi docnese daj boze kaj site pozitivni rezultati
Еве, јас да ти објаснам во кратки црти, ако одите со долг протокол, почнуваш прво со контрацептиви од 2 ден од циклус, добиваш следен циклус и почнуваш со стимулации, а меѓувреме со супрефакт. Ако си со краток, одма почнуваш со супрефакт и стимулации (без контрацептиви).