Ајде никаква вештерка нема да дојде.. Наместо неа ќе дојде бебуле. Оф а јас мојата за прв пат и броам денови за да дојде да можам да почнам
Фала ви на сите за позитивната енергија. Јас ќе си чекам на 29 за бета бидејќи така се договоривме со сопругот. Дај боже да биде позитивно кај сите што сме во постапка и сите што почнуваат
Значиии за ова Бравооо! Треба човек да има и нерви и храброст и став да издржи иако го копка... ист договор имаме...само рано е уште за да стапи на сила .... ајде повлечи нога за сите со висока бета..
Респект. Браво за трпеливоста. Јас сум нетрпелива, а и мм, па затоа ти спомнав за тестче. У секој случај, одлуката ти е ок. Таман на сигурно ќе одиш. Позитивен да биде резултатот!
@Irisveceflow123 прашуваше за природен циклус... се оди на ехо 7-8 ден за почеток, се следи дали има фоликул/и, се мери Е2 и ЛХ, еднаш до два пати, а и на ехо заедно со реззултатот од хормоноте. ако се е во ред според ехото и хормоните, се закажува пункција. понатаму следи истиот процес, како и за класично инвитро. всушност цела постапка е иста, освен што не се боцкаш секој ден.
Istoto mi rekoa i mene. Jas imav nekolku kapki na kafeava menstruacija i seuste imam bolki kako pred dobivane. Ima zeni koi cela bremenost vo denovite na ciklus gi imaat istite siptomi za dobivane. Jas vo vtornik odluciv da pravam analizi preku krv za posigurno. Taka da da se nadevame na promena vo nasiot zivot Ako vo vtornik ne e pozitiven rezultatot ova definitivno nema da mi e opcija. Ne mozam da rizikuvam samo so edna folikula. Od 19 folikuli 13 folikuli mi bea ubavi so normalni parametri i od tie edvaj tri se oplodia. Ne znam dali bese rabotata do niv ili e do premnogu guzva sto ja imaat vo sistina i nemaat vreme da gi sledaat kako se razvijaat.
Нас уште по првото ивф на приватно во плодност, таше ни напиша извештај дека повеќе од 3 год се обидуваме (а 1 год бевме во брак) и рече со овај извештај нема да ви бараат ништо дополнително. За 2 недели го добивме ваучерот. Инаку сме со машки фактор.
Девојки јас го направив преку крв сабајле уште излезе негативен мислев ќе ми биди потешко ама овој пат одма ќе продолжам понатаму сакам на приватно да правам не сакам да чекам пак 6 месеци благодарам многу на подршката и вие ми помогнавте да ми биди полесно.
Нема правила, никогаш не се знае колку ќе се оплодат, а и многу фактори играат улога. Почекај го резултатот, можеби е позитивен и дај Боже, па после ќе си одлучиш за понатаму, секако дека нема откажување.
Нема разочарување, мора да останеш позитивна и да продолжиш понатаму, ја имаш нашата поддршка. Сите ќе успееме еден ден! Господ е Голем!
Znaci mojot sovet e da si proveris pak posle nekolku dena ako se uste nemas dobieno. Imase edna si proveri na 13 den od et negativen pa posle edna nedela pak povtori pozitiven ne mozese da veruva. Na bolnica i rekle deka pokasno embrionot si fatil mesto no bitno e sve vo red i sega e na osmi mesec . Zatoa pak ne gubi nadez, bidi pozitivna
само да прашам ако првото ив не биде успешно( се надевам дека ке биде нормално колку се чека за второ? има некој период или може одма да се аплицира за ваучер?
Ова е добра опција, само вистински одеше веднаш по трансфер да примаш клексани секој ден во болница? Може ли на пример сопугот да отиде, да отвори историја и да му ги даваат на него па дома да се боцкам? И ме интересира дали знаеш со која дијагноза ти даде матичниот упат за во болница? Зависи и каков проблем имате, дали спаѓа во апсолутни или релативни индикации, колку години имате, односно дали сте повозрасни, дали имаш некакви предходни интервенции, лапароскопија, хистероскопија... Тоа со тие 3 години е исто како со 4 инсеминации. По правило треба 4 инсеминации, но мене на пример ми одобрија без ниедна, најверојатно поради возраста и предходна историја на операции поради ендометриоза. Знам и за други случаи на повозрасни на кои им одобувале и без воопшто инсеминации или пак со 1 или 2. Разгледај убаво на страната на ФЗОМ, не се сите случаи исти, не важат за сите истите временски граници. Еве ти ги подолу страните од Правилникот и измените: http://www.fzo.org.mk/WBStorage/Files/Pravilnik_za_BPO_97_od_2010.pdf http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=6BA0EECF3836C74BBC2768368CA11306