И ние ги однесовме вчера документите во фондот и сега чекаме одговор. Со среќа да ние , па кажи кога ќе добиеш одговор☺️
И моите документи се поднесени за втор ваучер Ај па за брзо да ни одобрат! Конечно и јас да си ставам сликичка на аватар. Следно на @Adams ќе и' го земам
Не знам која е разликата во составот најискрено,пренесувам што ми е кажано од тројца различни доктори,меѓу кои еден од нив е трансфузиолог. Првиот пат кога имав неуспешен трансфер, се боцкав со фраксипарин, за вториот пат, јас му реков на гинекологот дека сакам да се боцкам со клексан,поради погоренаведеното и не ми направи никаков проблем. Ако сакаш да се распрашам,па да ти пренесам.
Па може да баш ме интересира, дур отидам кај мојата докторка за две недели, па јас и неа ќе ја прашам ... пред две години исто сакаше да ме промени на фраксапарин и ми рече тогаш од мое искуство овие се подобри али гинекологот се бунеше и она мораше на клексани да ме стави, али сега повторно ме промени...сигурно има нешто во резултатите наши што гледаат дека мора да ги примаме тие но чисто да си знаеме ние зошто
И јас имам слушнато дека Клексан е поквалитетен лек од Фраксипарин. Веројатно затоа е и поскап, иако не мора секогаш да значи.
Фраксипаринот по генерика е надропарин, а клексанот ендоксипарин, и двата лека се антитромофилични, иако се слични сепак лекарот врз основа на индикациите и искуството одлучува кој ке го даде. Поздрав
Женски мојата матична докторка престана да работи поради одредена причина нема да бидњ тука некое време има замена ама мене ич не ми се допаѓа вчера не сакаше ни на ехо да ме виде. Сакам да се преместам кај друга и ме интересира дали новата матична може да ми го даде упатот за во плодност за ивф постапка
Za fraksiparin ili kleksan odlucuvat dr nema ubavi neubavi jas cela bremenost ja isterav so fraksiparin
И јас истово го размислував, но сепак мора да ти издаде упат. Можеби е најдобро, прво да си одбереш нов и пред да смениш да се консултираш со новиот.
Девојки како сте?Јас не направив домашен тест реков рано да не утре сабајле ке правам преку крв таман ке ми биди 13ден од трансфер најдобро ке покаже држете ми среќа иако не ми дадоја многу надеж дека ке биди ке кажам како ке биди.Ако е негативен сакам да одам во плодност што мислите за владимир?
Да на него мислев значи кај таше треба благодарам на информацијата јас мислев и тој работи ивф дај боже да не треба да одам и уште нешто во систина докторкава ми велеше да сне правеле одма ивф на природен циклус ????
Претпоставувам Адамоска, исто и на пријателка моја но она си е задоволна и се спрема за на природен циклус. Ако така ти кажала зошто се мислиш? Има многу со успешна постапка на природен процес. Само со успех да биде.
Делам мислење, добра опција е и обид на природен циклус. Сепак сама нека си одлучи. А, може да има позитивен резулатат и сега, не се знае уште.
Не губи надеж, види го резултатот прво, па после ќе си одлучиш. Не е лоша идеја и ова за на природен циклус, одлуката си е твоја. Како и да е, со успех да заврши.