@Alishan30 , ај те молам штом ќе одиш до Гинекологија ако не ти проблем да прашаш дали испитуваат Антимилеров хормон. Благодарам однапред
За мажот од општ лекар, а ти препорачувам за тебе да си земеш од матичен гинеколог. На ГАК триста проблеми ми излегоа со мојот упат од општ лекар, морало од матичен гинеколог за жената.
Да, можеш слободно, ајде израдувај не’. Што и да покаже, можеш да си го повториш за некој ден, така да само храбро. Чекаме две цртки.
Да, знаат да искоментираат за тоа, ама сепак не дека не може да помине. Убаво пиша, за мирна глава, подобро од мат. гинеколог.
За мене матичниот гинеколог ми даде упат за ГАК, за кариотип. А за маж ми јас му креирав во исто време упат бидејќи сум матичен лекар Ке прашам и за АМХ и ќе ви пишам во петок. А вечер ќе го сликам упатот бидејќи сега сум втора смена и го немам со мене, дома ми еи ќе ви го пуштам тука
Ооо да беше само коментирање арно ќе беше. Ме бараа по телефони стопати, ме тераа да се враќам, се изнашетав навака-натака, бараа да носам нов упат од гинекологот, па немаше термин за нов упат, а бе ме измалтретираа поштено. За да си избегне евентуални маткања и нервози, затоа препорачувам од гинеколог да си земе, што е сигурно - сигурно е.
Девојки минатата недела започнав да пијам микрогинон од втор ден на циклус.Денес ми е 8 ми ден и сеуште имам малку крв,а циклусот никогаш не ми е бил подолг од 5 дена.Дали е од таблетите?
Можно е, сепак се хормонски таблети, не можам да се сетам точно кај мене како беше, ама мислам дека имав продолжен исцедок уште некој ден. Ништо страшно. Ако ти е мисла, консултирај се со докторот.
Ако се работи за стимулирано ивф , тогаш се препорачува околу 6 месеци да поминат . Да се исчисти и да одмори организмот од хормони . Ако се оди на природен циклус ,тогаш е во ред преку еден циклус да се прави
Не, со донор, значи одма само пари да соберам. ) И на клиника ќе одам да испитам тоа што зборите после неуспешно ивф. Се најдобро
Да, првото не беше успешно, за второ ама страв ми е, не знам зашто не се фати, а пари еден тон. Фала, поздрав
Направи го преку фонд. Поднеси си документи види на страната што бараат за со донор или јави им се на телефон. Нај сигурно ти е.
Delumno off topik... pocna da me boli zabot sto go pravev denes i nepceto ... smeam li da pijam nesto za bolkava do sabajle ... bidejki se bockam so suprefaktot i bemfula... ???
zdravo zenicki ve molam dali nekoja koja ima praveno in vitro privatno dali moze da mi kaze kolkku pari kosta?bidejki sakame da zemime kredit zato sakam da znam i uste nesto koja ima praveno laparoskopija da mi ja kaze procedurata dali mozam so laparoskopija da ostanam bremena i za toa kolku cini.vi blagodaram <3
Ивф на приватно +/- 3000 еур Зависи какви и колку стимулации ќе примаш,од каде ќе ги купуваш... Лапаро немам правено. Не би знаела што да ти кажам на таа тема
лапароскопија на ГАК е 1700ден, извештајот го имаш за 2 недели, една ноќ се лежи во болница, со целосна анестезија се изведува, не боли. Дали ќе останеш или не, никој не може да ти каже.