ние немаме никаков проблем, се е супер необјаснет стерилитет.јас имам вкупно 7 инсеминации и 34 години.хистеролапраскопија имам дијагностичка, се искочи добро.
Здраво девојки, дали овој спермограм е добар за во фондот? Ќе аплицирам за втор ваучер, за првиот спермограмите беа и двата со концентрација под 4 а овој ко бељта е 6.Дали да направиме друг или доволен е овој? Фала ви
Od new born mi rekoa da zamolam transfuziolog za izvestaj za kleksan za da mozam da gi refundiram. Bev na transfuziolog. I kaj maticniot gi ekolog. I kaj ginekolog vo bolnica i nikoj ne mi dava izveztaj tuku samo me setat, e makedonijo zemjo na cudata, da si ni vecna
@mici-22 Мислам дека нема врска дијагнозата, поднеси. Само да не побараат и спермокултура, да не запнат поради леукоцити што пишува "доста", па да бараат за да се види дали има бактерија и да ја лечи. А добро, одобруваат втор ваучер само ако имаш проблеми? Прв ваучер ми одобрија, а се' беше ок. Јас поднесов со нормозооспермија, сите работи кај мене се во ред и кај маж ми. Не сум прочитала овде некој да не добие втор ваучер ако е се' во ред или јас нешто сум утнала? Може и да не ми одобрат?
Дијагнозата на спермограмот упатува на потешкотии при природно зачнување, така што секако оди во прилог за добивање на ваучер, нема зошто да не ти одобрат. Инсеминации дали имате правено?
Ќе направам уште еден неделава па ќе видиме кој ќе пратам. Не, немаме инсиминации. Имам едно ивф со ваучер не успешно. Се надевам нема да ме вратат за инсиминации а ивф неуспешно.
Ako mozete da mi kazete po 14 den et ako e negativen togas treba da prekinam so lekarstvata i posle kolku dena treba da dobijam
Досега сум добивала од 7 до 10 дена по прекинувањето на прогестеронската терапија. Зависи од организмот, некои добиваат побрзо.
Девојки на некоја да и се покавило полип или циста пред пункција примајки стимулации ?? Ваше искуство?
А бе ти чекаш тест и прашуваш кога ќе добиеш? Ајде какво добивање, те чекаме со убави вести, нема да ти треба одговоров за прекинување на терапијата. Искрено, не се сеќавам кој ден беше точно кога проверив бета, се' мислам дека првиот пат на 9-ти, а вториот на 11-12. Трансферите ми беа со бластоцисти, па затоа така порано проверував. Ајде со позитивни мисли до висока бета
Затоа ти реков да си одите пред да почне сопругата да се боцка со клексан на трнасфузиологија. Ќе ти даде матичниот гинеколог упат за на трансфузиологија,ќе испитате хемостаза,и ќе му кажете на трансфузиологот за што ви треба,и тогаш не верувам дека ќе ве одбие некој, а вака без ништо,само дека од њу борн ви рекле да се боцка сопругата,да ви даде некој трансфузиолог извештај,не верувам. Со лесно нека ви е.
Denes napraviv i pak za zal negativen. Mojata posledna nadez ostanuva preku krv. Fala za podrskata , i mojot transfer bese so blastocisti. Znaci mozam uste utre da proveram beta
Ако и преку крв е негативен, ќе ја прекинеш терапијата и ќе чекаш да добиеш циклус. За тоа кога ќе добиеш, не може со сигурност да се каже, индивидуално е, но би требало на време, со евентуално некој ден разлика.
Утре ќе знаеш, барем нема да се измачуваш со мисли. Каков и да е резултатот, ќе продолжиш понатаму, нема разочарување и нема откажување!
Девојки од кога ја прекинав терапијава почна одма стомаков да ме боли како за добивање нормално е тоа така да биди?