A na mm Kako go izmaltretiraa pred 3,4 god tie od kariotip go cekame go cekame rez dva meseci I na krajta ni se javija I ni vikaat mm pak da ode ne Im bila dovolna taa sto ja zemale ne izlazaa oni ja zagubile epruvetkata I mm morase na novo da se maltretira po patista da mu zemaat krv I cekavme uste mesec dena za rez
Женски дали имате инфо дека спермограм веќе не се прави во Авицена и Синлаб?! Ако не се прави таму освен по државниве, во Систина и Ремедика каде би се правело?! Многу се изнервирав искрено, имав еден од клиника и планирав во Авицена и така ми кажаа сеа
Девојки сакав да ве прашам како ви изгледа односот во Систина, посебно сестра Анита, нели мислите дека е премногу хаотично и се кажано и направено во трчаница. Не знам дали е до мене,или јас секогаш во таква ситуација сум ги затекнувала...вие какви искуства имате од другите клиники.
I se javiv na sestrata mi Pred da odis vo raj mi se cini treba da pomines vo pekol. Jas praev invitro kaj sistina i za doktorot nemam zborovi dobar fin sekogas nasmean ama sestrite edvaj da ti odgovarat za nesto vo cekalna.a vnatre kaj dokotorot mi se cini deka vo angel saka da se pretvorat
Најдобар однос од персонал од Њуборн, барем јас кога правев постојано се јавуваа на телефон, пренесуваа на доктор, докторите се јавуваат, ако не може одма тогаш подоцна... Во Систина на сестра Сашка и се случуваше да не ми се јави воопшто, а бев во постапка, па на крај морав да го барам докторот. За малку погрешно ќе почнев да пијам Кломифен зошто не ми објасни убаво и после не се јавуваше... Во Ремедика и сестра Данче и сестра Сребра додека трае постапката ми се јавуваа, после трансфер се случуваше никој да не ми се јави и да не ми одговара на пораки.. Таму кај што има поголеми гужви, се случува да не се јавуваат, иако реално не би требало, треба да најдат начин како да го решат тоа. Верувам дека пред крај на работно време доволни се 20 до 30 минути да одговори на по едно прашање од секој што ја барал, сигурно немаат по 100 во постапка во исто време, ако треба нека им ги доплатат и тие 30 мин работно време, ако бидат плус. Колку пари даваме за една постапка, стварно е некако дури безобразно на телефон да не ти се јавува сестра, ама тоа е, да имаме бар уште 5,6 добри клиники, мислам дека и тоа ќе се регулира Јас би ти препорачала однапред да се наоружаш со трпение и да не се нервираш, ако ти треба сестрата биди упорна и звони, ако не се јавува звони кај докторот. Со среќа!
До таблетите е јас за првото ивф немав проблеми ама за второто крварев по малки 2 недели може и повеќе со јаки менструални болки.
Така е нон стоп таму бидејќи имаат многу гужва. Јас идев кај Попович и сестрата многу ретко ја добивав на тел и се пожалив кај др и ми даде одма негов број и ми беше достапен нон стоп само му досаѓав на вибер и за прегледи он ми кажуваше кога да доаѓам.
Дефинитивно имаат мн хаос и гужви...незнам дали сега е нешто променета но од мед. сестри од сите во Систина пофален збор имам само за сестра Анита, за останатите таму можам да најдам милион маани и грешки...доколку не сакаш гужви и сакаш да си раат , во Њу Борн во секое време се достапни за се, не се случило до сега тел да не ми кренат, или да чекам со саати преглед, што според мене е мн битно да немаш бар таква тензија и стрес...
Јас сум во систина но кај сестра Сашка и се утепувам од звонење за да ја добијам,и знае да ме откачи на брза рака и дури незгодно ми дали да побарам број од докторот незнам на кој принцип работи во врска со комуникацијата,а додека сум во чекална ја слушам сестра Анита и се восхитувам премногу е љубезна и нон стоп е на телефон .
Од сите сестри во Систина, секогаш достапна ми била сестра Анита, секогаш објаснила се’ што треба со трпение и љубезност. Стварно имаат голема гужва и тоа треба да го разбереме, но од сите сестри најмногу внимание посветува сестра Анита. Не знам во каква ситуација си ги затекнала, може некогаш да се случи инцидентно нешто кај секој. Во глобала сите сестри се фини, немам лош впечаток до сега.
Дефинитивно Анита по мене е мн сталожена, културна, детално објаснува, а со Сашка и јас немам убаво искуство искрено мн подмукло ми делува и цинично можеби грешам но тој е мој впечаток и искуство...јас неа успевав да ја добијам само сабајле од 8-9 тој период али без прекин звони и едно по друго дур не крене, после џабе вртиш или евентуално на крај на работно време...да не се секираш побарај му број на Ивановски што ти е гајле без пардон им даваме еден тон пари што ги вртиш, јас речиси секогаш на Вибер нему му се обраќав, кога неа ја немаше ...еднаш баш бев внатре кога се шалеа они меѓу нив дека Сашка не кревала на пациентите и она си се смешка... и не ми е јасен филмот, мн пати ја имам видено дреми на пултот ќе го погледне тел ќе види тел и звони и ќе го изгасни гласот... само напред нема незгодно да ти е ама ич барај си се што ти следува
Пишувај и порака, обично враќа. Иако и мене ми е стрес кога треба нешто да прашам или закажам термин.
Па таков ти е Поповиќ дели комплименти на пациентки... се обраќа на сестра Марија и и вика види колку е слатка ... убава.. јас 2 ивф бев кај него ама џабе убави зборови. Искрено од кај него најмногу ме одврати гужвата и можеби поради тоа помала ангажираност околу пациентите. Чекаш дремеш и по 3 саати, па Поповиќ повторува неколку пати како се е супер, супер јајници, јајце клетки и на крај ништо. Не бев воопшто задоволна од работата на ембриолозите и затоа ја баталив Систина имам пишувано за ова. Но секој е индивидуален случај; ако за мене не било добро не значи дека ќе биде лошо и за некој друг, само што побрзо да го изодиме и заборавиме овој тежок пат посакувам на сите
Нема веќе во Авицена спермограм, само спермокултура прават. За Синлаб не знам. Во Систина 3800-3900 е спермограм+спермокултура, материјал се дава таму, но може и од дома да однесеш. Во Систина како да ти ја позлатуваат спермата додека ја анализираат па е толку скапо.